時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

賤侵已在貿戰蹏左, 德法最近都向中國靠攏, 日本菲律賓俄羅斯土耳其都係靠攏中國, 爭英國加拿大唔 FD 中國, 香港人權法亦拖延無期, 如果呀爺出武警, 點會再驚外國施壓? 呆灣最近都靜埋. 武警真係可能好快黎, 非常期待, 香港警隊好強, 但太辛苦了, 真唔忍心警隊無止境咁捱落去. 林鄭新一哥靠你地喇.

大宅

Nancy20090615 發表於 19-11-11 22:57
賤侵已在貿戰蹏左, 德法最近都向中國靠攏, 日本菲律賓俄羅斯土耳其都係靠攏中國, 爭英國加拿大唔 FD 中國, ...

我地普通市民都負能力爆燈,港警應該壓力仲大,我好驚佢地頂唔順
工作時間長,返工俾人粗口罵,放工又驚俾人私了,又要擔心家人受傷,戰場有汽油彈漒水彈,後面又要驚幾時d高層擺佢地上枱祭旗,我諗到都心酸,好心痛hkp

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

如果有武警來香港止暴製亂,我會係路邊揮舞國旗唱國歌歡迎佢地。這幾個月真係受夠了。日日都擔心老公返工冇車搭返屋企,我自己又半失業狀態

大宅

回覆樓主:

可否聽日就嚟

珍珠宮

回覆樓主:

武警如果來,香港有救啦!

子爵府

Nancy20090615 發表於 19-11-11 22:57
賤侵已在貿戰蹏左, 德法最近都向中國靠攏, 日本菲律賓俄羅斯土耳其都係靠攏中國, 爭英國加拿大唔 FD 中國, ...

唔嚟住,可能想火反噬得厲害d,將幕後黑手捉埋。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

林鄭唔出聲,唔通我去叫咩?
香港完玩了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Patsiu 發表於 19-11-11 22:04
我都好驚警察就嚟頂唔住
我唔想見到佢哋再受傷

我都驚自己頂唔順
呢幾個月,忍得好辛苦

大宅

幾時?
香港既警察已經頂左5個多月!
可唔可以快D黎

公爵府

jm你咁樂觀嘅!我就好灰!我地香港完全係自生自滅嘅孤兒!雖然我都知香港唔爭氣,但點解受苦要係市民?!我今日見到亞叔呢件事,我情緒都好崩潰!我唔想有朝一日呢個受害者係我認識嘅人

男爵府

回覆樓主:

講左咁耐,我都聽到厭

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

搞咗咁耐,都冇乜傷,更加冇亡。
外人睇來睇去都係和平示威,間中有流血而已。依然對呢場運動評價好高(因為“和平”嘛)。
外國唔再多出聲唔代表改立場,好有可能只係講到厭晒。就好似法國黃背心咁,到今日都仲搞緊,有人關心咩?差不多一年了。

如果武警來,難免死人了。
其實你覺得香港警察會搞唔掂?強硬鎮壓點會唔識,只不過選擇唔做。
點解唔做?唔想整污糟自己對手?
但整污糟人地對手就冇所謂?
人地都只係叫你放心開槍鎮壓,實彈都搞唔掂先會落來增援。
冇話過呢一刻會來幫手喎。所以佢冇俾大家假希望。
在情在理,中國都唔會插手㗎啦。

自求多福吧。

小茂    發表於 19-11-12 08:31
你今日backup左未?

子爵府

我唔明,林鄭淨係譴責,再譴責,但有無實際方法,行動?好似等暴徒自己醒覺,邊有可能?佢已經錯過好多次撥亂反正時機,之前殺警,今日燒市民,仲要死幾多警察市民?好多方法唔用,禁假新聞法,記者証由警方統一發放,戒嚴,行緊急法等,嚴厲整頓政治不中立公務員,有邊樣佢有做?咁多個月來只係推左個薄弱無力蒙面法,而家淨係靠警察撐起,佢地會一日一日耗盡,無論士氣同體力!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔好再齋講, 實際行動出黎剷除哂D 暴徒

珍珠宮

tp-windy 發表於 19-11-11 19:12
叫得林鄭郁先得,佢乜都唔做,話之我哋死!
如果我哋有方法叫阿爺幫手,都費事求隻廢柴!
...
其實可唔可以用報國安的渠道同上面講求佢地出手?

男爵府

selinako^^ 發表於 19-11-11 23:37
林鄭唔出聲,唔通我去叫咩?
香港完玩了

我等緊人搞聯署,未必有用,但至少俾中央知,我地幾甘需要被救。
等林鄭?算啦。。。。真系急不及待想見到武警出場

珍珠宮

yuyueng 發表於 19-11-11 22:13
阿爺唔會出手亦唔想阿爺出手,唔希望拉大陸落水,否則中左美國計,處理唔好對國家好大影響,我情願香港自己 ...
係好多野可以做, 我地呢D小市民都諗倒, 冇理由佢地諗唔倒, 封連登, 緊急法, 戒嚴等等, 政府就係乜都唔做, 對佢地仁慈, 等於對我們殘忍

大宅

我都覚得武警只有0.01%會來打救HK.

男爵府

昨天在街口企上十幾二十人不是過馬路,樣子不是我區的人,大多看電話在等什麼,等order做野,扑店舖?林鄭你要做野,你話我們要交稅嗎?妳千其不要再派錢比小,中,大學生,沒有好報,找我們納稅人的錢放入海,我從小父親死了政府毫子也沒有幫忙,現在也可以。人到窮處會自己起來,幫忙就會越來越倚賴

伯爵府

回覆 TYIP 的帖子

好喎,吾知一人一封家書有冇用,我吾想住系 敘利亞

首頁

尾頁

跳至