時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

別墅

回覆樓主:

佢哋最思覺失調嘅係,話係為我哋擋子彈,為我哋爭取乜乜物物,多謝唔該唔使客氣, 我唔須要, 自由世界第3, 我已經好滿意, 唔知現在是否世界第一, 不過能該唔係自由, 係7冠全世界。

複式洋房

回覆 Lee123456789 的帖子

口中惡言,這就是你的道理。

侯爵府

09daisydaisy 發表於 19-11-13 09:48
5毛,既得利益者,
我叫个妹妹留在家中,
不要外出是为了她的安全!

你屋企電腦同手上電話係咪壞壞哋?淨係上到呢幾個網頁

勸你睇多幾個唔同渠道, 香港而家需要真正懂分是非的人, 不是盲目乱撐的人

whatimwaiting    發表於 19-11-13 20:49

子爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:16
回覆 傻太 的帖子

邊個支持政府?顛到是非黑白?送中不是政府搞出黎嗎?

自己做錯就係做錯!唔係話隔離班阿豬仔咁咁咁自己就會變啱!無膽承認自己罪行,只會諉過於人,藏頭露尾!

條例已撤兩個月!你爭取乜我唔介意,但你地只係不斷暴力、卑劣、講大話!你地推班學生去毀自己嘅將來?

民主?自由?堵路唔緊要,你有你堵、我有我搬,睇下堵嘅人多定係搬嘅多,但你地暴力介入就已經唔係民主!

係咁多人認同你地就唔洗用呢d手段迫人罷工罷課!

whatimwaiting    發表於 19-11-13 20:50

男爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:03
回覆 jessiemom 的帖子

口出惡言,言無道理。
惡言? 邊句係? 講中你惡行就係惡言?

複式洋房

你:你咪係其中一個攪屎棍囉?我:口出惡言,言冇道理

你問自己惡言是什麽,道理是什麼。

複式洋房

回覆 傻太 的帖子

我邊有推人上街?胡說八道,一本正經。我只是說政府是推手。

公爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:14
回覆 water-lily 的帖子

乜你哋有講道理咩?(我唔係示威者,我食花豆,不想比中共人民對人民的政策利用)

唔想比中共利用,但想比美國利用? 所以不停投靠美國?美國本土又有幾多民主自由?

假如香港冇民主自由,相信早已摺埋港台丶去到八月就唔會再批任何示威遊行啦。
嗰五大素球?除了條法例外,其餘都唔係素球,係要脅。要徹回指控放走班暴徒,但又追究警隊,即係點?輸打贏要?要徹回兼放人,即人治而非法治啦,咁同你地心目中嘅大陸有乜分別?

市民想揀安穩生活,唔想忽然被罷工被罷課丶被火燒丶被人打,做D衰嘢之前,有冇問過市民意願呀?

子爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:37
回覆 傻太 的帖子

我邊有推人上街?胡說八道,一本正經。我只是說政府是推手。 ...

政府推你地掉汽油彈?政府推你地私了市長?政府推你地搞路軌?政府推你地放火燒民居?

決定做唔做呢d野,你發誓你地無得揀?

公爵府

唔好再講嗰啲,我幫你爭取乜,爭取乜
比粗口更難聽

複式洋房

回覆 傻太 的帖子

都話唔係我做,我係中立,你有冇聽人講野? 你平時點同人溝通?

我話政府20年黎惡行,加反送中,導致呢場社會運動。

子爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:48
回覆 傻太 的帖子

都話唔係我做,我係中立,你有冇聽人講野? 你平時點同人溝通?

係傳媒、教育、政棍20年嚟嘅塗毒

利理非,落地獄!

(我都覺得政府廢,亦唔支持林鄭)

子爵府

我啲媽媽Grp真係覺得暴徒冇問題架!好L野

複式洋房

回覆 傻太 的帖子

就係中共用民眾鬥民眾,好似之前農民鬥主地咁,先搞到香港宜家咁。
你爸媽是地主嗎?你試過是受害者嗎?

男爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:35

你:你咪係其中一個攪屎棍囉?我:口出惡言,言冇道理
事實=惡言? 咩道理?

公爵府

2024勳章

Adidass 發表於 19-11-13 03:39
https://www.facebook.com/groups/831645060564355/permalink/919817898413737/

仲支持暴徒既和理非,死後 ...

淨係呢個鋪都有幾個死要爭住出來落地獄

伯爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:07
回覆 Cankk 的帖子

睇左片,我認為的確是示威者。但冇礙交便警不可亂撞人。

好心你啦 !死撐! 仲叫示威者, 有破壞仲叫示威者? 你唔識分咩叫暴徒咩叫示威者呀?
咩交便警? 交通警嘛! 有問題停左職啦! 你冇答你係咪仲支持燒野燒人既曱甴呀!
狗口長不出象牙!

伯爵府

abzoo 發表於 19-11-13 12:48
回覆 傻太 的帖子

你中立??咁你去連登罵班曱甴啦!
還掂你響BK都罵左黑警!
去啦! 中立!

whatimwaiting    發表於 19-11-13 20:54

子爵府

Adidass 發表於 19-11-13 03:39
https://www.facebook.com/groups/831645060564355/permalink/919817898413737/

仲支持暴徒既和理非,死後 ...

Xnnnnnnnnnnn

大宅

abzoo 發表於 19-11-13 03:46
仲支持黑警既藍絲,死後一定落地獄
你地一定有報應。

原本我地吾支持警察,就係因為你地攪破壞又放火又塞路又打人又強姦又雞姦…我地焗住支持警察,都係你地逼我地咖,其實你地係未特登逼我地支持警察咖⋯,原來你地先係無間道⋯真係用心良苦!

首頁
45678...9

尾頁

跳至