母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想產後餵母乳,但因為懷孕咁耐都無食過魚生,生蠔。。。好想坐完月,陪月仲係度去食返次自助餐,獎勵下自己。但又驚要戒口。。。

大宅

angelchan04 發表於 19-11-12 13:38
我想產後餵母乳,但因為懷孕咁耐都無食過魚生,生蠔。。。好想坐完月,陪月仲係度去食返次自助餐,獎勵下自 ...

同懷孕時的飲食注意事項差不多,不過可以食生嘢、軟雪糕、沙律(有人坐完月先食生冷嘢)。

大宅

aquaQ 發表於 19-11-12 16:58
同懷孕時的飲食注意事項差不多,不過可以食生嘢、軟雪糕、沙律(有人坐完月先食生冷嘢)。
...

者係我坐完月就食得?唔使戒口?

大宅

angelchan04 發表於 19-11-12 13:38
我想產後餵母乳,但因為懷孕咁耐都無食過魚生,生蠔。。。好想坐完月,陪月仲係度去食返次自助餐,獎勵下自 ...

食完生蠔,三文魚刺身會爆多奶tim

大宅

angelchan04 發表於 19-11-12 17:04
者係我坐完月就食得?唔使戒口?

戒酒精、過量咖啡、過量茶

其他,我都有食。勁中意刺身。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我冇食豬潤 (會收奶), 同埋洋蔥 (聽講會令d 奶多風). 咖喱, 酒, 咖啡等一向少食, 或食煮過既酒如補品或白酒青口, 紅酒牛肉.

其餘都冇乜戒口.

你去食生野, 注意衛生緊要.

大宅

多謝你地,我更有勇氣生完去食返1次。

大宅

我除左地雷食物之外,咩都食!冇乜點戒口

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊