自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我塞係MTR荔景站,已停超過10分鐘

男爵府

2019勳章

回覆樓主:

好多巴士改道,不停太子站

珍珠宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

pinky0608 發表於 19-11-12 08:03
大圍去紅磡正常嗎?

無車,我女想走都唔得

男爵府

紅隧塞左一陣

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章

jasprincess 發表於 19-11-12 08:05
剛係去鰂魚涌途中停左,話發生事故

請問鰂魚涌站郁得未?

男爵府

回覆樓主:

旺角巴士停哂!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2019新春慶豚圓

HappyHappyMa 發表於 19-11-12 08:29
請問鰂魚涌站郁得未?

郁左. 現在在灣仔站

伯爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

回覆樓主:

金鐘往荃灣線受阻,我尖咀出閘唔扣錢,呼籲D人改乘其他交通工具,因荃灣線受阻

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大圍站剛有車,單線出紅磡
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

男爵府

藍眼 發表於 19-11-12 08:46
金鐘往荃灣線受阻,我尖咀出閘唔扣錢,呼籲D人改乘其他交通工具,因荃灣線受阻
...

好多人在油麻地上地面轉巴士去尖咀過海,mtr 可能不行了

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章

jasprincess 發表於 19-11-12 08:40
郁左. 現在在灣仔站

係呀,郁到喇,Thx a lot

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BF ... C%92-003849090.html

修例風波:城大校長室被搗亂 催淚彈射校園

大學校園成為抗爭場地,香港城市大學校長辦公室昨晚(11日)被黑衣人破壞,黑衣人以硬物擊毀辦公室內的設施,文件及文具散落一地,部分擺設損毀;同一時間,有黑衣人用水槍射噴校內多處的消防灑水系統,觸發多處噴水。至今早(12日)7時許,有催淚彈射入城大宿舍範圍,學生爭相走避。

今晨7時許,有示威者在九龍塘達之路設置路障,警方在清理路障後發射數枚催淚彈至城大學生宿舍範圍,是首次在城大校園範圍內發射催淚彈,現場曾舉橙旗,有學生舉傘陣與警對峙。

而在昨晚9時許,約5名蒙面的黑衣人士先打破校長辦公室的玻璃門口,其後進入校長室搗亂,以硬物擊打電腦屏幕,並用腳踢向大門,期間保安未有阻止。

城大校方今日凌晨向全校學生發電郵,強烈譴責入侵及破壞校園的行為,又稱留意到有自稱為城大學生組織的記者,參與進入校長辦公室及全程拍攝有關違法行為,但未有採取任何制止行動,校方會調查並保留追究權利。

子爵府

2019新春慶豚圓

HappyHappyMa 發表於 19-11-12 08:50
係呀,郁到喇,Thx a lot
屯門公路有冇塞車?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

藍眼 發表於 19-11-12 08:46
...
剛搭港島線無事,順暢

大宅

回覆樓主:

請問依家地鐵荃灣線,觀塘線ok嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

大圍站 往返
大埔墟站
+暫停服務,請考慮使用其他交通工具

http://www.mtr.com.hk/alert/alert_simpletxt_title_tc.html

公爵府

2019勳章 熱血勳章 hashtag影視迷勳章

大家都返到公司嗎?

男爵府

2019勳章

T96 發表於 19-11-12 09:07
大圍站 往返
大埔墟站
+暫停服務,請考慮使用其他交通工具

知唔知沙田站咩事?要行路軌

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

叮噹2000 發表於 19-11-12 09:00
屯門公路有冇塞車?

算無,比平時暢順

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

繼續報告路面同港鐵交通苦中一點甜

首頁
56789...10

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊