0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
呀囡都5個月大架啦,但都仲係好多眼屎,之前醫生話3個月前淚線未發育完成先會有呢個情況,每個bb成長發展都唔同,只要唔影響視力,就唔洗擔心,但係而家都5個月都仲有,會唔會係奶粉熱氣呢?

複式洋房

眼屎應該會大大下就會愈黎愈少,平時有冇抹眼呀?

男爵府

2019新春慶豚圓

chiusinyu717 發表於 19-11-8 11:20
呀囡都5個月大架啦,但都仲係好多眼屎,之前醫生話3個月前淚線未發育完成先會有呢個情況,每個bb成長發展都唔 ...

我個仔全人奶,直到10個月大先無眼屎,問過兒科醫生話1歲前無就ok

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

chiusinyu717 發表於 19-11-8 11:20
呀囡都5個月大架啦,但都仲係好多眼屎,之前醫生話3個月前淚線未發育完成先會有呢個情況,每個bb成長發展都唔 ...

呢啲係淚腺閉塞,我囡囡都有,11個月嗰陣時就冇咗。有眼科跟,唔會影響視力不過要注意衛生。吾關奶粉事。我系全人奶都系咁。

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 前天 13:11 |顯示全部帖子
阿B之前都係好多眼屎,後來我在網上了解咗illluma就轉左.
因為佢成份有hmo & sn2都ok,BB食左幾日就開始減少眼屎,應該真係無咁熱氣

洋房

發表於 前天 14:26 |顯示全部帖子

你bb會唔會多到開唔到眼仔?

別墅

2019新春慶豚圓

發表於 前天 16:13 |顯示全部帖子
似係熱氣先會搞到咁耐都仲有咁多眼屎

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 前天 19:59 |顯示全部帖子
半歳開始少D了

首頁

尾頁

跳至