夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公尋日病咗,我諗住煲粥比佢又話落去買就得,最後我都有煲比佢夜晚食,仲話出面d粥唔啱食。
淨咗少少粥佢話留番第二朝食,我上網睇話病咗唔好食隔夜粥,所以我冇留,佢就係為咗起身冇嘢食而發脾我氣。
個仔一晚起身幾次,每次都要氹成個幾鐘先肯瞓,加上又嚟M,個人已經夠攰,點解佢唔識體諒下我?仲要發我脾氣,原因係佢冇早餐食?其實佢都冇事,點解唔自己落去買呢?真係多得個99種到個老公咁。
早知佢話留咪留囉,理得佢死睇嚟我都要好好教導個仔,將來應該點樣對個老婆。

大宅

回覆樓主:

下次佢話要留由得佢,留3日都照留 何必搞到好心為佢仲要比佢鬧咁慘

複式洋房

Archung106 發表於 19-11-13 11:42
下次佢話要留由得佢,留3日都照留 何必搞到好心為佢仲要比佢鬧咁慘
...

下次我醒啦

大宅

MiniCathy 發表於 19-11-13 11:47
下次我醒啦

男人就係咁,有時你比個良心佢當狗肺,你好心為佢著想佢只係覺得你多餘
下次唔好咁傻豬啦 其實留一晚都ok嘅

複式洋房

Archung106 發表於 19-11-13 11:52
男人就係咁,有時你比個良心佢當狗肺,你好心為佢著想佢只係覺得你多餘
下次唔好咁傻豬啦 其實留 ...

其他病我都會留,但佢腸胃炎我唔敢留,一陣又再屙嘔點算

大宅

MiniCathy 發表於 19-11-13 11:56
其他病我都會留,但佢腸胃炎我唔敢留,一陣又再屙嘔點算

當幫佢清乾淨腸胃啦 佢係咪病所以先咁樣發你脾氣㗎?如果平時都會咁,我真係由得佢食隔夜粥算數

複式洋房

Archung106 發表於 19-11-13 11:59
當幫佢清乾淨腸胃啦 佢係咪病所以先咁樣發你脾氣㗎?如果平時都會咁,我真係由得佢食隔夜粥算數 ...

一時時好啦,成日比說話我聽,其實有時覺得前世好似欠咗佢全家咁,佢阿媽就成日同我作對,安排好d嘢又要改,佢阿妹又單純,成日要人講到明。。。

大宅

MiniCathy 發表於 19-11-13 12:49
一時時好啦,成日比說話我聽,其實有時覺得前世好似欠咗佢全家咁,佢阿媽就成日同我作對,安排好d嘢又要改 ...

你係咪做要照顧晒佢地嘅角色呀?咁你老公做被照顧者真係幸福好多嘅

複式洋房

Archung106 發表於 19-11-13 12:56
你係咪做要照顧晒佢地嘅角色呀?咁你老公做被照顧者真係幸福好多嘅
...

佢哋唔駛我照顧,唔比麻煩我都偷笑

大宅

MiniCathy 發表於 19-11-13 13:14
佢哋唔駛我照顧,唔比麻煩我都偷笑

因為我老公病會自己煲粥,好自覺 又可能係信唔過我嘅手藝啦

男爵府

Archung106 發表於 19-11-13 11:42
...
留三日都照留,呢句笑死我,好人難做,下次話知佢食到肚屙

大宅

beebee67890 發表於 19-11-13 14:46
留三日都照留,呢句笑死我,好人難做,下次話知佢食到肚屙

哈哈,係呀,有時好心沒好報,咪比佢試1次知味道囉

伯爵府

如果佢係一個乜都鍾意包抝頸嘅人
苦口婆心嘅勸勉係冇用嘅
佢要食就由得佢食 ,食壞咗佢冇得怪你,衰啲講句食完上吐下瀉嗰個都係佢自找
好多男人係唔會因為老婆嘅循循善誘而感動,
無傷大雅嘅撞板由得佢,反正佢唔會聽你講,你仲要自己激氣何必呢

子爵府

佢話留等 朝早有嘢食嘅時候
你有冇解釋比佢聽點解唔留?
俾我會即時講清楚俾佢聽
佢要留自己take risk 佢既事

洋房

可能佢真係覺得好好食想第二日都食到呢,佢又唔想你辛苦再煲過

複式洋房

forgive?forget? 發表於 19-11-13 17:08
如果佢係一個乜都鍾意包抝頸嘅人
苦口婆心嘅勸勉係冇用嘅
佢要食就由得佢食 ,食壞咗佢冇得怪你,衰啲講句 ...

又唔算嘅,係大男人咗d姐
但我留咗比佢有問題嘅話,可能又會話係我處理得唔好,搞到佢食咗又有事

複式洋房

KoneyB 發表於 19-11-13 18:36
佢話留等 朝早有嘢食嘅時候
你有冇解釋比佢聽點解唔留?
俾我會即時講清楚俾佢聽

緊係有啦,點知第二日好似斷咗片咁,可以點

複式洋房

LauQuin 發表於 19-11-13 20:20
可能佢真係覺得好好食想第二日都食到呢,佢又唔想你辛苦再煲過
...

我第二日咪再煲過囉,瞓晏咗少少先煲又話我餓親佢

子爵府

MiniCathy 發表於 19-11-14 20:06
緊係有啦,點知第二日好似斷咗片咁,可以點

咁就係佢衰 下次叫佢用紙仔寫低唔好咁冇記性

大宅

回覆樓主:

樓主……你搗咗D粥仲有無準備其他野比你老公食?若果粥又無、其他又無,噤肚餓起上嚟就係人都會忟忟憎憎嘅

首頁

尾頁

跳至