0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我個女岩岩滿月.但佢每日飲奶既份量每日到唔同.明明琴日每餐飲到90.三個鐘飲一次.今日又飲得40-50但到係三個鐘飲一次究竟點解.飲到訓左點整到唔醒.係咪餓到太攰訓左.點解佢飲奶量每日到唔同.係咪有問題?但健康院話佢有重到.生長線冇問題.但佢飲奶長期到係咁.點算!

別墅

驚奇大媽 發表於 19-11-8 09:08
我個女岩岩滿月.但佢每日飲奶既份量每日到唔同.明明琴日每餐飲到90.三個鐘飲一次.今日又飲得40-50但到係三 ...
如果keep住飲得小可以試大一號奶咀

別墅

我個女岩岩滿月.但佢每日飲奶既份量每日到唔同.明明琴日每餐飲到90.三個鐘飲一次.今日又飲得40-50但到係三 ...

我個個都係有時120 有時50-60ml 同近排成日訓陣 喊陣 又訓陣

洋房

都有d Bb分大餐細餐,唔會餐餐一樣分量。可能日頭飲到4-5安夜晚就飲得2-3安都有呢個情況出現架,只要全日奶量差不多就可以啦

大宅

Chloells 發表於 19-11-8 17:08

我個個都係有時120 有時50-60ml 同近排成日訓陣 喊陣 又訓 ...

我個女琴日打完針開始就係咁.訓一陣就喊.喊完又訓.

複式洋房

Chloells 發表於 19-11-8 17:08

我個個都係有時120 有時50-60ml 同近排成日訓陣 喊陣 又訓 ...

我同你一樣 好難捉摸

複式洋房

發表於 4 小時前 |顯示全部帖子
我個女廿幾日大 同你bb情況好似 成日都食食下訓左點整都唔醒 好難掃風

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊