親子旅遊

跳至
[日本] OSAKA

首頁

尾頁

男爵府

突然有4日假,即飛大阪
住心齋橋"菲利斯瑞利弗溫泉酒店",去年11月開,非常近心斎橋大丸及Gram Cafe .
放底行李即食pancake , 唔洗等位、Good! 喺香港等成個小時....

酒店13/F 有男女分開溫泉/洗衣機及汽水機。
我試過6pm,3Pm & 7pm 去浸,無人,自己浸哂正!C6 話男溫泉果邊有桑拿及冷泉⋯⋯
整體酒店非常滿意。早餐普普通通.

由於飛得急,無咩planning...有大有細決定玩枚方公園。
淨係過山車已經有BB入門版至大人版,共四條,跳樓機,衝浪機,飄浮艇仔....好精彩。

我仔(高小)玩到唔想走。園內又可以接觸小動物,室內也有機動遊戲。
一日唔夠玩。如果乜都玩,建議買全費票,絶對底。每個遊戲排隊10-20分鐘,快過環球影城.

果晚食左國產牛, 但未有人家講勁好味!
之後果日行左黑門市場, 奈良餵鹿。D鹿自動波喺門口等你....d 餅餅,雄鹿好進取。

步行街附近我吔發現有貓頭鷹cafe ...大人每位¥1000 ,包飲品一杯。第一次見真身,感覺好特別。Hea 左兩個鐘。

最後一日去夾公仔,去左Taito studio,一千幾百蚊少不了,但並非u tubber 講嘅咁容易!好失望!
4日3晚完.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好詳細分享

男爵府

小學都可以突然有假飛真好
多謝分享

侯爵府

Jumama24 發表於 19-11-8 12:13
突然有4日假,即飛大阪
住心齋橋"菲利斯瑞利弗溫泉酒店",去年11月開,非常近心斎橋大丸及Gram Cafe .
放底 ...

有冇貓頭鷹cafe 個名,謝謝

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

enjoy!

禁止訪問

大宅

我都bk左呢間酒店呀!
請問13樓個溫泉澡堂係咪只可裸泡?
另外你間房型係咩呀~房大唔大?

男爵府

酒店有浴衣提供, 但我無用,
記得記得記得....帶毛巾浸溫泉...
洗3 要用100 YEN 銀仔入機.
我住3人房, 因為我有1對中童仔囡

貓頭鷹CAFE .... 有兩間, 一間向馬路上樓, 貴D
https://www.kiri-san.com/post/15439

我去果間...唔記得叫咩....o係步行街內, 地面, ...

男爵府

13/F 溫泉 : 不可穿衣

大宅

我都有留意呢間酒店
請問有無酒店房相可以分享?
你住邊間房型呀?溫泉唔知大唔大?
唔該晒

男爵府

Jumama24 發表於 19-11-8 12:13
突然有4日假,即飛大阪
放底 ...

Gram嘅pancake好正

首頁

尾頁

跳至