夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

mayce860914 發表於 19-11-12 22:17
其實不停提住只會慢慢推向死胡同,咁樣唔係最好嘅方法。有條刺係一定,只係唔好再加深條刺,越拮越入咁又 ...

我曾經都以為我得,但發覺真係唔得。每天仍在痛苦中。

大宅

syc7 發表於 19-11-12 22:26
我曾經都以為我得,但發覺真係唔得。每天仍在痛苦中。

唉。。。共勉之!明天會更好。

水晶宮

mayce860914 發表於 19-11-12 21:12
我希望我可以做到唔再提,我盡量啦

你提完又提講完又講係因你委屈不甘,發洩不了那口氣

但你那口氣不是將你老公推得更遠更近那個人那裡

用默默不出聲,用積極的行動來使男人愛護你,怕你委屈,怕虧待你,怕你心痛,試吓,小鳥依人眼淚連連的樣最能打動男人心甘的付出

大宅

spikenard 發表於 19-11-12 22:49
你提完又提講完又講係因你委屈不甘,發洩不了那口氣

但你那口氣不是將你老公推得更遠更近那個人那裡

我都希望我可以做到,岩岩又嘈左。。。。

大宅

mayce860914 發表於 19-11-12 23:19
我都希望我可以做到,岩岩又嘈左。。。。

我又係...難忍...佢開到口問我想點,話寧願同第二個人講心事,唔會再同我講。 咁又勾起我諗記起,我知佢同以前個小三,發展時和發展後,都講過好多竟然係我唔知嘅往事和心事, 我問佢點解唔會同個老婆講而要同其他女人講,佢話我唔明佢喎,唔聽佢講嘢喎,話人哋同佢啱channel. 有冇搞錯!

大宅

syc7 發表於 19-11-13 00:27
我又係...難忍...佢開到口問我想點,話寧願同第二個人講心事,唔會再同我講。 咁又勾起我諗記起,我知佢同 ...

我老公都話同個唔熟嘅人傾心事好啲又咩都講得,有啲嘢你唔岩聽,咁我啲朋友都話其實唔同老婆講都正常,無咩特別。

大宅

syc7 發表於 19-11-13 00:27
我又係...難忍...佢開到口問我想點,話寧願同第二個人講心事,唔會再同我講。 咁又勾起我諗記起,我知佢同 ...

其實我識我老公呢段日子,我覺得佢唔係用下面諗嘢嘅人,不過係好口花,講嘢好叻,基本上要溝女一啲都難唔到佢,同埋佢責任心好重,佢知自己做緊乜嘢,佢同個女人純粹吹水個隻開心,不過就因為口花令個女人誤會左,我相信佢無肉體出軌,可以原諒佢一次。

大宅

回覆 mayce860914 的帖子

which take the starting of making love. On the other hand, you may offer hand or month job to him, and you will not spend his force at all, but you have to bear no fun to yourselves, but it must improve your relationship.

子爵府

mayce860914 發表於 19-11-13 00:31
我老公都話同個唔熟嘅人傾心事好啲又咩都講得,有啲嘢你唔岩聽,咁我啲朋友都話其實唔同老婆講都正常,無 ...
其實你現在好似你老公一樣,同我地呢班唔識嘅人傾計,你係會放鬆啲!加油!

大宅

wingyaumama 發表於 19-11-14 23:36
其實你現在好似你老公一樣,同我地呢班唔識嘅人傾計,你係會放鬆啲!加油!
...

唉。。。。我唔係介意佢同人傾計,但點解要傾啲我唔可以知道嘅嘢?點解要曖昧呢?

珍珠宮

我明白你會好唔開心,每個人面對呢啲野都一定會唔開心。但係如果你想繼續呢段關係,首先,唔好同佢嘈。你將唔開心既情緒發返係佢身上,只會將老公推得越遠。你可以去做下其他野,上下興趣班識下新朋友,改變一下自己外表。在家,你正正常常對老公同仔,做回自己本份。唔開心可以同信任既朋友呻下。可能無咁眾焦落老公身上,你會好過一點。其實你老公對出面個女人都有興趣,如果你每天只煩住佢呢件事,會無咗個老公,送咗俾出面既女人。 如果你覺得可以不要老公,都唔洗咁唔開心同嘈佢啦,係咪?

大宅

crazypaper 發表於 19-12-1 14:11
我明白你會好唔開心,每個人面對呢啲野都一定會唔開心。但係如果你想繼續呢段關係,首先,唔好同佢嘈。你將 ...

個社工都話婚姻呢條路好長,好多沙石,及早發現大家嘅問題,一齊解決,婚姻都講個信字,而家唔好計住,唔好諗誰對誰錯,兩個人都可能有錯,無計得咁足,改善大家嘅關係先最重要,起碼到盡左力都唔得要離婚都對得住自己同個仔

大宅

呢排我同我老公嘅關係都開始改善左,我都無再提起呢件事,不過呢個星期睇”多功能老婆”真係好感觸,點解男人咁賤架,有個99分嘅老婆都要偷食楊千嬅個角色同我都好似,我又係照顧佢兩個周到,煮飯又幾好食多花款,係無小鳥依人所以我而家開始改變自己嗲下佢多啲,主動啲,關心下佢,我相信個女人做到嘅我都做到,仲會比佢更好!

大宅

mayce860914 發表於 19-12-1 14:44
呢排我同我老公嘅關係都開始改善左,我都無再提起呢件事,不過呢個星期睇”多功能老婆”真係好感觸,點解男 ...

總覺得破壞關係嘅係佢哋先, 點解我哋做女人要咁委曲求全?

大宅

syc7 發表於 19-12-1 18:03

有無諗過發生呢件事係因為啲咩?當然個老公唔知足係有機會嘅,但係有無諗過可能係自己忽略左另一半?好似我老公咁,其實佢都有搵我傾過佢唔開心大壓力嘅問題,但係我只係hea答左佢就算,社工話如果兩公婆係恩愛滿足嘅第三者係唔會介入到,第三者係做到我做唔到嘅嘢,但大家都係女人,點解佢做到自己做唔到?可能你覺得我好阿Q精神,我覺得幸福要自己爭取,最後唔得都叫盡左力,同個仔有交代。

大宅

syc7 發表於 19-12-1 18:03

都係個句”你哋嘅關係是否已經去到無可挽救嘅地步?”係就離婚!我老公都同我一齊努力改善緊,點解仲要諗最壞打算?我相信天意。

首頁

尾頁

跳至