時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

tester5 發表於 19-11-12 20:59
如果你剛剛睇住直播,你就會同我感受一樣,完全唔明警察做緊咩。

我明你想守住條橋,你咪踎飽佢囉。

我有睇直播,勸你一句快啲食藥

大宅

winglung 發表於 19-11-12 21:51
講得啱,佢哋留係學校集結,校長認可又真係無問題
不過你睇漏咗新聞,佢哋仲係度向吐露港公路&東鐵路軌扔 ...

因佢只睇自己想睇個部份,心盲了

伯爵府

回覆樓主:

阿校長同撐班曱甴學生嘅師生如果俾乞兒私了,記得唔好報警,要貫徹原則

伯爵府

開心吸收勳章

tester5 發表於 19-11-12 21:22
你有冇睇剛剛8時開始既港台直播?係警察兇學生、喝校長離開,放完TG、就開始互片,包括你講既汽油彈。

我 ...

你班暴徒先癲,周圍放火,燒人,現在仲 高空擲物,傷害平民。

你眼盲,心盲,c曱甴

AM1012    發表於 19-11-12 22:04

公爵府

2024勳章

winya 發表於 19-11-12 18:30
破壞成咁都仲要攬住就真係傻咗

咩爸爸呀?啲人叫佢段狗咋

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chocolatebean 發表於 19-11-12 19:18
沈祖堯好在離任, 比佢做都會好難做, 我中意沈醫生, 唔想佢跪低

佢先至系罪魁禍首,佔中時咩都冇做到。播下今日呢個罪惡既種子

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

兒女咪被佢害死囉

侯爵府

Happy_hk 發表於 19-11-12 20:49
今日見到條片,中大仲向停係度嘅列車掉磚,車上有好多乘客。。
港大就從橋掟枱凳落路面塞路,好牙煙,枉顧 ...

完全認同,班黑衣人想市民死,佢地連市民都仇埋,佢地唔理我地死活,佢地目標已經唔係警察,已經要整死市民呀!

每日幾多市民搭港鐵?又幾多警察搭港鐵呀?黑衣人依加要整死既目標已經唔係警察,而係我地普羅市民呀!

黑衣人已經痴左線,支持警方要用相對既武力執法,否則市民既生命財產都得唔到保障!

子爵府

2024年龍年勳章

winglung 發表於 19-11-12 21:51
講得啱,佢哋留係學校集結,校長認可又真係無問題
不過你睇漏咗新聞,佢哋仲係度向吐露港公路&東鐵路軌扔 ...

未係?朝早已經向逼停嘅東鐵列車掉磚,上面仲坐好多人,又爬上鐵路上橫橋掉單車同雜物落嚟,係未要搞出大型事故後,某D人先會企出嚟遣責黑衣人?甚至仲要講係人地迫嘎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2007WNIP 發表於 19-11-12 19:12
全班大學校長都係垃圾,怕哂D學生,又怕自己條命,攬住班禽獸。

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

男爵府

limotea911 發表於 19-11-12 21:02
大學校長保護學生人身安全,有何不對?如果任由事情發生都不理,才不配做校長。你呢D說話甘涼薄,才突顯你 ...

咁而家所謂學生配學生嗎?
今日又天橋拋嘢落街,你咁偉大就去保護佢哋啦!
你唔好出街比人拋中~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

emilylam 發表於 19-11-12 21:30

未發生此事前,我已覺得教會係幫外國勢力洗腦的,表面懶 ...

香港有幾多中小學係教會辦,就明白點解會有咁多學生被洗腦

男爵府

你有冇睇剛剛8時開始既港台直播?係警察兇學生、喝校長離開,放完TG、就開始互片,包括你講既汽油彈。

我 ...
你有冇睇今早新聞?係佢哋扔雜物落公路、東鐵路軌
天佑市民冇做成重大事故
我只希望普通市民遇上暴徒繼續忍讓,瓷器碰缸瓦,鬥唔過班妄顧人命既暴徒
要盛讚閣下完美演譯現今怪獸家長一角
自己孩子係寶,不論對錯,不斷縱容自家孩子
在你眼中,這班暴力學生是孩子,在我眼中卻是視法律為無物、妄顧普通市民的暴徒

侯爵府

tester5 發表於 19-11-12 21:09
我係屋企拎把關刀舞你理得我呢?

咩叫私人地方呀?

我廿年前中大畢業。話你知一樣嘢,中大係open campus, 乜人都可以入。當然課室宿舍教學大樓只有教職員同學生可以入,但個campus唔係私人地方,唔同你私人屋苑業權喺屋主度。

中大嗰塊地係屬於政府架,唔係屬於學生!!!!!

糖果園    發表於 19-11-12 23:17

子爵府

我 ...

我再睇新聞. 先後次序如下. 不是嗎?
- 學生在橋上拋雜物去吐露港
- 警方入中大, 雙方對峙
- 之後扔汽油彈
- 放teargas

禁止訪問

男爵府

wai4919 發表於 19-11-12 21:57
你講得真係易,冇危險。警察受傷你會埋嗎?

出面咁多破壞,要捉你,私人地方都可捉, 賊竇都係私人地方, ...

我諗...如果今朝掉嘢去東鐵而引致傷亡,或自己屋企人出事,市民會好支持警察入校拉人。只是冇事就變成警方多餘,為做而做。現宣佈撤退未必係壞事,大家有機會冷靜一下。

伯爵府

開心吸收勳章

irischowys 發表於 19-11-12 23:24
我諗...如果今朝掉嘢去東鐵而引致傷亡,或自己屋企人出事,市民會好支持警察入校拉人。只是冇事就變成警方 ...

有事會話警察辦事不力,仲可能屈警察 做。那班人咩都講得出口。

冇事冇得放大,就屈警方多餘。

伯爵府

開心吸收勳章

tester5 發表於 19-11-12 20:59
如果你剛剛睇住直播,你就會同我感受一樣,完全唔明警察做緊咩。

我明你想守住條橋,你咪踎飽佢囉。

還有,請你教番班暴徒先拉,警察舉槍,係立即舉高雙手, 比警察拉番警局,一定冇受傷。在場咁多記者,舉高雙手都比警察開槍,一定大把人班那個中槍的人。

條片係3打一個警察, 白衫那個有反抗,仲要用手 遮住警察的眼睛,另外2個搶犯,咁都唔開槍

記住同你班暴徒講, 舉手投降,唔好反抗

首頁

尾頁

跳至