懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家好丫
老婆懷孕前同初期都有睇開某個女醫生, 但只係睇到 24 週
想問問大家...

1. 24-40 週 你地幾耐做一次產檢查?

2. 有無好的產檢醫生可介紹? 最好係女醫生 ^^ (屋企近鑽石山 醫生如果近油尖旺或觀塘區都ok)

3. 你地做T21 / Nifty Pro 同睇開個醫生係咪同一個黎?

THX

男爵府

cy0615 發表於 19-11-8 10:23
大家好丫
想問問大家...

1: 可參考下下面個表
2: 女醫生我睇過幾次卓越方碧鎏,都幾好,我老公幾滿意佢,不過佢唔係母胎學醫生,所以最近一次轉咗。
身邊啲朋友推介羅麗華(有母胎學)!佢同診所嘅鄭昆瑜都ok。有朋友兩個都睇過,話羅就溫文啲,鄭就爽快啲!
3: T21/Nifty Pro早期做,你太太依家廿幾週諗住轉醫生、同唔同醫生都冇乜關係吧!
我就唔係搵自己產檢醫生做,去咗威院做。

洋房

Hapi_Baby 發表於 19-11-8 10:34
1: 可參考下下面個表
2: 女醫生我睇過幾次卓越方碧鎏,都幾好,我老公幾滿意佢,不過佢唔係母胎學醫生,所 ...

唔該晒你 (emoji)
老婆而家都係7週
只不過做定research 同book定醫生
thx

大宅

大家好丫
想問問大家...
1. 第一胎時, 我係四星期去一次私家到36周, 宜家第二胎, 前期睇少D私家, 因為高齡政府都多檢查要做, 20w/26w/33w/37w/38w/39w會係今次私家檢查嘅計劃
2. 我係男醫生, 跟開兩胎. 你最好講明邊區方面, 等其他媽媽幫到你地, 產檢唔駛山長水遠搵醫生, 太太會舒服D, 特別係後期個肚好大嘅時候.
3. 我冇做, 好多媽媽分開醫生做, 有人想平, 自己醫生冇做或者貴, 因為其實係化驗所做, 唔係醫生做.

別墅

大家好丫
想問問大家...

我覺得無所謂喇,我近期睇開果個女醫生都係睇到24週(24週後話唔接wo,叫我轉睇佢老公)仲未講我之前睇過2個。最主要我覺得近返自己舒服好多,所以之前睇左果2個都偏遠對我來講。

複式洋房

大家好丫
想問問大家...

我都有過同樣問題,但係點解會咁嘅呢,24週就唔看。

複式洋房

大家好丫
想問問大家...

我睇開卓越呂桂英醫生,佢好細心,跟得好足,有耐心解答問題,幾好
Nifty Pro 都係搵呂醫生做,$4400連超聲波產檢(當初都係BK媽媽介紹,應該係最平)

洋房

Apapta 發表於 19-11-9 09:35

我都有過同樣問題,但係點解會咁嘅呢,24週就唔看。

爬文好似話某啲醫生只係婦科而唔係婦產科
所以佢地唔做接生 所以24週後就唔睇
但唔肯定呢個講法(emoji)

洋房

Sleepysammi929 發表於 19-11-9 09:39
我睇開卓越呂桂英醫生,佢好細心,跟得好足,有耐心解答問題,幾好
Nifty Pro 都係搵呂醫生做,$4400連超 ...

好丫 唔該晒你
我打去問下先(emoji)

複式洋房

cy0615 發表於 19-11-9 09:46
爬文好似話某啲醫生只係婦科而唔係婦產科
所以佢地唔做接生 所以24週後就唔睇
但唔肯定呢個講法(emoji)

醫生的專科資格只有婦產科,沒有只是婦科,但聽聞因為婦產科醫生可選只買婦科的保險(通常平好多),可能因為咁有些婦產科醫生不接24週後

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至