時政擂台

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

puitan 發表於 19-11-11 21:35
你地班黃媽咪去感化下班暴徙, 見到佢地出現就叫佢地散唔好搞事,咁警察咪唔會放TG ...

講得好呀!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

RainniePoon_FB 發表於 19-11-11 19:30
大家甘話...其實好多時候政府又點會理我地呢D大肚婆,仲講支持警察嚴正執法,你要嚴正未嚴正lo,但都唔係鍾 ...
無事幾時有射呀?試下暴徒唔堵路、唔非法集結、唔周圍破壞,警方會唔會出來射催淚煙?同你輸堵幾多錢都得!

你地啲人成日本末倒置,縱暴派比暴徒更可惡!乞人憎!

大宅

nobodyfool 發表於 19-11-11 21:47
樓上幾隻係度大龍鳳、駛乜理

你講得無錯,根本就係本末倒置

禁止訪問

子爵府

點解我一次都冇聞過既?!今日仲係中環食晏返工添,因為正常市民見到有暴徒既地方即刻九秒九走喇

禁止訪問

伯爵府

RainniePoon_FB 發表於 19-11-11 21:41
唔係個個人都係你,大多數媽媽係唔會甘去搏,人地政府講到明唔可以戴,依家係有法例係度。而唔係你所講行 ...

你無去了解條法例,只係三十人以上既集會先禁蒙面呀,自己行街搭車隨時載口罩都無問題呀

大宅

puitan 發表於 19-11-11 21:35
你地班黃媽咪去感化下班暴徙, 見到佢地出現就叫佢地散唔好搞事,咁警察咪唔會放TG ...

認同

別墅

RainniePoon_FB 發表於 19-11-11 19:30
大家甘話...其實好多時候政府又點會理我地呢D大肚婆,仲講支持警察嚴正執法,你要嚴正未嚴正lo,但都唔係鍾 ...

口頭警告一早已冇效用,咁應該用咩方法去驅散人群?
周圍縰火毒唔毒?
係,好多無辜市民受牽連吸入有害物質,但請分析清楚問題根源。

男爵府

將軍澳而家都有黑煙呀!

點解呀?燒緊車呀!

伯爵府

nobodyfool 發表於 19-11-11 21:47
樓上幾隻係度大龍鳳、駛乜理

原來係曱甴文宣

複式洋房

你叫d暴徒,叫佢哋唔好出街搗亂,破壞,私了市民,扔 催淚彈,我肯定無一個警察會放 催淚彈

子爵府

回覆 Ariel19 的帖子

建議你班大肚婆同站暴徒面前,跪求佢地唔好掟氣油彈,甘你地咪唔使索催淚彈囉.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

啲曱甴咁多個月都無事,我覺得催淚彈無乜副作用。

別墅

Pooh1005 發表於 19-11-11 20:47
回覆 SugarBoo 的帖子

警察既職責唔係要保護市民安全咩?放咁多TG真係有必要咩,已經有好多學者呼籲毒性好 ...

唔射TG,開槍好冇?夠針對性,一招了,令牠們唔會周之無日又走出來堵路破壞。警察都想抖,你估他們好想出來on duty。。。。聽日班曱甴又話死出嚟搞事!

複式洋房

講嘢唔好本末倒置, 係暴徒先去破壞,警方先至用 最低武力 催淚彈去 驅散, 我絕對贊成警方唔好再放生啲徒暴。 用最大武力止亂, 唔好令我哋香港市民每日都在擔驚受怕嘅環境下生活

複式洋房

hs3290 發表於 19-11-11 21:49
睇嚟都係曱甴。。扮大肚嗰隻

係呀,佢哋個個有個大肚腩又話自己大咗肚,大大話話都5咗個月,都未生得出。 所以我開始相信 佢哋真係有幻覺

別墅

Nagomi 發表於 19-11-11 21:44
你講法例的話,就睇清楚條蒙面法係講咩先啦,唔好係度人云亦云

《禁止蒙面規例》禁止在三種情況下蒙面。 ...

法例個個都清楚,但聚集的地方好多時都有一定影響先會有人聚集,可以係你返工的地方附近,甘岩你食飯經過,戴住豬嘴,又有人因為聚集逃離到你附近,如果我係警察都拉左你先算喇~如果所有情況都預計到,仲洗擔心咩...

珍珠宮

無暴徒出嚟非法集結破壞,百分百無警察會放催淚彈! 你地應該去同暴徒講唔好出嚟害人,就乜事都無。

複式洋房

Nagomi 發表於 19-11-11 21:30
點解唔敢戴?我日日都帶口罩係條街行,仲試過無數次係警察面前行過都無事,行得正企得正又唔係暴徒係度破 ...

咁係暴徒又問心有愧嘅,咪驚囉

首頁
12345...13

尾頁

跳至