時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

P-boy 發表於 19-11-12 09:04
終於見到清醒的人,我支持警察,但暴徒真的沒有搶槍

我只係覺得好多人睇同一條片, 但會有自己的filter及個腦有特定 processor, 以至有不同解讀。

複式洋房

lalang02 發表於 19-11-12 08:44
睇到咁都夠啦
唔係人人都要同你睇法一樣先叫岩
請尊重他人想法

你淨係用單眼睇相,睇片見到呢個白色外套既人後面有三,四個同伴,一齊慢動作行近警察,差人己經舉起手槍,佢仲不怕死咁行近,想博俾差人打死,不過佢好彩,中槍果個係佢兄弟,佢咪又係放低兄弟走左去,如果佢係普通市民,仲唔嚇到瞓地,仲識走。

中槍果個仲叻,睇片以為佢死左,過左幾分鐘居然識走,好彩走唔切,捉得番,送上救護車去医院做手術,如果唔係,走甩左又中差人支槍死左,你哋又大做文章

子爵府

黃父母係唔會理

侯爵府

oiyau2005 發表於 19-11-12 08:41
你可以話你口中嘅暴徒暴力,但警察亦都唔應該捉到之後狂打。

仲有你話嗰D比人打到血流披面嘅市民係之前打 ...

尋日個牛頭角大嬸同旺角女仔打咗邊個呀?搬路障個司機又打咗邊個呀?俾人插頸個警察又打咗邊個呀?傷者喺邊呀?有無佢地咁傷呀,d暴徒甩條毛都呼天搶地喊阿媽㗎,快d搵返傷者出嚟啦,長沙灣話俾人撞斷腳嘅女仔你地忘記咗啦,做乜唔幫佢開記招同眾籌呀,樣樣齋講當係真!有証據有片嗰d就話假

水晶宮

ckm80 發表於 19-11-12 09:04
難怪d人叫暴徒做孩子啦,真係用心良苦

咁暴徒同和理非叫黑警時有無用正向教育呀!

我係回返題目講教仔、從來無係真正既小朋友面前講過黑警/暴徒、真係唔覺得佢地未識分析就要教佢地以偏概全否定一切。

珍珠宮

BK Milk勳章

moma1023 發表於 19-11-12 06:51

對這一輩有立場的父母⋯⋯

係,好多黃C父母咁講,將仇恨延續

侯爵府

睇到咁都夠啦
請尊重他人想法

舉槍仲行埋去咁係想點呢?成日淨係看圖作文,人講你就信,你試下其他地方個警察舉槍,你仲行埋去呀!唔用眼唔用腦!

侯爵府

lalang02 發表於 19-11-12 08:51
其實唔係經唔經起 別人質疑
係我對事情的睇法 係咪要你approved?

https://m.facebook.com/groups/396686863776436?view=permalink&id=2327143434064093

無人迫你認同,你麻煩開眼睇事實!

大宅

happy_bunny 發表於 19-11-12 09:07
你淨係用單眼睇相,睇片見到呢個白色外套既人後面有三,四個同伴,一齊慢動作行近警察,差人己經舉起手槍 ...

不如你尊重下我啦 唔洗同我解釋 謝謝

大宅

ckm80 發表於 19-11-12 09:14
https://m.facebook.com/groups/396686863776436?view=permalink&id=2327143434064093

無人迫你認同,你 ...

請尊重 謝謝

侯爵府

lalang02 發表於 19-11-12 09:15
請尊重 謝謝

我好專重你呀,俾片你睇咋喎,叫你開眼睇楚,記得睇到最後!

大宅

ckm80 發表於 19-11-12 09:17
我好專重你呀,俾片你睇咋喎,叫你開眼睇楚,記得睇到最後!

好 多謝晒 你的尊重

男爵府

yericy 發表於 19-11-12 04:51
講咁多做乜
叫你仔女去現場體驗下仲好

正常父母怎會比仔女上戰場???
我只跟仔女警察是保護良民

全世界警察都會用(武力)对付危害良民的暴徒和恐怖分子!

見到警察打個d不是人;是野獸是害虫!是喪失良知危害市民牲命財產的惡魔!

琥珀宮

畀面勳章

睇到咁都夠啦
請尊重他人想法

又用借位相誤導人,無腦先俾你呃到

別墅

amazingkitkat 發表於 19-11-12 04:04
父母請不要在沒有解釋情況下就對住仔女講警察打人!你哋可能有意無意咁樣講,但係細路仔係唔識分析成件事嘅 ...
同小朋友講得警察打人嘅人,就一定係故意幫小朋友洗腦嘅人。

伯爵府

amazingkitkat 發表於 19-11-12 04:04
父母請不要在沒有解釋情況下就對住仔女講警察打人!你哋可能有意無意咁樣講,但係細路仔係唔識分析成件事嘅 ...

眼見好多父母都係咁

複式洋房

睇到咁都夠啦
請尊重他人想法

好彩自己都有眼睛同有啲分析能力,睇左前面後面段片,睇到在場附近有咩人,睇到黑白衣人同埋果位交通警做左啲乜。不過被黃色包圍 冇腦冇眼果啲人,就只會睇到一張相,講完,吾好覆我,吾係話你。

男爵府

birdbird 發表於 19-11-12 09:07
我只係覺得好多人睇同一條片, 但會有自己的filter及個腦有特定 processor, 以至有不同解讀。
...

我同你睇法差不多,也同感好多人帶左filter睇片。警察開槍有D over,但電光火石之間好難判斷,始終唔係當事人,或者佢真係怕自己被攻擊。
同理,用小朋友一詞形容暴徒也是一種偏頗,超過20歲只可當少年,點算小朋友?

大宅

littlesister 發表於 19-11-12 09:20
又用借位相誤導人,無腦先俾你呃到

佢係米朱古力個fd 用一隻眼去睇野

珍珠宮

回覆樓主:

唔明點解大家會認為警察會溫柔地捉犯,法律警察監獄一直都係暴力機關,係被授予權力使用暴力,維持治安,唔好對佢地有任何幻想,所以唔好做犯法嘅事

首頁

尾頁

跳至