時政擂台

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

tsunmama 發表於 19-11-10 00:21
好難停,班曱甴已變心癮,每日早上起身就睇下去邊度堵亂,萬一失敗,變咗遊魂野鬼,每日唔知可以做乜,抑鬱 ...

對!仲要不停屈警察!好恐怖
自由太多會令世人失去平衡

別墅

banbanmm 發表於 19-11-10 00:40
科大畢業禮有冇警察?黑衣暴徒又打學生、又搗亂教授房間、又破壞食肆,為乜?

暴徒去將軍澳搞事,凌晨兩 ...

同佢地講良心?跌左好耐啦,搞到香港污煙障氣仲話為左下一代

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

awah112 發表於 19-11-10 00:11
社會上不論立場,當前最有共識既聲音-「成立獨立調查委員會」,撤查不只警方而是所有持份者,特首都因為某種背後的原因,堅決唔去做。

沒有真相,各方各自選擇相信自己所認為既真相,黃藍分歧、不信任、只會越來越深,雙方走得越來越遠。這種情況,將使香社會分化更嚴重。

沒有真相,由官媒亂說香港情況,世界上中國人仇視、誤會香港人既情況,將繼續維持下去。

中國人一直無法走出「中國人鬥中國人」的舊路,歷史將會不斷重演。香港回歸了20年,也會同一命運。

珍珠宮

kkchow97 發表於 19-11-10 00:29
應該係沒有黑警之後,香港就會好番

沒有最黑人憎既曱甴就會好番!

大宅

2019勳章 畀面勳章

city888888 發表於 19-11-10 02:26
黑警被調查,好晒

香港冇你同D死曱甴就好晒

男爵府

沒有警察頂住,香港已經淪陷,變曱甴國!

曱甴四處破壞商店、縦火堵路、掟汽油彈,睇你不順眼就鶳(私了),打到平民頭破血流,而且充斥謊言,只有中咗邪的人,先會支持曱甴!

珍珠宮

city888888 發表於 19-11-10 02:26
黑警被調查,好晒

黑曱甴被拉哂,好哂

男爵府

回覆樓主:

唔會好

男爵府

mln 發表於 19-11-10 01:04
不會好的,這樣的情況會隔段時間零星咁發生直至林鄭退休換屆。

之後有了雙普選就好了!

立咗23 條先會好!
否則雙普選也沒有用!
海市蜃樓!

Lee123456789    發表於 19-11-10 08:06

大宅

2019勳章

回覆樓主:

一日心中有恨想對方死,一日都唔會好番

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

syyysc 發表於 19-11-10 00:33
應該係沒有泛民之後,香港就會好番

x 2

佢哋只有破壞、從來不會建設~

大宅

tester5 發表於 19-11-10 07:31
社會上不論立場,當前最有共識既聲音-「成立獨立調查委員會」,撤查不只警方而是所有持份者,特首都因為某 ...
贊成, 獨立委員會 要徹查 所有持分者包括法官,所有 牽涉 的人士, 報章 傳媒, 尊貴的 議員。找出黑手,平亂 ,重新恢復社會 秩序。

男爵府

awah112 發表於 19-11-10 00:11

我都想知晚晚大叫,除咗嘈住D人瞓覚,爭取到D乜?搞破壞,燒嘢,打人.....所有吾理智嘅行為,可以爭取D乜?

男爵府

tester5 發表於 19-11-10 07:31
社會上不論立場,當前最有共識既聲音-「成立獨立調查委員會」,撤查不只警方而是所有持份者,特首都因為某 ...

成立 獨立調查委員會 已經是 「廢話」!
曱甴只接受自己想聽的答案!
否則一樣反枱!
前天文台長林超英只是用科學解釋,臭氣不是來自大興警察基地,咪一樣被攻擊!

大宅

回覆樓主:

都幾難,破壞容易,建設難。
其實我覺得有錢果d,又有做生意賺到好多錢果d,拍下個pat就走人,受番既咪又係d小商戶同佢地自己。阿爺就仲更加冇問題,最好你地互相殘殺,死晒走晒佢直接輸入大陸人,一國兩制都慳番。
我睇到連登有post話破壞中資銀行既其中一個原因係等阿爺驚冇左條水喉,真係覺得佢地太自視過高。香港人集體企起阿爺面前自焚,都唔會有一點感覺,唔好傻啦。d黃人仲係咁推d 「小朋友」出去,明知咁樣有咩價值?

大宅

冇左班所謂黑警,咁搵邊D人來維持治安?有冇見到而家個個星期有金行錶鋪打劫?
得把口

子爵府

好媽媽勳章

y理
無黑衣,哪有黑警

複式洋房

回覆樓主:

唔會好架喇,仲愈黎愈殘暴,入去睇下佢地幾恐怖

最新職業誕生:燈泡師
https://lih.kg/1701810

今次暴動,先知香港人可以變到咁暴戾,咁殘忍。

最慘係有啲亞媽亞爸諗住經濟封鎖等自己個仔唔可以去買裝備出去暴動,但背後就有班中產黃絲家長不斷捐錢,捐飯卷支持,呢班人害死啲年青人,仲繼續係網上散播仇恨言論,你地呢班家長,一定有報應架。唔好諗住自己縮係背後做鍵盤戰士,捐下錢就冇事,到你地老左,條數一定要還,係因為你地教到時下年青人咁暴戾,睇住黎,唔好以為佢地今日唔打你就冇事仲洋洋得意,老左你地到時唔好叫救命,記得自己今日點支持呢班暴徒。

幸福花    發表於 19-11-10 09:00

大宅

回覆:香港幾時至會好返?

林鄭不願意對暴徒強硬一點,也不聽習主席的要求,警察不願意用真子彈,唯一是中國政府派武警去香港清除暴徒。

伯爵府

kit2004 發表於 19-11-10 00:38
佢地畢晒業,經濟愈來愈差,揾唔到工,大公司唔請,先會收手吧!

唔會
命都可以唔要
更何況係份工
除非清算黑警

首頁
23456...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊