懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,我身邊朋友第一胎有紮,之後第二第三胎反而冇,佢話醫生講紮肚冇用

洋房

回覆 四月媽 的帖子

都唔可以話無用,只係不是每個產婦都一定有腹直肌分離問題,
(我醫生check過我無lee個問題,所以我無札)

水晶宮

四月媽 發表於 19-11-11 01:01
如題,我身邊朋友第一胎有紮,之後第二第三胎反而冇,佢話醫生講紮肚冇用 ...

咩叫一定?我生兩胎都冇紮,唔覺有咩問題。

複式洋房

sabsab123 發表於 19-11-11 03:35
回覆 四月媽 的帖子

都唔可以話無用,只係不是每個產婦都一定有腹直肌分離問題,

哦~ 原來有得 check 架??
我低b 到以為個個都會有分離問題

大宅

宜家D人想紮肚係想瘦快D, 我同事個細仔都小三, 個肚仔仲喺度減唔到都話試下紮, 我地D阿媽為左我地/頭家放棄晒D身材啦. 睇下你份工係唔係賣身型, 要見客同過唔過到你自己. 第一胎我冇紮, 第二胎諗緊自己紮同坐月六星期後做番運動, 高齡瘦得慢要付出一下

洋房

回覆 S_F 的帖子

自己都可以check ga,上youtube search 下有教學check自己產後腹直肌分離情況。我自己就生完之後兩星期去post產檢個醫生同我check,佢話我組肌肉已經返咗原位。
其實我同你一樣當初意為人人生完都腹完都腹直肌分離,事實係只有6成人係咁⋯

大宅

EstrellaDamm 發表於 19-11-11 10:38
咩叫一定?我生兩胎都冇紮,唔覺有咩問題。

新手唔知,身邊有d有錢朋友有紮有d第一胎收身超快,同因為貴冇窄,既然醫生都講得冇麥用,我揀信醫生

複式洋房

sabsab123 發表於 19-11-11 17:58
回覆 S_F 的帖子

自己都可以check ga,上youtube search 下有教學check自己產後腹直肌分離情況。我自己就生 ...

原來可以check 㗎?用超聲波啊?

複式洋房

四月媽 發表於 19-11-11 19:26
新手唔知,身邊有d有錢朋友有紮有d第一胎收身超快,同因為貴冇窄,既然醫生都講得冇麥用,我揀信醫生
...

你知唔知大概要幾錢呀?

洋房

回覆 mayling912 的帖子

No 用手feel ga ja
YouTube 有教

別墅

回覆 四月媽 的帖子

冇話一定嘅,睇你身體同經濟情況囉。我高齡產婦,修身已經比較慢,皮膚彈性又差,真係唔想生完一塊皮dur落黎。見啲人紮完效果幾好,所以都決定生完會紮肚,自己再做下運動,希望可以快啲修身。

男爵府

四月媽 發表於 19-11-11 01:01
如題,我身邊朋友第一胎有紮,之後第二第三胎反而冇,佢話醫生講紮肚冇用 ...

紮肚前嘅按摩同埋敷料會有袪風減肚紋功效

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至