懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

預產期下個月, 所以就選奶粉中, 做兒科醫院護士嘅表姐見建議我俾bb飲illuma, 表姐話illuma嘅肪結構係Sn-2, 可以令bb嘅腸道健康, 便便同吸收都會好好, 有冇jm係餵緊illuma架呢?

複式洋房

呢樣都要睇夾得好唔好,可以買罐試一試先

大宅

奶粉真係要試過先知夾唔夾
我一出世就俾bb食Illuma ,但佢成5日先有便便,試左一個月,頂唔順轉奶粉

複式洋房

karryc 發表於 19-11-8 11:23
預產期下個月, 所以就選奶粉中, 做兒科醫院護士嘅表姐見建議我俾bb飲illuma, 表姐話illuma嘅肪結構係Sn-2, ...

你會唔會喂人奶呀?如果餵人奶可簡味道較淡的奶粉,我個仔果時係食雀巢能恩同思敏兒

大宅

2019新春慶豚圓

karryc 發表於 19-11-8 11:23
預產期下個月, 所以就選奶粉中, 做兒科醫院護士嘅表姐見建議我俾bb飲illuma, 表姐話illuma嘅肪結構係Sn-2, ...

Hipp 日日有靚屎

複式洋房

我個時冇特別去揀呀,醫院比A+,之後都係照跟冇轉過,最緊要夾到BB

大宅

2019新春慶豚圓

你可以買一樽試試同你B夾唔夾,諗定幾個牌子先,萬一唔夾嘅話再轉其他牌子試試,我仔食過S26都OK,便便幾正常

大宅

2019新春慶豚圓

如果政府生就冇得揀,你私家?

大宅

ok架! 我bb出世就食illuma, 食左咁耐日日都有便便去

別墅

2019新春慶豚圓

可以試下唔同牌子,搵隻個味夠淡就可以架啦

大宅

2019新春慶豚圓

我個b三個月時由人奶轉奶粉時, 就係轉食illuma, 見佢有hmo同埋sn2.. bb腸胃同成長線都和食人奶時無分別

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

揀隻似人奶既,咁要補奶粉又或者轉返全人奶都會易D適應得到

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我都聽朋友講佢個bb食illuma, 身體不錯, 所以我bb奶粉時都轉食illuma

大宅

2019勳章

最好就個味夠淡,似人奶的話,就算要轉返全人奶都無咁難

別墅

要睇下BB夾唔夾, 可以買一罐試下

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
mybearbb 發表於 19-11-8 17:18
奶粉真係要試過先知夾唔夾
我一出世就俾bb食Illuma ,但佢成5日先有便便,試左一個月,頂唔順轉奶粉:sweati ...

我試左成個月,發覺便便唔得,轉左第隻就無事

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

貴唔代表好,可以一試
過來人,覺得廣告吹大左,捉父母心理比最好嘅bb

大宅

Wannii 發表於 19-11-16 00:44
我試左成個月,發覺便便唔得,轉左第隻就無事

我都係丫