時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2024勳章

chloe1124 發表於 19-11-11 17:11
冇一個受傷??有好多人比警察射爆左隻眼喎
你話警察要守法太唔公平

你要扯到邊度去?我講緊你今日電單車嗰單呀,曱甴!
你地次次都係咁,呢單一唔夠講就講第二單,第二單唔夠講又721、821無限loop

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆 czl115 的帖子

我回應番人地乍喎
佢話無人受傷過 我咪應番佢話有囉,咁都唔得???

禁止訪問

水晶宮

2024勳章

你話警察要守法太唔公平

暴徒之前做左幾多壞事唔見你講?警察天職就係捉你地D壞人,否則對被傷害嘅無辜市民太不公平

禁止訪問

大宅

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

moma1023 發表於 19-11-11 16:20
警察失控,仲可以停職休假處分甚至送上法庭。
黑衣人蒙面人失控傷害其他人或者財產,如果警察唔拉佢哋,佢 ...

講得好啱

男爵府

開心吸收勳章

黑衣人失控左好耐了...
我們可以點?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

睛靈勳章

KK20010609 發表於 19-11-11 16:23
唔見你講, 暴徒放火燒人?

暴徒係清醒而理智地打人

珍珠宮

2024年龍年勳章

fatmommy 發表於 19-11-11 16:23
要啦!佢騎住電單車有心撞人,根本無左理智請問點執法

咁啲黑衣人四處破壞、放火、打人,佢哋又好有理智咩?
我就覺得黑衣人極無理智,所以不配做人,而是曱甴。

伯爵府

你話警察要守法太唔公平

你快D叫爆眼女同個印尼婆出嚟. 佢地去左邊呀?如果唔係唔夠証據.
或者你都示範一次睇下. 要直播!

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

回覆 Cankk 的帖子

https://thestandnews.com/politics/%E5%8F%B3%E7%9C%BC%E4%B8%AD%E6%A7%8D%E5%8D%B0%E5%B0%BC%E5%A5%B3%E8%A8%98%E8%80%85%E6%93%AC%E6%B3%95%E5%BE%8B%E8%BF%BD%E7%A9%B6-%E8%A6%81%E6%B1%82%E8%AD%A6%E6%96%B9%E4%BA%A4%E5%87%BA%E9%96%8B%E6%A7%8D%E8%AD%A6%E5%A7%93%E5%90%8D%E8%A2%AB%E6%8B%92/
係呢度

別墅

Cankk 發表於 19-11-11 17:22
你快D叫爆眼女同個印尼婆出嚟. 佢地去左邊呀?如果唔係唔夠証據.
或者你都示範一次睇下. 要直播!
...
「9.29 全球反極權大遊行」期間,印尼籍女記者 Veby Mega Indah 在灣仔採訪時,疑遭警方射中右眼受傷。事隔逾月,女記者仍然留醫,其代表律師早前發聲明指受傷右眼將永久失明。Veby 近日接受 CNN 訪問指,曾要求警方交出開槍人員姓名,以作進一步法律行動,惟警方以「案件仍然調查中」而拒絕披露。
印尼籍女記者 Veby 近日接受美國有線電視新聞網(CNN )訪問,憶述事發經過多次流淚哽咽,直斥「我們不在戰地,但記者都中槍,這是瘋狂的」(Normal journalist get shot. It' s crazy. We are not in warzone.)。報道指,Veby 自 9 月 29 日中槍之後,已向警方作出投訴,並要求當方披露開槍警員姓名,以作進一步法律行動。惟警方至今仍然拒絕檢視(refused to review)。
就此,CNN 聯絡香港警察查詢,對方回覆指「案件仍在調查中,不作評論」(the case is under investigation and could not comment)。得悉警方回應之後,Veby 指「如果眼部中槍的警員,他應該不會躺在醫院三個星期,每日只能問著究竟這事怎可能發生?」
Veby 的代表律師韋智達(Michael Vidler)在訪問中,指警方態度迴避,質疑警方「拒絕承認部分警員失控的事實」。他認為,這正是問題所在,警方的沉默有如「默許警員變本加厲,而我們亦見到警員不當行為所有升級」。
現年 39 歲的 Veby,2012 年來港從事採訪工作,主要關注外勞議題。直至近月香港抗爭運動爆發,她多次走到前線報道,並於 9 月 29 日在灣仔採訪期間中槍。

首頁
34567...8

尾頁

跳至