時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

birdbird 發表於 19-11-12 07:43

我唔覺得個黑衣人想搶 鎗, 不過佢見到鎗仲向前行。6個月 ...

我地旁人就咁單睇段片,的確睇唔到個黑衣人好明顯地想搶鎗

但問題係經過幾個月發生咁多黑衣人襲擊警察同破壞事件,個交通警都係人,喺一剎那間佢即時反應係佢想搶鎗或搶犯,亦即時想保護自己,所以開鎗都係好自然反應

成件事我都覺得最可怕係黑衣人發展到連警察攞住支鎗指住自己都唔怕。留意下警察攞住支鎗指住個黑衣人都有幾秒,但個黑衣人仲要唔驚加有所動作,呢樣先恐怖

幾個月嘅實地經驗令佢班黑衣人越來越大膽,警察情況亦越來越危險,開鎗情況只會越來越多

之前放催淚彈好大件事,而家已成常態。。。同樣刑事破壞,私了,暴力只會越來越嚴重

別墅

lalang02 發表於 19-11-12 07:55
警察係打人 唔洗解釋 眼見為真
警察係打啲危害他人生命安全嘅人,嗰啲係暴徒。警察唔會打良民,但係啲暴徒就周街打唔同意見嘅人,而且係二三十個打一個,仲要次次都打到人重傷,𠵱家仲要賤到打人嘅時候要開遮遮住嚟打,以為遮住咗就冇人知佢哋嘅暴行,人在做天在看!一定會有報應,若是未報時辰未到!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ckm80 發表於 19-11-12 09:01
有人話因為無人教佢舉槍係警告,唔可以再向前行,父母同老師無教佢呢d常識喎!
...

咁白痴啦

大宅

lalang02 發表於 19-11-12 09:15
不如你尊重下我啦 唔洗同我解釋 謝謝

你呢啲人真係奇怪,唔認同你就話呢度一言堂,想同你討論番件事,又話人迫你認同?究竟知唔知自己講乜?既然諗住自說自話,唔比人駁斥, 就唔好入討論區啦

大宅

cpy0112 發表於 19-11-12 10:16
你呢啲人真係奇怪,唔認同你就話呢度一言堂,想同你討論番件事,又話人迫你認同?究竟知唔知自己講乜?既 ...

其實大家話討論?你覺得係咩?
我見到只係大部分人都係藍 就唔俾人地係黃

我無覺得班學生岩晒,我只係唔支持警察

另外,我無回應人地話你支持警察就係錯
我一直都講緊請尊重我唔支援警察

大宅

lalang02 發表於 19-11-12 10:40

你重點只有2句

“ 學生唔係啱哂, 但警察就錯哂 ”
所以唔須要覆我啦!

複式洋房

lalang02 發表於 19-11-12 10:40

睇多幾張相

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆 amazingkitkat 的帖子

算啦!佢哋黃絲又點會同啲仔女講依啲,只會抺黑警察,話警察係壞人,跟住以後佢哋啲仔女就變曱甴⋯⋯

琥珀宮

畀面勳章

tsewong 發表於 19-11-12 09:43
我地旁人就咁單睇段片,的確睇唔到個黑衣人好明顯地想搶鎗

但問題係經過幾個月發生咁多黑衣人襲擊警察同 ...

中槍個位暴徒有先用右手掃向警槍,當時咁既環境,個警察已經可以即時開槍,佢之後仲想去埋去就難怪人開槍架啦,警察擎左槍,其他人一埋身就可以懷疑係搶槍架啦,係班(孩子)以為係玩緊啫

子爵府

oiyau2005 發表於 19-11-12 08:19
其實幾個警察打一個被補人仕,使用不必要嘅暴力係鐵一般嘅事實,冇得避,除非唔睇直播唔睇新聞。
如果你要 ...

你唔承認佢地暴徒已唔洗講落去
你咁講等於捉黑社會都係用過分武力 而警察唔係維持治安 講就口響 到香港比呢d不法分子搞亂曬又入警察數

別墅

https://youtu.be/nbTbYb5iaHU

男爵府

虎到金來勳章

happy_bunny 發表於 19-11-12 08:37
唔洗擔心,係佢嘅下一代冇希望姐,暴徒己經係佢家中。 其他理智嘅香港人更加要教好自己子女,千萬不要俾老 ...

冇錯!我都同我個F5仔講
要睇全面要顧及所有人,
唔可以盲目跟隨什麼自由民主口號
, 依家所謂專業人士、教會
都打正旗號去洗人腦

公爵府

littlesister 發表於 19-11-12 11:01
中槍個位暴徒有先用右手掃向警槍,當時咁既環境,個警察已經可以即時開槍,佢之後仲想去埋去就難怪人開槍 ...

認同.!...個中槍暴徒唔驚槍行埋去...隻手有所動作
情況甘危急...點之佢係想搶槍定想掃跌支槍
暴徒睇死交通警唔會開槍先甘大擔
出得來攪事後果自負

我地睇片當然可以慢鏡逐格睇評論
但公平d當時講緊幾秒之間的事...

大宅

瞓得好勳章

oiyau2005 發表於 19-11-12 07:49

但多好好細都會知,你拉佢咪得囉,唔使打佢㗎,就算你話 ...

拉佢咪得囉你都講得幾輕鬆,讀過有關常識當一個發洒瘟嘅人,係雖要五個人先可以制服佢,點會解釋唔到警察打暴徒,宜家係講捉暴徒,警察要幾多人手先可以捉一個,仲要捉住一隻其他暴徒又過黎搶犯打警察,你話濫暴天大笑話,暴徒放火燒你屋企放火燒你全身,打你打到訓低再踢多幾腳,用磚頭拋你,你仲會唔會話警察濫暴捉暴徒,唔該你答我

複式洋房

回覆 amazingkitkat 的帖子

警察叔叔維持治安。

子爵府

尋日朝好嬲,我特登早啲起身誓必返工,點知收到同事whatsapp 話警察封站會遲到,大佬呀因咩事封站先,咩都閙警察

男爵府

wai4919 發表於 19-11-12 07:34
認同,家長都好有問題。

有日假日去坐地鐵,d 扶手電梯破壞爛哂,要行樓梯,前面一家3口,個小朋友得6歲左 ...

同媽咪黃到發黑,是非不分

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

同佢哋講嘅只會係黃屍!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

我地係店內準備走見曱甴走難, 黃親人咩都無做過好似身屎上身咁慌張, 真可悲

首頁

尾頁

跳至