6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我仔岩岩10.5個月, 無論我點教佢都唔肯拍手同指野,只係識揮手 bye bye。好擔心。有冇小朋友過左一歲先識,我除左等係唔係冇野可以做到?

別墅

2019勳章

VVCHAN1124 發表於 19-11-8 15:40
我仔岩岩10.5個月, 無論我點教佢都唔肯拍手同指野,只係識揮手 bye bye。好擔心。有冇小朋友過左一歲先識 ...

每個小朋友發展都唔同,你個仔仲識揮手已經好叻架啦
家有愛妻請勿打擾

男爵府

2019新春慶豚圓

我仔岩岩10.5個月, 無論我點教佢都唔肯拍手同指野,只係識揮手 bye bye。好擔心。有冇小朋友過左一歲先識 ...

我個仔到1歲先識拍手,之後好快就識bye bye,hello,飛吻等指令,手指指都係1歲後先識,個時呀仔得10個月時咩都唔識我都好驚,不過咁細個都做唔到d咩野,你再努力日日教佢唔同既動作,多d出街同保安打招呼,爸爸離開屋企講bye bye,捉住bb既手仔教,去公園曬太陽,捉佢手仔拎出食指教佢唔同既東西,比佢篤下花,葉,狗仔,超市生果等,一邊行街一邊同佢講野教佢唔同既野,好快就會學識,從日常生活入手~

大宅

開心吸收勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

我仔都係成1歲先識指野。有日佢見到我朋友個女手指指,當晚就學識左。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊