自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

深呼吸

伯爵府

2019新春慶豚圓

luvkaka 發表於 19-11-12 15:27
就係冇事, 唔知做咩, 冇嘢講到, 返工屋企都冇事, 係身边唔關自己既事. 如今日做完GYM一落街好多警車BEEBU B ...

請注意,你的狀態和情緒已經到了頻臨崩潰的邊緣!

是環境和氛圍刺激超出了你當前狀態的承受能力。安全情況下,條件可以的話,請假提早回家休息一下。先跟現在社會周圍亂糟糟的煩躁隔離一下。

暫時忘記外面整個世界,把所有事情都放下,什麼都不要想。閉目養神,深呼吸,聽你喜歡的音樂。如果有信仰的話,找經典經文來唸,專心聽自己唸經。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

luvkaka 發表於 19-11-12 14:59
我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去 ...

退後一步諗,無嘢重要得過健康,那麼就會釋懷,放鬆啲!
我係咁諗幫自己渡過的,希望妳可以

洋房

我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去 ...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Jm冇乜事嘛……幾大既難關你都捱過左,唔好諗早D回家沖個涼,訓下覺休息下吧!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唉,尋晚我都有哭
見到一個一個真香港人係度幫手執磚頭,雜物
真係唔明香港點解要搞成咁
完全明白樓主

wcpcelia    發表於 19-11-12 16:05

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

回覆 luvkaka 的帖子

可以選擇的話遠離是非地...

男爵府

我懂的...慢慢係度講,呢度啲jm好好..月頭我死過翻生...過呢一關係好難...但過到就得嫁啦...頂住呀..

翡翠宮

2019新春慶豚圓

luvkaka 發表於 19-11-12 15:27
就係冇事, 唔知做咩, 冇嘢講到, 返工屋企都冇事, 係身边唔關自己既事. 如今日做完GYM一落街好多警車BEEBU B ...

唔好睇呢d新聞,bk呢d topic都唔好入去睇,情緒會好d

伯爵府

2019新春慶豚圓

身心是一體兩面的。這個跟體質有關系的,體質比較弱、狀態低的時候,遇到累積的強大負能量,身體的承受能力會比較低,調節能力容易碰到瓶頸。所以最好的方法是儘快隔離,去一個安全區放鬆、回氣。等情緒負能量沈澱了、清理了,最困難的時刻就過去了。

就好像洗衣機一樣,不能夠一次放太多髒衣服進去洗,太多就會處理不了、失控了。一次一次分開來處理,洗完一機衣服再一機。

水晶宮

2019勳章

上來發泄下,反正我哋又不職你

複式洋房

我好明白你, 我前幾個月都係咁, 晚晚睇直播睇到半夜, 不停諗不停問點解, 瞓又瞓唔到仲病埋, 睇醫生時對住醫生喊, 不停講, 醫生都安慰我又話開D藥俾我瞓覺, 睇少D直播, 抽離下, 搵個朋友同政見, 傾訴下一齊鬧下.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

得閒上來罵下班死曱甴會順氣d的

男爵府

回覆樓主:

將內心不快, 係bk打出來, 隨便打, 字眼吾通順都打曬出來 ......

wcpcelia    發表於 19-11-12 16:34

伯爵府

2019新春慶豚圓

放鬆D放鬆啲,唔好睇嗰啲嘢住!
我陪你講鹹濕野好唔好

水晶宮

simple430 發表於 19-11-12 15:16
有幾個電話可試吓:
what's app 咗,但都係冇人理. 不過我依D好好啦, 唔該矖你.

大宅

食朱古力先,個人開心返

有時情緒到真係好難控制,約朋友出街瘋狂傾訢!或者做D自己鍾意既事

男爵府

放鬆心情,你不要太上心。
人地上戰場保護你,你更加要爭氣

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

瞓落床,聽下音樂,想像一下自己係一個好靚好靜既沙灘,有好細既沙,沙好白好白,你個人係個好靚既海上面浮下浮下,個海係好清好清既,藍藍綠綠,海裡面有好多好多魚,佢地不停游黎游去。因為個海得你一個,你可以點就點,叫又有,喊又得,笑又得。然後做完你想做既事之後就好好瞓一覺。

luvkaka    發表於 19-11-12 16:37

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊