時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

佢哋就係想迫到教育署叫停課,咁佢就成功做到大三罷其中一步

公爵府

YolandaTam 發表於 19-11-12 22:18
我家高中生話根本唔應該停課:而家係停課 --> 學生出嚟搞事--> 設施損壞-->再停課,惡性循環
...

思路清晰的高中生

大宅

畀面勳章

如果而家嘅局面要實施任何停工或者停課除非打10號超級颶風,如果唔係根本就係放一班無知嘅人出去變身做暴徒,政府根本唔會咁樣博,如果一定要實施嘅話一定要加埋宵禁,咁就要出動緊急法,但係而家政府唔會冒險用緊急法,因為有好多人仲係好驚只要用緊急法等同於完全歸還所有香港人嘅自主自治,佢用緊急法,香港應該已經變咗廢墟,所有嘅地方應該只有打家劫舍,所有嘅嘢都應該爛晒。

男爵府

YolandaTam 發表於 19-11-12 22:18
我家高中生話根本唔應該停課:而家係停課 --> 學生出嚟搞事--> 設施損壞-->再停課,惡性循環
...

我個仔有個老師group、老師問佢地擔吾擔心可能明天返吾到!個group同學仔全部都話要返!當然連埋我個仔!但阿仔有D同學都是淺黃。。其實係被迫騎劫!佢地知好多人都會返工返學 。。警察努力為守護我們一班正常市民返工返學!難道要對暴徒屈服

男爵府

arkilok 發表於 19-11-13 02:02
如果而家嘅局面要實施任何停工或者停課除非打10號超級颶風,如果唔係根本就係放一班無知嘅人出去變身做暴徒 ...

清晰就明白!

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

而家唔係意氣用事的時候,真係危險的,應該停課,唔應該推小朋友上戰場

侯爵府

jt824 發表於 19-11-13 00:41
我家長谷都一樣,班垃圾家長係咁吠,結果剛收到我地學校通知13號停課了
...

向學校施壓

大宅

畀面勳章

你唔好講話小朋友呀,有幾多家長係可以坐定定喺屋企睇住D小朋友㗎,你突然間交個波話俾佢自己衡量個小朋友今日番唔返學,你又估下有幾多冇工人嘅父母可以搵咩人睇住D小朋友呢?成日都覺得有啲人講唔番有咩大不了,咁佢啲父母可以唔返工咩?最大嘅問題係我見到再黃嗰啲谷裏面,今朝早一樣喺度話冇車都要諗辦法,咁黃又唔見佢哋放棄返工

大宅

2018復活節勳章

sandra28 發表於 19-11-12 22:28
冇錯!今日瞄一瞄電視,見到葵芳早上八點幾(應該返緊學嘅時段)有個疑似老師嘅帶領一大群學生玩人錬!如 ...

是……仲對警員做粗口手勢……無畏無懼

首頁

尾頁

跳至