自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

怕咪唔好去

水晶宮

龍貓車 發表於 19-11-11 07:58
我覺得係佢探完朋友走左,見到有會所就諗住入去玩下。
無理由佢朋友知佢落會所唔帶佢去嘅 :quiet ...

香港地真係乜人都有

明明自己非住客,竟然覺得自己可以老馮用住客設施,仲要話返住客...

妹仔大過主人婆

水晶宮

Wonderlady 發表於 19-11-11 08:28
其實我只是想說,個住戶都唔駛咁兇,大家講一句,我都明,唔駛好似人地偷野咁。
...

你依家就係偷用人地會所設施呀

水晶宮

Wonderlady 發表於 19-11-11 08:28
其實我只是想說,個住戶都唔駛咁兇,大家講一句,我都明,唔駛好似人地偷野咁。
...

你買番個單位,光明正大入去

珊瑚宮

舊式大廈都寫住

非請勿進

面斥不雅

已見幾十年
玩具萬歲!

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

Astra00 發表於 19-11-11 08:25
或者人地朋友根本不知樓主要入。而家都好多人面皮厚,連偷偷地跟人後面入都做得出,咁樣身教小朋友,哎! ...

所以我咪話點解唔問朋友入會所囉

子爵府

Wonderlady 發表於 19-11-11 00:33
入屋苑要睇身份證明白,但探左朋友一陣,帶小朋友落會所玩,要拍卡,咁我冇,咪等有人入,跟埋入去,個住客 ...

點解你朋友唔同你一齊落?佢唔會唔知規定,會所係住客福利,其他住客當然唔比你使用。

侯爵府

回覆樓主:

唔使豪宅,普通屋苑都要拍咭入,會所更加嚴格,尤其是小朋友玩耍的場地,你都唔想有好多街外人隨便入到去。

樓主出入開邊啲屋苑會所,係唔使拍咭自由使用嘅呢?

男爵府

所以大家的意見不一樣,我覚得不用太mean, 唔係唔明白。我亦不會硬闖。

複式洋房

Wonderlady 發表於 19-11-11 00:33
入屋苑要睇身份證明白,但探左朋友一陣,帶小朋友落會所玩,要拍卡,咁我冇,咪等有人入,跟埋入去,個住客 ...

同意,我都覺得好麻煩,呢d假豪宅,扮哂野,其實都入左閘,入埋會所有咩分別,呢度d人講說話好mean唔洗理

複式洋房

miffyumiffy 發表於 19-11-11 08:18
會所比住客用

唔係咩豪宅,個個會所都要嘟卡入登記, 度度一樣

用下個腦啦,用會所設施都有分住客同訪客價,我唔信佢保安咁"嚴密"連用d設施都可以唔睇住客證囉

男爵府

puipuizaza 發表於 19-11-11 09:03
同意,我都覺得好麻煩,呢d假豪宅,扮哂野,其實都入左閘,入埋會所有咩分別,呢度d人講說話好mean唔洗理
...

而且會所有party, 有時去生日會,好難話一定要住戶才入得。當然,今次我係覚得個住戶太mean ,好好説,人地會明白。

珍珠宮

Wonderlady 發表於 19-11-11 09:09
而且會所有party, 有時去生日會,好難話一定要住戶才入得。當然,今次我係覚得個住戶太mean ,好好説,人 ...

mean唔mean都係你主觀感覺, 正如個住客可能覺得你cheap, 其實如果明知人地個會所要拍卡入, 即係冇卡就唔入得, 呢啲係常識, 唔好成日攞小朋友嚟做擋箭牌

水晶宮

puipuizaza 發表於 19-11-11 09:09
用下個腦啦,用會所設施都有分住客同訪客價,我唔信佢保安咁"嚴密"連用d設施都可以唔睇住客證囉
...

我屋苑一入去已經reception, 唔登記根本入唔到去

我試過入會所時職員行開咗,我照入去,職員見我行入黎,即刻截住我問我邊個單位,要我即刻比住客証佢

男爵府

whyyou 發表於 19-11-11 09:18
mean唔mean都係你主觀感覺, 正如個住客可能覺得你cheap, 其實如果明知人地個會所要拍卡入, 即係冇卡就唔入 ...

agree, cheap 到爆

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

me too check得好嚴 誇張

男爵府

回覆樓主:

呢d便宜莫貪

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

普通屋苑都要。去到邊都要拍卡。

侯爵府

有咩問題?好正常喎。

男爵府

如果我係前面拍卡嗰個住戶,我都會覺得後邊個女人唔知咩事,做乜嘢企門口等,跟我入去,都唔知咩人,就算入到去都會通知保安留意

每一個屋苑嘅住戶都唔想咁多閑雜人入去會所啦

首頁
12345...9

尾頁

跳至