論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Name: ROSMxxTI
Indonesia :
Passport no : AU3598xx
Date of birth : 14 Apr 198x

我請佢番黎湊B,我未生時一個月前到香港,黎到發現佢唔妥,一出街就自言自語,生完B後,又喊又笑!
做基本家務都唔得,湊B又冇安全意識!
危險人物!dangerous
依家應該係屯門華都德X
Agent 再搵水魚!
大家小心

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

FaMaBB 發表於 19-11-12 16:32
Indonesia :

別墅

Indonesia :

好唔放生喎,點可以將小朋友交比佢湊

寶石宮

回覆樓主:

翡翠宮

吾知真係定假扮
睇相似好陰森
玩具萬歲!

翡翠宮

如係真 報入境處以免害死下一手
玩具萬歲!

洋房

Indonesia :

請問係咪屯門華都x法?這工人你在這間請?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

嘩, 張相成隻鬼咁。 投訴Immigration話係神經婆。

大宅

wingwong518 發表於 19-11-12 21:22
請問係咪屯門華都x法?這工人你在這間請?

Yes ar

洋房

FaMaBB 發表於 19-11-13 12:24
Yes ar

哦~我D工人都係呢間請架

大宅

2019新春慶豚圓 陪月勳章

Indonesia :
嘩!咁得人驚既姐姐早D送佢走,以免出事,千奇唔好比佢接近BB。呢D咁無良心既agency介紹D咁既姐姐幫手湊B,簡直係靠害。

翡翠宮

如係痴線 A準都吾知
亦有可能扮痴線兼串通A準博炒 A準賣過又賺过萬 工人又即得一個月糧免費机票再找笋工
他們双贏
玩具萬歲!

大宅

回覆 lily-of-valley 的帖子

是否要投訴工人?我炒佢,入境處就會知?程序係點,如果我唔投訴,佢係咪會再黎害人?詳情見我post垃圾姐姐⋯⋯我是否要投訴?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Szesze0507 發表於 19-11-16 11:15

是否要投訴工人?我炒佢,入境處就會知?程序係點,如果我唔投訴,佢係咪會再 ...
你一定要投訴, 若不投訴, Immigration唔理。 因我打比Immigration, 佢地話我投訴, 會record, visa照批, 但若另一新僱主再投訴, 佢地會做野。

因我件肥廢人衰到咁, 投訴, visa照批, 但唔夠2月, 又比人掃把。 又話揾到第三份, 但入境處唔再批。知唔知點投訴?

大宅

請問點投訴?

珊瑚宮

Szesze0507 發表於 19-11-16 14:36

請問點投訴?
用張A4白纸, 可中英齊寫

入境處
Fax No. 21579181

Re: Contract No.
工人名
日期

我要投訴此工人

點衰法
1)
2)
3)
4)
Etc

Thank You
你個名
你簽名