時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

2019勳章

別墅

Hayeungyeung 發表於 19-11-10 22:19
如果,冇毒果,冇黑媒,冇連登,冇垃圾議員煽動年輕人,冇掉磚飛鐵通,冇網上欺凌警察家屬,冇縱火,冇破 ...

今次先知香港有咁多儍人,還有一堆假香和理非,應該叫盲塞非。成日話愛香港,鐘意香港,但見到香港個個星期都爛晒,都唔出聽,重反話警察濫捕,不相等武,咁佢地有咩方法叫人唔好打舖,堵路?

禁止發言

2019勳章

別墅

estw 發表於 19-11-10 21:29
如果,冇612,冇721,冇831,冇咁多被定為冇可疑的屍體發現案,林鄭肯一早撕回修例,咁,或者可以避免呢場 ...

其實今時今日香港咁,根本唔關修例或者邊個做特首,根本就係反共!

大宅

Hayeungyeung 發表於 19-11-10 22:19
如果,冇毒果,冇黑媒,冇連登,冇垃圾議員煽動年輕人,冇掉磚飛鐵通,冇網上欺凌警察家屬,冇縱火,冇破 ...

佢地嘅行為係好不智,係非常不能接受,但背後原因係源於對中共不信任,吾想比中共官治,除左太多負面新聞之外,習近平隨意修憲改為國家主席終身制,咁確令人覺得中國响政治上倒退,仲記得當年胡錦濤講過不走回頭路,咁點解習主席竟然推返鄧小平立下不可終身制的規例,行返以前毛澤東嗰套。

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

公爵府

2019新春慶豚圓

catca88 發表於 19-11-10 19:39
佢地憎特首都話
我唔明點解要咁仇恨警察,早幾前d人開始嗌黑警,我都覺得有d唔對路,依家成功洗腦啦,由 ...

因為林鄭不是最大障礙 (懷疑林鄭都是黃)
幾年前梁振英是障礙,所以要造佢,造到佢落台
目前最大障礙是警察,警察會執法,所以要打擊警察

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

estw 發表於 19-11-10 21:29
如果,冇612,冇721,冇831,冇咁多被定為冇可疑的屍體發現案,林鄭肯一早撕回修例,咁,或者可以避免呢場 ...

你點解吾講冇暴徒冇曱甴

大宅

JaniceTong123 發表於 19-11-10 22:37
其實今時今日香港咁,根本唔關修例或者邊個做特首,根本就係反共!

還有恐共

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

大宅

thomaswop 發表於 19-11-10 22:39
你點解吾講冇暴徒冇曱甴

又或者可以講埋冇陳同佳事件

馬太福音六章29節

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

devilray666 發表於 19-11-10 22:27
除左牠們,仲有土木木,我唔知有冇寫錯佢個名呀,仲有特超

你講果個“超乜”扮晒野,扮中立
通常扮中立既都是黃色物體
最好笑系佢自己成日以為自己好有文采先

大宅

芮媽媽0815 發表於 19-11-10 20:15
我之前都唔多明,
但係尋日係茶餐廳聽到對中年夫婦係度講科大果個學生係比警察打完掟落街
係超市等買單又聽 ...

好多人當都市傳聞咁講,聽既人寧可信其有。
D新聞又夠juicy~好多人當八掛新聞咁係傾閒計話題之一,推波助瀾下咪型成警「黑」既形象咯!
人言可畏~

別墅

polliebb 發表於 19-11-10 22:14
就算真係憎警察,咁打爛地鐵,美心,商場又點解呢?啲人仲要冒撐

我都問過黃嘅同事,佢話因為佢地撐警,出賣香港人

別墅

erumic 發表於 19-11-10 22:48
好多人當都市傳聞咁講,聽既人寧可信其有。
D新聞又夠juicy~好多人當八掛新聞咁係傾閒計話題之一,推波助 ...

佢地覺得好多人講就一定係真

複式洋房

因為原來好多人都弱智, 以訛傳訛,只睇毒媒。

別墅

JaniceTong123 發表於 19-11-10 22:37

別墅

Masona 發表於 19-11-11 01:52
因為原來好多人都弱智, 以訛傳訛,只睇毒媒。

都唔明點解大家都係人類 點解黃人佢哋個腦只會相信假嘅訊息

男爵府

2019新春慶豚圓

芮媽媽0815 發表於 19-11-11 00:48
我都問過黃嘅同事,佢話因為佢地撐警,出賣香港人
無得救

大宅

estw 發表於 19-11-10 22:38
佢地嘅行為係好不智,係非常不能接受,但背後原因係源於對中共不信任,吾想比中共官治,除左太多負面新聞 ...

既然你都知佢地行為係不智不能接受點解仲支持呢?如果佢地想反中國,推翻中國,應該係搵外國人幫手出兵打中國wor,請問打爛哂香港,打死哂啲藍絲市民就可以推翻中國?如果你都認為唔得,暴力方法係錯,點解你仲支持?

大宅

kitlinggloria 發表於 19-11-11 12:06
既然你都知佢地行為係不智不能接受點解仲支持呢?如果佢地想反中國,推翻中國,應該係搵外國人幫手出兵打 ...

我冇支持,我係完全反對任何暴力,我一次遊行都冇參與,就係怕示威者愈搞愈激。但係度係咁鬧有用咩?搬曬啲昆蟲螞蟻出黎就可阻止咩?不如認真諗下有咩方法救下香港,今次場運動即使完結,帶來會係長遠嘅損耗,有排傷。

馬太福音六章29節

大宅

estw 發表於 19-11-11 12:29
我冇支持,我係完全反對任何暴力,我一次遊行都冇參與,就係怕示威者愈搞愈激。但係度係咁鬧有用咩?搬曬 ...

你無支持就好了,唔好意思誤會左你,因為我見你仲搞講乜野背後原因點點點,任何原因都唔係用暴力既籍口,任何人都唔好再為暴徒既惡行去搵籍口開脫,犯法就係犯法。
方法係大家團結,唔好再聲援暴徒。

首頁

尾頁

跳至