夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為我係做HR, 所以我好清楚佢個底,我同佢都4字頭,大家都離咗婚冇小朋友,最初因為知佢同我一樣婚姻狀況所以比較留意佢,佢外表比較cool,所以一直以來喺pantry撞到我都唔敢同佢打招呼,到最近因為工作關係,終於同佢講過嘢,之後見到面都有打招呼,但現階段只係咁多,我對佢有好感,想自己大胆啲行出第一步,,我自己都離咗婚3年,因為我前夫出軌最後我決定離婚,之後一直單身,心態上都預備好開始一段新感情,我一直都有keep,運動化妝扮靚唔會懶,好多人都以為我得33-34歲,不過我又唔知佢有冇女朋友,唔知點開始好,有時又會諗,佢又離咗婚,究竟一個離婚男人有幾好?

大宅

呢3年我單身好自由,而家成日掛住佢嘅感覺好辛苦,都唔知自己應該stop定行出第一步好。

子爵府

畀面勳章

繼續打下招呼先,有機會再講第二啲話題。。如果男人對你有好感,佢一定會俾你知道的,唔好咁心急

男爵府

4字頭男人可能想搵返2字頭

男爵府

自己單身自在,當然stop 啦

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

有冇共同話題,做住朋友先 要前進,但 唔心急得,了解下先

翡翠宮

回覆樓主:

一個男人對一個女人有好感一定會表現出黎
你 feel吾到,可能係無

大宅

mini1204 發表於 19-11-9 12:25
一個男人對一個女人有好感一定會表現出黎
你 feel吾到,可能係無

呢點我都明,之前佢喺pantry主動提出幫我換過兩次水算唔算?

翡翠宮

kittyam2006 發表於 19-11-9 12:28
呢點我都明,之前佢喺pantry主動提出幫我換過兩次水算唔算?

吾算
sorry

子爵府

畀面勳章

梗係唔算,唔好咁敏感

你越唔去留意佢,佢越會留意你,你試下先

別墅

kittyam2006 發表於 19-11-9 12:13
因為我係做HR, 所以我好清楚佢個底,我同佢都4字頭,大家都離咗婚冇小朋友,最初因為知佢同我一樣婚姻狀況 ...

失婚好多原因,而家咁岩大家都係單身,做朋友了解多d先,唔好比咁大壓力自己

別墅

正常男人見任何女人換水,都會主動幫手,如果唔肯,個個男人連做男人都不配,如果只係咁,唔代表佢對你有意思,盡量交談多d,做朋友先

大宅

kittyam2006 發表於 19-11-9 12:14
呢3年我單身好自由,而家成日掛住佢嘅感覺好辛苦,都唔知自己應該stop定行出第一步好。
...

只係打招呼,計都冇認真傾過,你就已經咁掛住.... 你唔好咁心急,搵機會見面傾下計先,如果個男對你有意,自然會搵機會見你

洋房

我覺得算, 加油

洋房

cherryhuangmama 發表於 19-11-9 16:26
我覺得算, 加油

同感

大宅

主動啲,唔好令自己後悔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-11-9 20:16
唔算
我現任/前老細見到我或另一個後生女同事,都會幫手換水

同意男同事幫女同事換水係有風度的表現~唔覺得係對女同事有好感~如果有好感應該會乘機同女同事講嘢~唔會淨係換水咁簡單

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 19-11-9 20:32
同意男同事幫女同事換水係有風度的表現~唔覺得係對女同事有好感~如果有好感應該會乘機同女同事講 ...

大宅

我40幾歲人,梗係知換水唔算啦,我講出嚟搞吓氣氛啫

首頁

尾頁

跳至