時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

Elaineli25 發表於 19-11-11 09:57
今日等車等佐好耐,終於有車來,居然見到一班黑衣人,人手一個圍欄,一個垃圾桶,就知道大蒦!真係搬係馬路 ...

帶小朋友就唔好做,始終自身安全最重要,今早已見多單私了,利申支持警察

水晶宮

回覆樓主:

我遇到一定會幫手

珍珠宮

今日等車等佐好耐,終於有車來,居然見到一班黑衣人,人手一個圍欄,一個垃圾桶,就知道大蒦!真係搬係馬路 ...
我買定手套放手袋,遇到會出一分

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

Jm 你做好事好人有好報,希望你平平安安。

男爵府

牛年勳章

Elaineli25 發表於 19-11-11 10:17
見到大家的支持真係好感動,我唔係英雄,亦唔想做英雄,只係希望小朋友有一個良好的環境成長,曾經每個星期 ...

十分認同 !以前嘅星期六日係可以好自由咁樣去邊度都得, 依家只能夠有限度咁樣去街……我最希望嘅係佢哋唔好嚇親小朋友! 小朋友被嚇會好大陰影, 會冇安全感

侯爵府

樓主做得好

複式洋房

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

P-boy 發表於 19-11-11 10:42
今朝喺我架車前面拋磚,我都有落車清磚,好彩仲有其他人都幫手

多謝你,真的熱愛香港的香港人!

子爵府

Elaineli25 發表於 19-11-11 10:17
見到大家的支持真係好感動,我唔係英雄,亦唔想做英雄,只係希望小朋友有一個良好的環境成長,曾經每個星期 ...

你好叻!! 務必小心!!!(emoji)

請香港市民團結向暴力說不!!!唔應該再縱容d暴徒再傷害無辜市民了!!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

向你致敬

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

致敬

大宅

減齡達人勳章

今日見到D著住校服的細路, 好明顯唔係番學係攪事
仲有阿伯想推走D roadblock,但班人竟然想打佢
真係好嬲,我有少少覺得, 我地呢班沉默既係咪要發聲?

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

樓主好勇。。。如果遇到我都會係安全情況下清路障

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

最緊要人多,班垃圾見人多就縮
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

男爵府

回覆 Elaineli25 的帖子

我今早都系,在巴士上,前面有兩架已經停住,前面有幾個鐵馬,石頭,膠長管阻路,對面線也有相同情況。前面下車除路障的得三四個男人,七八個是女人仔。我問司機會不會等我,我下去幫手?司機講:你去幫手呀?我話系,我們不動,車也不能動呀!司機停了幾十秒:說好吧!如果大家都停住不動,點會通車?我們一起搬,幾分鐘就完成!我一邊搬一邊問點解車上的男人去左邊?(前面兩架車逼滿男人,我坐的哪架就好少)!好感觸!

珍珠宮

好感動樓主

大宅

2018復活節勳章

比個叻叻你 、也要注意安全。

珍珠宮

麥麥豬 發表於 19-11-11 11:00
回覆 Elaineli25 的帖子

我今早都系,在巴士上,前面有兩架已經停住,前面有幾個鐵馬,石頭,膠長管阻路, ...

多謝你,小心安全

侯爵府

你好彩咋,另一條片上載個司機去執嘢,畀人私了呀,小心啲啦.多啲人埋去執會安全啲.

首頁
12345...7

尾頁

跳至