時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

wewanwan 發表於 19-11-12 22:24
2年左右了,佢今日ot遲走,而家都未有車返屋企,就發哂脾氣,我都反駁佢,唔係我阻路,唔係我令你無車搭, ...

意見唔岩會成日鬧交,要細心考慮將來既問題

不過就你段說話,我想借黎呻下。啲黃人得個講,做就唔會做,又話罷地鐵,又唔做,又要返工。呢幾日交通受阻,公司啲黃人都返哂工,今日都係。。。有啲仲要早過我地啲藍既早出門口,仲話自己深黃

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

wewanwan 發表於 19-11-13 16:29
我無野,多謝關心,佢氹返我,不過我同佢講,我暫時唔想見你,我須要思考下大家關係,係味可能走落去。
...

好明白你心情,因為我親人都send咗蕭百佳段音俾大家聽,仲叫問林病唔識去fc..同未洗去醫院探病。 到後來知到唔係特技時,佢當無事發生過,好似粉筆字一樣。又不停講popo,然後繼續話自己中立

別墅

見過好多次有人同黄人爭論,黄人好鍾意劈頭第一句就話人冇人性
連爭論技巧都係倒模咁
真係奇怪

公爵府

Onlok 發表於 19-11-13 15:48
請問佢有乜反應?

試過攪到塞晒,然後行左45分鐘左右先回家,我又淨係說話上假設過一次,仲要係暴徒令你上唔到飛機會點,佢立刻唔出聲

子爵府

Onlok 發表於 19-11-13 16:55
好明白你心情,因為我親人都send咗蕭百佳段音俾大家聽,仲叫問林病唔識去fc..同未洗去醫院探病。 到後來知 ...

特技都講得出先好笑

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆 wewanwan 的帖子

樓主,睇完你的回覆,好明顯你比起男友成熟,有理智,EQ高。雖則大家政見唔同,但你懂尊重對方,想保護大家這段關係,所以唔會為了政見和對方嘈。但你男友好明顯較衝動,又率性,唔懂愛護對方......結婚以後,就唔單止面對政見的分歧,而係要共同處理家庭建立、子女教養、人生規劃......
如果兩人的價值觀、是非觀太過南轅北轍,日後相處的爭執、衝突會經常出現,好辛苦......

公爵府

2024年龍年勳章

Ada2288 發表於 19-11-12 22:51
我同c6都係立埸唔同,都試過拗左鑊大,唯有以後少提,拍拖結婚嗰時未有呢啲事件,所以唔知大家立場,如果一 ...

一樣,如果未結婚應該分手。
雖然佢唔算深黃,但呢一刻我極憎黃人和理非,叫人衝自己鬆!!

大宅

回覆 wewanwan 的帖子

樓主 我都感同身受我同男朋友拍左五年 一早講左年尾會求婚 但呢幾個月黎同佢嘈過好多次 因為佢深黃我深藍
每次鬧都係話武力不對等/警察濫權濫捕 講到口都臭
有次我直情嬲到提分手 因為可以話係無解決方法 但佢唔想 最後我講晒我既立場同佢理性分析 佢先冷靜少少 宜家都仲好黃但有共識會盡量唔講政治
條路係難行但溝通好重要 以理服人係work 但同佢傾一定要冷靜 加油

首頁

尾頁

跳至