時事熱話

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

abzoo 發表於 19-11-13 18:05
回覆 kenny926122 的帖子

冇解放軍都有公安啦。我都話我旁觀,中共中意人民鬥人民,有如之前既農民鬥地主 ...

我真係知道相信你中立客觀,我真係想請教個管制係咩

複式洋房

太多msg, miss左,sorry.... 用暴力既示威者會捉去坐獄,這就是管制。bk = baby kingdom

複式洋房

abzoo 發表於 19-11-13 18:13

太多msg, miss左,sorry.... 用暴力既示威者會捉去坐獄,這就是管制。bk = baby ...

咁睇黎個管制效果都...
Anyway 我都sorry

複式洋房

不斷捉,1日捉200,好快冇晒人。但都希望政府同黑警唔好成日火上加油,咁樣只會令淺黄既人變深黄,沒完沒了。

複式洋房

abzoo 發表於 19-11-13 18:22

不斷捉,1日捉200,好快冇晒人。但都希望政府同黑警唔好成日火上加油,咁樣只會 ...

係呀~政府都應該諗辦法攞多啲民心

複式洋房

回覆 kattun1013 的帖子

唔好下下對著幹,做特首要團結人民,唔係分化人民。所以d人先講林鄭係cy2.0, 分裂2.0。

複式洋房

abzoo 發表於 19-11-13 18:34

唔好下下對著幹,做特首要團結人民,唔係分化人民。所以d人先講林鄭係cy2.0, 分裂 ...

玩死我地呢班小市民,窮唔緊要,我都捱過,但未見過個社會分裂成咁,好恐怖,唔敢亂講野

複式洋房

宜家深黄會燒人,深藍會斬人,黑警會射人。如果唔係網上,我都唔會講野,講乜都比人鬧。

我只希望帶出香港人要理性,要溝通,要團結一切可團結既人,唔好再玩分化了。希望政府都明白這個道理。

複式洋房

abzoo 發表於 19-11-13 18:22

不斷捉,1日捉200,好快冇晒人。但都希望政府同黑警唔好成日火上加油,咁樣只會 ...

屋企有曱甴,唔好捉,每日捉0隻,好快成屋都係曱甴。但都希望用少d殺蟲水曱甴屋,因為咁樣做只會令更加多小強為求生存努力繁殖,生生不息。

複式洋房

abzoo 發表於 19-11-13 18:43

宜家深黄會燒人,深藍會斬人,黑警會射人。如果唔係網上,我都唔會講野,講乜都比 ...

你講得啱,我有兩個小朋友,諗緊要佢地係咁既社會氣氛下成長,如果教佢黃,佢將來有好多朋友,但就一齊出去衝,教佢藍或者中立,可能冇朋友俾人欺凌,要放下仇恨先有出路,為左啖氣輸左個家有咩用,和平真係冇方法咩,講真出黎個個都大學生,好好讀書將來入政府做,自然有改變方法,和平當然唔會快解決,但起碼冇人流血受傷死,人地話用知識改變命運,我相信知識都可以改變社會

複式洋房

個個深藍都會要殺晒d學生。幾十萬同學仔,真係要殺晒?這種言論令我心寒。
犯咩法,就判咩罪,就可以了。同學仔是,警察如是。殺殺殺,咩思想?

複式洋房

呢個世界好危險,條路係自己揀既,要教佢地要安全,生命先係最重要。
只是父母關係同仔女好,佢地就會聽你的,否則就聽其他同學出去衝了。

別墅

abzoo 發表於 19-11-13 17:48

我都講唔岩。我中立的。錯就係錯。市民錯要拉。黑警錯都要拉。明唔明?講左好多 ...

你話你中立??句句都黑警前、黑警後!呢啲叫中立??明明係曱甴暴徒就話係市民!仲好意思講話自己係中立,真係笑大人過口呀 !!!

複式洋房

回覆 rabbit0616 的帖子

有問題既警察就叫黑警,有咩問題

別墅

abzoo 發表於 19-11-13 19:53

有問題既警察就叫黑警,有咩問題

冇問題,你鍾意叫咩都得!不過黃咪認囉!唔好話自己係中立!講都自己懶有道理咁!

複式洋房

你覺得我黄咪黄囉。反正黄既又認為我藍。講的是道理就可,用颜色分人,就不講道理,好嗎?

禁止訪問

複式洋房

回覆 歌歌莉亞 的帖子

你要搞清個時間。林鄭用3個月先撤回。中途又引發好多新問題如黑警。如果6月9就撤左,仲有咁多人上街咩。

男爵府

yuenwaimami 發表於 19-11-13 12:57
加上八大又放假,多了受人煽動的沒腦學生出來幫手!

不能上班,上課的應自發去清堵路,這才是愛香港!

我呢邊有街坊清架,但轉頭又被堵路。佢地玩游擊,呢度攪完破壞又閃去第度攪。仲衰到整停D巴士封,街坊想清都清唔到。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

abzoo 發表於 19-11-13 12:58
最衰政府,唔肯回應5大訴告

最衰係班黃畜,又唔罷工仲要搭港鐵返工,無義氣偽撐

首頁

尾頁

跳至