夫婦情感

跳至

首頁
23456...13

尾頁

民房

crystal媽咪 發表於 19-11-10 10:45
咁咪係囉
你都要體諒佢出左好多錢
你地想收200萬,我諗就算佢肯比50萬,你父母都覺得少

佢話真係預十幾二十最多。 因為生意唔好,可能要捱一陣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ramen216 發表於 19-11-10 10:46

翡翠宮

ramen216 發表於 19-11-10 10:33
我地肯定就唔係ED大户人家呢。
老公屋企好少少,但屋企都退左休。我都有幫手說下我父母,但唔係好夠膽講。 ...

你真係吾知當自己係乜野

大宅

二百萬,仲要問多吾多,調轉你父母比二百萬草新抱,多吾多

男爵府

ramen216 發表於 19-11-10 10:46

我想講,出面普通人家嘅禮金市價係 3萬8至6萬8, 你先生已經很慷慨,係你父母堅離地。

C.yan110    發表於 19-11-12 15:08
SimYee_FB    發表於 19-11-10 16:34

男爵府

回覆樓主:

普通人家200萬緊係超多,仲要係拎得到出黎嘅流動現金。你父母係咪諗住你嫁左後唔會再俾家用?抑或佢地覺得你老公好有錢?有冇問過如果只係俾10萬,佢哋會點?

子爵府

老公屋企好少少,但屋企都退左休。我都有幫手說下我父母,但唔係好夠膽講。 ...

如果你唔係呢個level 好難理解你會覺得2m係小數目

好多人都係男女雙方一齊儲錢比禮金
不如你諗下 調返轉 你可唔可以拎呢筆錢出嚟比禮金

你可以出180你老公就出去佢預咗嘅10-20萬
咁你就唔使覺得難做啦

Charsss    發表於 21-4-12 01:47

複式洋房

回覆 ramen216 的帖子

你老公expect 10萬 咁你話以佢男家能力200萬多唔多啦
就算擺酒女家人情俾晒你地 我俾你女家要20圍枱 每個人情1200蚊 都係24000 。。。。 咁俾返人情你地真係好“偉大”
諗住收200萬 跌返2蚊俾你地

珍珠宮

ramen216 發表於 19-11-8 21:55
話說我同我老公拍左好多年拖,大家都想定下來。 而加都覺得應該要小朋友同結婚。咁我地其實已經簽左紙,但 ...

sorry! 對我來說,20萬都多,何況200萬

男爵府

回覆樓主:

如果出面五百萬樓就要左人地出一半,你話你父母出價唔係超離地嗎?有咩難講到你老公受唔住你父母咩都唔理唔搞到時你就真係唔知點

大宅

普通人家開200萬禮金擺明當你老公水魚啦, 10萬連女家酒席差唔多,
如果你都覺得低, 覺得你未婚夫有錢就應該比多d, 就係你全家當佢水魚,
搵到錢既人都唔係傻既, 你地當佢水魚佢就算唔出聲都會記住係個心度

男爵府

睇番大家家庭背景囉,真正有錢人,呢個數好閒啫,
如果普通家庭,就擺明賣女,
你屋企收人二百粒,係咪拎番一半出黎買金比你先,定想剩袋?

複式洋房

ramen216 發表於 19-11-8 21:55
話說我同我老公拍左好多年拖,大家都想定下來。 而加都覺得應該要小朋友同結婚。咁我地其實已經簽左紙,但 ...

點會多呢!
直情開夠五百萬啦!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BLACKSTAR328 發表於 19-11-10 16:05
睇番大家家庭背景囉,真正有錢人,呢個數好閒啫,
如果普通家庭,就擺明賣女,
你屋企收人二百粒,係咪拎番 ...

有錢無錢都好
佢自己覺得多,唔想拎出來
就算佢有幾千萬身家都無用

Charsss    發表於 21-4-12 01:48
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主:

獅子開大口

子爵府

親子王國15週年勳章

傾唔掂唔好結,或者你會搵到個比2千萬你父母嘅男朋友。

大宅

睇你老公有幾多身家啦!有好多個千萬就二百萬濕濕碎啦!二百萬唔係咁易比到囉!唔係人人都比到

伯爵府

想生BB熱投

獅子大開口
定你老公係林峰?

男爵府

100,000都OK啦,普通人家算唔錯,我覺得你同你父母都好貪心,如果我係男家父母,我會叫個仔諗清楚, 你本身係咪都搵好多屬於高級專業人士?

男爵府

睇左幾日喱個post覺得好好笑

首頁
23456...13

尾頁

跳至