時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wingxsunny 發表於 19-11-11 22:50
藍絲只睇到黃絲破壞面個浸,實際政府中共破壞香港法治先係根本深層問題。

而家就算天下太平,10年20年後 ...

我地真正中立和藍絲,唔單止見到暴徒破壞嗰浸,只係單單五大訴求,黃絲係率先破壞法治嘅人,唔好同我地講中共,仲要係10年20年後?
又係被害妄想症!

子爵府

Bibibut 發表於 19-11-11 19:06
我吾理解,點解警察捉人,吾係要用最低武力去制服示威者?用槍打佢地,中正要害,簡直係攞人命!明明有個 ...

果位人兄之後唔係生龍活虎咁逃走咩?唔係同一人?

子爵府

cattz288 發表於 19-11-11 22:53
所以一日未拉到都唔應該鬆懈囉~你估唔開槍, 仲有無人又試搶犯呢?

我想講黃絲係講救同伴. 好美化件事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jasprincess 發表於 19-11-11 23:07
我想講黃絲係講救同伴. 好美化件事

係既!齊上齊落, 唔割!幾好聽

放下自在

子爵府

藍絲只睇到黃絲破壞面個浸,實際政府中共破壞香港法治先係根本深層問題。

yc歪論,唔該睇清楚,真正破壞香港既法治係玩弄法律既人,又佔中開始,泛民賤精,為反對而反對。

八萬五又係咩人反對,今日樓價高企,普通人負擔唔起,昨日因,今日果。

泛民 作孽
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

子爵府

cattz288 發表於 19-11-11 23:20
係既!齊上齊落, 唔割!幾好聽

今日我家人問我媽咪,點解仲支持警察. 我教佢答,要學佢哋話不割不遣責. 活學活用

子爵府

CC12345678 發表於 19-11-11 22:56
就係因為咁先唔想下一代留喺香港,活喺共產政權之下

咁就快D一路好走。
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

大宅

CC12345678 發表於 19-11-11 20:33
可以有咩感覺?香港而家打緊仗

不知所謂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jasprincess 發表於 19-11-11 23:24
今日我家人問我媽咪,點解仲支持警察. 我教佢答,要學佢哋話不割不遣責. 活學活用
...
佢地既用詞真係一絕架, 打人叫按摩, 唔知以為傑青添喎, 點知係杰青

放下自在

珍珠宮

CC12345678 發表於 19-11-11 18:25
唔知班藍絲中左咩邪,以為香港仲係美好嘅地方

咁你退咗中國籍未?離開咗香港未?去咗美國未?唔係咩都未呀嘛?

大宅

fatpigfatpig 發表於 19-11-11 19:17
你試下做警察才說吧,臨場咁亂。你也可以講下唔明啲人為阻人返工,掉雜物,無理人安全,一句唔啱,私了,燒 ...

算啦,通常呢D人,講就天下無敵,做就無能為力⋯⋯
從來都係「批評別人幾咁容易」

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

搞清楚宜家係邊個在破壞法治?
請問最近每一單「私了」係唔係在破壞法治? 蒙面法拜誰所賜?!

中國可能未追上香港但係人地不斷在進步。你有沒親自去過上海,深圳或者北京?大城市宜家絕對唔比你香港差!

再者你知道過去幾年幾多外資公司搬曬自己地headquarters 去上海北京or深圳嗎?!

按照宜家的情況,外資公司一定會走得更快。中資都搬埋上深圳大灣區的話,你儘管看看10年後你子女仲找不找到工作!到時候有很多自由,留在香港公園呆坐看風景。

你覺得一班不尊重法治的人,霸道過中共的人可以為你帶來更好的未來!?係唔係癡人說夢話?!

你認真去找下下「私了」片,親自去感受下尼班人的質素啦!

首頁

尾頁

跳至