夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓

MiniCathy 發表於 19-11-13 11:06
老公尋日病咗,我諗住煲粥比佢又話落去買就得,最後我都有煲比佢夜晚食,仲話出面d粥唔啱食。
淨咗少少粥佢 ...
我唔會擅自改變我先生或我前夫的處事意思而唔即刻同佢講。佢話留,如果我冇機會同佢講我想倒左D粥,我就留。食多一餐隔夜粥,又唔會即刻死。最多睇日同佢傾好,得佢同意先倒佢想飲0既粥。

我唸我父母冇教我點做個好老婆,因為如果我話要飲隔夜粥,但我先生或我前夫在不經我同意下(冇共識)下擅自倒左我D粥,又唔響第日我起身之前煮番D住家粥畀我食,我都會即時發我D刁蠻脾氣。而我前夫同我先生都會理解同明白佢地不經我同意就處理我自己的事 係造成差果效,此處事方式是有待改進。

別墅

2019勳章

MiniCathy 發表於 19-11-13 11:06
老公尋日病咗,我諗住煲粥比佢又話落去買就得,最後我都有煲比佢夜晚食,仲話出面d粥唔啱食。
淨咗少少粥佢 ...

好明顯屋企當佢係少爺啦,我c6又係,咩都當自好啱哂,最好笑係連小朋友教育佢都要同我拗,佢自己學歷都掹車邊,仲好意思扮專家。

別墅

男人係犯賤...女人對佢地好係無意思...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

所以我有煲湯煮野食,但絕對唔會裝好送到佢面前,都已經有人煮埋,佢要食應該自己去攞,做阿媽我都要求小朋友大左,要自己動手,何況係自己老公~
當然,如果佢病左唔方便,就例外lo~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊