自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

醒目開學勳章

(對不起, 有點長.......)

早上工人將bb衫long出窗外的long衣架!
工人之後出去放假!

我地一家亦都係中午出街, 屋入面無人, 窗close晒!

幾個鐘回家,望到幾隻窗有d黃漬, 仲要係打橫撥果隻, 我地窗出面上面有一尺蟬逢, 平時上面就算有人掛濕衫, 都唔會有水入到窗玻璃!

今次係, 5隻窗, 全部有尿... 最遠果2隻, d尿漬係打橫過!

出面d衫, 大部份濕左(有尿壓味)!

其中一條大毛巾, 竟然有黃漬!!!

其他衫情況我無睇, 我成晚都俾件事攪到心情好差, 仲訓唔著!

我地開窗望, 隔離屋個女人即是走出窗望我地!!
我地立即話, 有冇攪錯, 次線, 有病...
我地即打時打去管理處, call看更上來!!!

看更隔左陣先上來! 睇完, 無辦法, 因為無人見到邊個淋!

叫我地試下報警, 我地都決定報警! (不都都知無咩用)

警察上左來, 睇左2眼, 都係話無咩做到.... 佢只係過隔離屋,問下佢知唔知咩事...

件事就係咁, 不了了之!

可憐我工人, 放晚返到來, 要收番晒d衫, 全部用消毒藥水, 沖一次! 今朝再機洗!!

落樓下叫下面幾間屋, 叫佢地關窗, 留意下d衫, 我地要係窗出面沖水洗!

今朝仲要起世嗅下窗出面仲有冇味!!

我地間屋, 同佢地間屋, 大家d窗, 係岩岩好90度!好好似下面個圖, 再加上我地窗上面有一尺多d蟬逢, 係唔會有可能上面, 倒尿, 可以撥中我地d窗!!!!!

隔 ]
離 ]
屋 ]窗
]
] 窗
一一一一一一一一
我地屋

而屋離屋個女人! 平時已經
(係我工人口中講我知)
1. 試過撥黑色墨汁去我地d衫到, 我工人俾我見過我小朋友校服黑左!!!
2. 我工人曬衫, 佢拎張地毯係窗出面拍塵
3. 我工人曬衫, 開口鬧我工人
而我自己親身體會:
1. 2個後樓梯, 一梯3伙, 我地係中間, 叫我地唔好係佢果邊後樓梯倒垃圾!
2. 話我地個曬衫架阻住佢間屋! (我地上手裝落我地無換繼續用)
3. 話我地門口地毯阻住佢間屋! (我地只係擺地毯+鞋, 鞋已經唔擺佢果邊喇! 絕對無阻到佢! 我地上樓上樓下望過, 家家戶戶都咁擺, 有d仲擺埋雨傘, 小朋友單車出來)
4. 每日出入佢自己門口, 關門極之大力!
5. 試過我地一家出門口, 佢開門出來鬧我地!
6. 試我出地一家出lift, 佢就入lift... 次線, 唔俾我地出, 佢隔硬要入........
7. 同我地講, 話我地間屋成日有人裝佢 (我工人日全日係屋企睇住2個小朋友, 就算小朋友sleep左, 我估我工人做完野寧願躲入廁所講電話都唔會咁無聊睇佢)(仲有, 我屋企平時甚少有人到坊) (唔知咩事裝佢,唔通有鬼)
8. 我平時都唔會收衫做家務, 有工人就當然工人做, 星期日, 有時工人曬左衫先放假, 我有時都會收衫, 我次次去收衫, 隔離屋個女人都會走出來望我

我無實則証據話佢撥尿!
但環境証據, 1.上面有蟬逢 2.d尿係打橫撥 3. 附近無其他樓

根本就係隔離屋先可以做得到!!

但我地耐佢唔河....

看更建議, 我地同佢(隔離屋個男人)傾下!
晚上我老公就拎埋d臭毛巾過去傾!
唔知詳細係點, 我只係知, 佢地可以大力(辦)門!
我老公只係話, 個男人應門, 同我老公講, 明白, 知道究咩事.... 個女人係後面, 想出聲, 個男人叫佢唔好出聲! 我老公話算史數 話之後都聽到佢地嘈交...

我都唔知可以點啦!
個女人可能精神有問題!
個男人返夜班(都係看更講我地先知)
平時就係個女人係屋企!

可以點算呀???????????????
唔知佢幾時又傻, 今次倒尿, 下次倒咩!!

邊日佢會發作!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

我覺得你的情況都好慘. 但係真係奈佢唔何. 而且那個女的可能精神有問題, 同佢講道理都冇用.
唯有唔好晾d衫出窗口. 掛在廁所同房. 唔夠地方晾衫就開濕機. 冇法啊!
間屋是買還是租的? 租都仲可以搬. 買就唯有你避佢了.

子爵府

會唔會你工人得罪佢,你唔知?
又或者小朋友會唔會嘈得滯?
佢又唔係明星,裝佢做セ?

別墅

醒目開學勳章

原帖由 amypekkle 於 09-5-18 10:24 發表
我覺得你的情況都好慘. 但係真係奈佢唔何. 而且那個女的可能精神有問題, 同佢講道理都冇用.
唯有唔好晾d衫出窗口. 掛在廁所同房. 唔夠地方晾衫就開濕機. 冇法啊!
間屋是買還是租的? 租都仲可以搬. 買就唯有你避佢了. ...

買架!無得走!
經過淋尿事件!
我真係出入都有D擔心!
點知佢會唔會拎刀出來

水晶宮

唔好再晒衫出去啦 !!

就算我住公屋 , 仲要係最頂, 我都唔會晒衫去露台, 因為預計的晒衫位係對住樓下抽油煙機的出氣口 ~

晒去其他窗邊, 可以嗎 ?

別墅

醒目開學勳章

原帖由 garfield097 於 09-5-18 10:25 發表
會唔會你工人得罪佢,你唔知?
又或者小朋友會唔會嘈得滯?
佢又唔係明星,裝佢做セ?

我前後有2個工人, 2個工人都曾經同我話隔離屋女人的怪行為, 而我2個工人, 係無見過面!
小朋友嘈, 正常聲浪一定有! 不過我地無接過任何人投訴我地嘈!
佢係一個4X-5X歲的女人, 我其實都無細心望過佢!
我都唔明仲咩我屋企成日有人裝佢, 我工人, 湊小朋友都由朝跟到晚, 仲要煮飯曬衫執屋! 邊有時間可以望窗! 有時間都躲入廁所講電話啦!
仲乜事走去裝佢即!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

裝 cam , 影底佢

別墅

醒目開學勳章

原帖由 tammy2008 於 09-5-18 10:32 發表
唔好再晒衫出去啦 !!

就算我住公屋 , 仲要係最頂, 我都唔會晒衫去露台, 因為預計的晒衫位係對住樓下抽油煙機的出氣口 ~

晒去其他窗邊, 可以嗎 ?

無呀! 真係無位啦!
上手裝晒分體機, 其他房隻窗下面都係分體機!

我地舊樓, LONG衫架裝係邊都得!
我地個LONG衫位同佢一同一位置!
係好好太陽!
早上曬, 有時半日已經乾!!!!!!!!

別墅

醒目開學勳章

原帖由 三個白白豬 於 09-5-18 10:36 發表
裝 cam , 影底佢

個看更+警察都有提議我地!
不過如果要攪到裝CAM+24小時錄影,好大陣像!
我地有IP CAM, 不過又唔可以錄影

等待驗證會員

住係個痴線隔離, 唉! 可唔可以搬呀? 始終左鄰右里, 一出一入成日見到, 至怕佢痴起上黎..............

伯爵府

醒目開學勳章

我都認為呢個方法可行!
同埋佢係業主定租客?收下風佢係乜料,住左幾耐?有冇精神病?有冇"正常"既家人,可以傾傾。
原帖由 三個白白豬 於 09-5-18 10:36 發表
裝 cam , 影底佢

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 小豬先生 於 09-5-18 10:40 發表

一d都唔大陣象,因你有兩個小朋友係屋企喎 ~
值得架

別墅

醒目開學勳章

原帖由 shalala1997 於 09-5-18 10:41 發表
住係個痴線隔離, 唉! 可唔可以搬呀? 始終左鄰右里, 一出一入成日見到, 至怕佢痴起上黎..............

佢係咪痴線! 我唔肯定! 不過唔痴線都唔會自己ALL尿出來淋人地窗啦!

搬, 如果樓價趺...或者都有可能, 不過都唔係短期做得到, 我地其實住得好地地, 就只係佢!!!!

我地平時已經甚少遇到個女人, 真係一個月都未必有一次! 我考慮緊, 好唔好擺定張(接)櫈係門口, 有咩事都可以檔 (我已經擔心到佢會拎刀), 仲有淋強水

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

比d壓力管理處派人巡視

別墅

醒目開學勳章

原帖由 ixzp 於 09-5-18 10:42 發表
我都認為呢個方法可行!
同埋佢係業主定租客?收下風佢係乜料,住左幾耐?有冇精神病?有冇"正常"既家人,可以傾傾。

係業主, 看更八俾我地知, 佢老公應該係返夜班! 住左好耐! 佢老公應該係正常, 因為都識同我老公講, 知道咩事, 明白.... (不過SORRY都無句)!!!
佢地有個女, 上年嫁走左!!

伯爵府

衫就話可以唔"浪"出去, 最怕係佢見你地2公婆返工, 唔知會做d咩, 報復你屋企.
叫你工人小心d睇住小朋友.
依家夏天, 閂窗開冷氣, 如果唔係, 下次都唔知會潑咩出來.

大宅

好變態呀, 佢係未有精神病架??

大宅

你住的地方是買OR租? 我以前住的地方和你相似,附近都有一個傻婆,我都問過看更和警察朋友有咩方法對付,他們都話無,最後我選擇搬走~~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你要裝好位置, 如果唔係比佢告番你??私隱

原帖由 小豬先生 於 09-5-18 10:40 發表

別墅

醒目開學勳章

其實淋尿之前, 有幾次D衫, 洗完曬完, 有陣好臭既味, 我仲鬧鬼個工人咩事洗衣機洗衫可以臭...
我估, 可能佢之前已經試過倒其他嗅水!

首頁

尾頁

跳至