自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

講多啲你有咩心情,為咗邊啲事情,嘔晒出嚟都會鬆少少

水晶宮

simple430 發表於 19-11-12 15:16
有幾個電話可試吓:
唔該你, 我打去

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

放鬆D, 呢D時候
真係要做好準備同呢D衰人打持久戰
唔好太牽動到情緒

天朗氣清

別墅

luvkaka 發表於 19-11-12 14:59
我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去 ...

我明白你有幾痛苦 我之前都睇新聞睇到頭痛又訓唔到 勁厭世 身邊既朋友只會講仇恨說話 好辛苦 最後我選擇 打機 我本身唔打機 而家不停download game 打到自己累 打到自己唔睇fb

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

食朱古力或甜野會舒服d,唔好太上心,其實bk好多同路人

水晶宮

Mrs.Luckycat 發表於 19-11-12 15:14
乜事咁困擾呢?家事?
如果係因為呢幾個月發生嘅社會動盪,嗰班暴徒係閒人,唔值得你咁動氣。
...
就係冇事, 唔知做咩, 冇嘢講到, 返工屋企都冇事, 係身边唔關自己既事. 如今日做完GYM一落街好多警車BEEBU BEEBU十幾架, 我個腦就一真係咁BEEBUBEEBU同耳鳴..... 返到公司同事睇新聞我就開始有事, 叫佢地唔好咁大聲, 佢地好好熄咗, 但我仲係咁一路好DOWN好想喊, 自己坐咗係到喊, 想打比防止自殺會又冇人听.

wcpcelia    發表於 19-11-12 16:05

男爵府

回覆樓主:

樓主記住:
不要因為別人的錯而去懲罰自己
喺亂局之中,接收太多負面訊息,令自己心情處於一個低谷,長期唔開心,加上嗰種無助感,係好折磨自己
係時候放低一陣
去做一啲令自己'笑' 嘅事
去唱K大叫大嗌發洩下
去睇場無聊又好笑嘅電影
去食一啲無益但又鬼咁想食又忍咗好耐嘅食物
去shopping
叫老公比你化個靚妝笑下佢
Book間酒店同老公癲返晚
你諗下,其實可以好簡單好快樂
祝忘憂快樂!

男爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

JM,死解決唔到問題㗎,做下運動去釋放啲負能量先

侯爵府

回覆樓主:

我都就爆燈,尋求專業幫助是最佳方法。

與此同時,你有冇仔女,帶啲佢哋細細個好得意嘅相,在好唔開心時拎出來睇吓會好啲㗎!

大宅

luvkaka 發表於 19-11-12 15:27
就係冇事, 唔知做咩, 冇嘢講到, 返工屋企都冇事, 係身边唔關自己既事. 如今日做完GYM一落街好多警車BEEBU B ...

之前睇電視,話睇得太多新聞報導,都有可能患上「創傷後遺症」⋯
加埋你既case,搵人傾下,分擔一下你既感受(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去 ...

請假去做你平時喜歡做既野,唔好睇新聞!你並不孤單,我地香港人一齊捱過呢關

男爵府

JM, 我哋互相支持!如果情緒太波動,可以看看醫生,我哋要照顧好自己。必要時抽離一下

琥珀宮

回覆樓主:

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

食下香蕉, 朱古力或者甜品舒緩一下, 搵好朋友頃訴下.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

去睇醫生可以嗎?

公爵府

luvkaka 發表於 19-11-12 15:27
就係冇事, 唔知做咩, 冇嘢講到, 返工屋企都冇事, 係身边唔關自己既事. 如今日做完GYM一落街好多警車BEEBU B ...

明白明白!
唔好屈住自己,搵個安全嘅地方儘情鬧、儘情叫,發洩一下!
不過,記住,其他人通通係閒人,唔好太上心。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

而家唔好睇新聞,聽下歌輕鬆下先,跟住明日請假去離島放鬆下或者上深圳行街食野,要番工既時候用隔音耳筒塞住耳仔聽歌。我覺得聽番舊歌心情會舒服d。

珍珠宮

畀面勳章

停止睇相關新聞,看看個天,看看樹,好平靜。樹,頑強的生命力比我好大的啟示。相信警察,相信政府,相信國家有足夠的能力還我們安穩的生活。耐心等下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

首頁
12345...7

尾頁

跳至