懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 pigpiglamlam 的帖子

佢無得變,我知。由佢

別墅

mikicheung92 發表於 19-11-15 12:12
回覆 zoeho85 的帖子

多謝你pay attention on my story. 我係覺得好屈,親人朋友唔會關心,如果唔係我唔會 ...

總之唔需要理其他人講生命好珍貴呢類說話,佢地唔係當時人唔會設身處地去考慮你嘅情況,雖然生命好可貴,但如果係一個長期唔開心嘅環境長大又係對個小朋友好?其實仲害左佢,我身邊有朋友因爲成長家庭問題變做道友,坐左七八年監,咁樣叫好?

樓主,有時生左出黎唔養仲自私過唔生佢出黎,既然呢個男人唔值得你去愛,而你又無心理準備,相信你已經做左決定。

大宅

mikicheung92 發表於 19-11-14 09:05
回覆 彭書瑩 的帖子

好鄧你開心。我明白,但而家我可以講父母憎我,朋友無哂(因為未婚夫唔鐘意我最friend ...

命運在你手,你有選擇的權利家,點解要睇佢面色做人?你聽哂佢講依家點呀?咪又係愛理不理甘款,快快脆斬斷情根啦,明白當局者迷,但呢個男人甘無責任甘,又唔錫你,你仲中個頭埋去,好傻呀!愛情係雙方面,依家個bb最緊要問你自己想唔想留,留就要負責任照顧佢,做單親媽媽唔易家,如果無信心,真係唔要好過要,唔好害佢一生,我有個朋友,19歲時意外有左,14週家啦,最後因為雙方年紀太細無經濟基礎同未婚,諗都唔諗就落左,依家搵到個好男人,仲生左個女,幸福快樂,所以唔好諗太多負面野,決定左就向前行,路係人行出黎,點走靠你雙腳,加油姊妹!

男爵府

依家無辜係個bb,但你如果因為”唔捨得”去留住佢,你有無諗過將來邊個湊?有無地方訓?bb用嘅著嘅全部都係錢,你係咪有能力比到佢先?我覺得你要全面d去睇,你或者咁諗,將來會遇到一個更加好嘅人,你仲後生,到時結婚生仔都未遲,單親媽咪真係唔易做,我唔係100%叫你落,只係想你諗清楚自己係咪真係有咁嘅能力去照顧佢

至於你個男朋友,算吧啦,你放棄佢,好明顯佢唔似會對bb負責任,你跟住佢只會你痛苦,唔開心,灑脫d,你講分手!

民房

mikicheung92 發表於 19-11-13 20:22
回覆 bipa 的帖子

我媽係咁話,我落左可以重新來過。我唔知做完落仔個手術我接唔接受到。。。。。就精神失 ...

有冇朋友可以傾訴下?

洋房

咁情緒化嘅男人,你要預左日後生活佢呢D說話會無限loop. 你快快諗清楚。先搞fiancée Visa 要6-12個星期起(如果佢乖一次交齊文件)仲要有穩定收入,經濟長期stable ,跟手批左你一入境要3個月內結婚,取marriage cert 加名 保險,先產檢,等等文件野,你生完仲要未必做到野,要靠佢係海外,佢個人有幾信得過,你心裡應該有個數。

洋房

sweetsweetsweet 發表於 19-11-13 16:43
你係觀光visa可以喺美國生仔?
如果有心要註冊點解要等生咗先?
一條生命,加上自己終生幸福,冷靜啲諗清楚 ...

Tourist visa, 冇可能,就咁tourist 咁入醫院,貴到破產,Visa 被取消都有可能

首頁

尾頁

跳至