時事熱話

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

好彩今日冇比囡囡返學啫,如果唔係佢巳經要係校巴上面食彈。
D警察係咪盲嘅? 有咁多校巴地方都放??
警察係都停一停保護班校巴小朋友走左返學先啦,真心有病,冇性嘅!
TG咁多有毒物質,小朋友有咩三長兩短佢地點陪?
話火人過份,基本傷害班正常返學幼童先過份!

0745 嘅九龍塘歌和老街

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156732901438947&set=a.84788323946&type=3&theater

yk8ky    發表於 19-11-18 00:46

男爵府

班xx唔出嚟咪唔會咁咯,班xx絶對有可能綁架小朋友做人質㗎
改咗啲字費事有人5舒服

複式洋房

kkml1234 發表於 19-11-12 17:39
警察係 ...

其實無論係警察定示威者都冇顧及到普通市民,所以而家講邊個唔啱都冇咩用,兩邊都實有野唔啱,而家重點係快啲停,唔好再支持暴力爭取任何野,對警察不滿埋用返和平方法,反正用暴力又係冇用,用和平又係冇用,咁我會選擇和平,起碼唔會有人受傷先啦

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

警察係 ...

衰格, 攞班學生做人質

民房

回覆 Farfetchhyt 的帖子

做人家長做得你咁粗口教壞小朋友!

國際定義係任何情況下「保護無關人事安全理應最優先」
而家連政府都答唔出TG含有咩又比人驗證到有害物呀!咩理由都好都唔可以叫班無辜坐校巴小朋友吸嫁?

算啦,睇你口吻D小朋友都讀唔到尼區,針唔拮到肉又唔知痛嘅。

民房

sorry,我唔知尼到原來咁藍,藍到D坐校巴嘅小朋友無啦啦食有毒TG都重支持警察!
講因果, 政府 保住個 殺人犯 而家重住係安全屋五星級享受,未打算去台灣"自首"呀。

男爵府

回覆 kkml1234 的帖子

邊度有講粗口你可以舉報我

同埋點解你會覺得佢哋唔會綁架小朋友?明明係恐怖分子,
唔怕一萬只怕萬一啊

同埋我好後生咋冇小朋友都好正常

pwkw    發表於 19-11-13 18:45

男爵府

其實啲暴徒唔出嚟就唔會放催淚彈啦你敢唔敢話冇六月九號,冇之後嗰啲示威,會突然有催淚彈?

男爵府

好明顯,你係來挑釁呢度jm, 亦都係你自己只從你認為對嘅一方去睇。

呢度個個都反暴力,而由始至終,始作俑者就係一班只要別人妥協的暴徒

別墅

kkml1234 發表於 19-11-12 17:58

咁請問其他區嘅人就唔係人?如果相安無事又點會放TG?

伯爵府

好媽媽勳章

警察係 ...

另一角度,係咪有人有心喺學校區搞事引警察放彈,然後等大家將視線轉去仇警?

Raydor    發表於 19-11-17 01:18
Raydor    發表於 19-11-17 01:18
SugarBoo    發表於 19-11-16 10:28

別墅

kkml1234 發表於 19-11-12 18:12
sorry,我唔知尼到原來咁藍,藍到D坐校巴嘅小朋友無啦啦食有毒TG都重支持警察!
講因果, 政府 保住個 殺人 ...

咁係咪政府保住個殺人犯,咁佢地就可以堵路,堵塞路軌?倒油落馬路,影響幾多人又知唔知?依家唔係話支唔支持警察,而係影響幾多條人命?

伯爵府

好媽媽勳章

kkml1234 發表於 19-11-12 18:12
講因果, 政府 保住個 殺人 ...

無啦啦?每次班人做乜都洗白洗淡,唔係人人都植入式比你洗腦,唔關藍黃事,純粹有冇分析能力嘅問題

子爵府

暴徒搞事梗係想有noise啦,有心係學校區都搞事,特登係返工返學時搞事,手法越來越激,警察係被動出嚟,你係咪以為警察 ‘和佢傾’ 勸喻下d暴徒就會離開?

男爵府

回覆樓主:

真心求教
如何有效地不使用武力及TG驅散示威者?
令一般市民正常返工返學?

子爵府

TG危險,校巴附近放TG係唔好,不過可惜暴徒理得你小朋友吖,警察唔放TG驅散暴徒佢哋就擲汽油彈㗎啦

子爵府

kattun1013 發表於 19-11-12 17:51
其實無論係警察定示威者都冇顧及到普通市民,所以而家講邊個唔啱都冇咩用,兩邊都實有野唔啱,而家重點係 ...

同意

子爵府

kkml1234 發表於 19-11-12 17:58

我諗你唔知琴日班暴徒向校巴掟汽油彈喇?無暴徒無汽油彈就無催淚彈,你點揀?

男爵府

真係好多post都冇乜人講架。
昨日唔記得係邊見過一張相,暴徒近校巴掉氣油彈呀!!

有冇jm見過呀,post多次出嚟睇吓。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都唔明 d 暴徒, 有校巴架, 有小朋友架, 掟汽油彈, 無人性

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
[img=500,400][/img]

首頁
12345...7

尾頁

跳至