自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

真係唔知點講好.

大家小學同學, eKeep住聯絡有5-6.

而我依家住港島,佢地住新界的.所以同佢地聚的次數都少左.

佢地當中, 得一個同我一樣有家庭有小朋友.其他單身.

平日聚我實唔得.因為要返工. 所以佢地平日的聚會我不會出席.

如佢地約係星期六/.我會由港島帶住小朋友去新界join 佢地.

來回3-4個鐘. 我其實覺得冇所謂.因為我都想見下佢地.珍惜大家的友誼.

因為差不多次次的聚會都係佢地作主.咁得我一個我就返佢地, 我又放假我ok.

但今次我有少少所謂.

講明約平日,不要帶家屬. 咁我都想出席.

因為次次有小朋友在場, 大家都有點不方便.

其實我有問, 不如轉地點, 因為今次佢地吃果間餐官交通唔方便.

結果佢地係唔想轉也冇諗過轉.

其實我都想佢地諗下我食完仲要返屋企會唔會太夜.

點解唔肯改地點, 或者交通方便d.

係咪其實我自私的諗法,要佢地幾個就我一個呢.

我只覺得有少少心淡係呢件事上.

大宅

happy8722 發表於 19-11-8 14:39
真係唔知點講好.
大家小學同學, 到e家Keep住聯絡有5-6個. 而我依家住港島,佢地住新界的.所以同佢地聚的次數 ...

佢地約的確實地點喺邊?其實可唔可以約中間位置九龍?
我以前都住港島,朋友大部份在新界,我地多數約旺角,尖沙咀,叫做中間位,走時会比較方便!不過我明依家香港情況,可能大家不想約油尖旺 !

禁止訪問

伯爵府

約九龍飯聚,方便大家回家。朋友嘅嘢,我而家係道不同不相為謀,吹水飯腳柴娃娃一個都嫌多。

男爵府

真係唔知點講好.
大家小學同學, 到e家Keep住聯絡有5-6個. 而我依家住港島,佢地住新界的.所以同佢地聚的次數 ...

咁新界都好大㗎喎 我唔知佢地新界住邊度啦 如果天水圍元朗果d 其實去九龍都要一粒鍾啦 其實成班人都住新界真係冇必要就一個港島人㗎嘛 你覺得遠未今次唔好去囉 下次地點就近d先join囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章

佢地連返工都喺返新界?如果九龍返工,平日咪可以約九龍

子爵府

回覆樓主:

如果係我好笑好玩值得去唔會投訴 酒肉吹事非近到樓下都唔會想去
唔洗諗咁多所謂朋友將心比己 除非有著數比人 唔係無謂諗咁多困擾自己

洋房

回覆 winniebear301 的帖子

佢地約屯碼頭再入d, 唔近西鐵站. 實際我都未去過. 如我要搭西鐵再轉輕鐵.或者的士最快.哈哈我原意出聲都想中間點, 但咁多人就我.我都唔好意思.
但起碼都交通方便d吧.可能係我一箱情愿的諗法.

子爵府

happy8722 發表於 19-11-8 14:58
回覆 winniebear301 的帖子

佢地約屯碼頭再入d, 唔近西鐵站. 實際我都未去過. 如我要搭西鐵再轉輕鐵.或者 ...

屯碼再入D?會唔會係為左某D特別地點先去 (例如: 龍鼓灘BBQ)?

洋房

回覆 puiyeehk2019 的帖子

..有時覺得.我當人地係朋友.人地未必當我係朋友.

洋房

回覆 bubu7 的帖子

真係道不同不相為謀,合之則來.不合之算了.

洋房

回覆 yatmanchris 的帖子

佢地都係住元朗/屯門..返工九龍,屯門. 因為有朋友生日.我都係想join.同埋大半年冇見.又難得唔使湊小朋友去.都想大家開心食下飯.不過可能我諗得太多.下次再join唯有.

洋房

回覆 李豆豆 的帖子

約到九龍當然好啦.不過好難九龍區.起碼交通方便d

洋房

回覆 bobo88hk 的帖子

講得岩. 冇需困擾自己.我申下而已.

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

真係唔知點講好.
港島去碼頭你可以睇下城巴962X, 會經屯碼的
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

珊瑚宮

2024年龍年勳章

happy8722 發表於 19-11-8 15:11
回覆 李豆豆 的帖子

約到九龍當然好啦.不過好難九龍區.起碼交通方便d

佢地個個都新界返工?

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

地点只就自己唔就人的, 長期係咁的, 我會疏遠佢地.

但你唔出席得多, 佢地幾個多你一個唔多, 少你一個唔少, 可能唔會再約你, 你難再 join 番. 你要預左.

侯爵府

做得真正的朋友,必會為對方著想,但有時,人大多都係自私,只會想著自己方便,做得好朋友係要睇緣份或者睇大家有無心去維繫。 珍唔珍惜大家的友誼亦唔係自己話珍惜就會存在,係雙向的。 所以,朋友嘅嘢,唔使太上心 而D酒肉朋友,得閒就出,否則,唔去都無咩所謂,

首頁

尾頁

跳至