自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
香港人多數都係買電話卡去外國

用完就掉咗去到泰國點樣可以用新嘅電話卡 再用到Grab Taxi?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:08

用完就掉咗去到泰國點樣可以用新嘅電話卡 再用到Grab Taxi?

你一定要係香港activate 左grab taxi account 先,否則過到去先開,你香港sim 收唔到sms如果冇roaming.

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:11
你一定要係香港activate 左grab taxi account 先,否則過到去先開,你香港sim 收唔到sms如果冇roaming.
...

我上次都係喺泰國 active咗 用㗎

咁而家點算

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:12
我上次都係喺泰國 active咗 用㗎

咁而家點算

咁setup 左account 就得啦,已經可以用。收sms 係第一次做register 所以要拎sms.

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:14
咁setup 左account 就得啦,已經可以用。收sms 係第一次做register 所以要拎sms.
...

因為我上次同埋今次都係用唔同嘅sim卡 電話號碼唔一樣 佢係咪唔畀我喺泰國用

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:15
因為我上次同埋今次都係用唔同嘅sim卡 電話號碼唔一樣 佢係咪唔畀我喺泰國用
...

唔會呢 我開左account 後,係泰國時用apps call 的士,都係用泰國sim卡的。

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:16
唔會呢 我開左account 後,係泰國時用apps call 的士,都係用泰國sim卡的。
...

死啦我而家用埋香港嘅電話泰國而家新嗰張sim卡號碼都搞唔掂

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:16
...

係咪我記錯咗download錯咗個apps呢 可唔可以畀個樣我睇下

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:21
係咪我記錯咗download錯咗個apps呢 可唔可以畀個樣我睇下

呢個

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 7 天前

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:23
呢個

係呢一個啦

其實就應該喺香港開咗先

我上次喺泰國開嗰個號碼係一次性嘅

之後我用我真嘅email畀佢

所以而家佢話我個email之前個number已經用咗

我而家求其作咗個email畀佢又得

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:27
係呢一個啦

其實就應該喺香港開咗先

係呀,所以就係話要係香港activate 左先。

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:28
係呀,所以就係話要係香港activate 左先。

咁而家我點算呀

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:30
咁而家我點算呀

你依家要call 車?係街打的先,或者坐篤篤。明天搵屋企人幫你開account, 收sms.

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:33
你依家要call 車?係街打的先,或者坐篤篤。明天搵屋企人幫你開account, 收sms.
...

sms冇問題而係個email 我要用返之前嗰個email唔知點樣可以 改變返

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:36
sms冇問題而係個email 我要用返之前嗰個email唔知點樣可以 改變返

係個apps, profile 度edit 你電話同email address.

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:41
係個apps, profile 度edit 你電話同email address.

咁我真係可以改返我自己嗰個真實email啦

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:41

係個apps, profile 度edit 你電話同email address.:wah ...

多謝你希望我而家改咗佢真係改到啦感激

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:48
多謝你希望我而家改咗佢真係改到啦感激

應該ok的,放心。

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 19-11-10 02:48
應該ok的,放心。

子爵府

2019新春慶豚圓

cathy-tse 發表於 19-11-10 02:08

我果時係外地突然發現個apps, 我就用我朋友個電話(佢係香港),跟住叫佢比個code我。。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊