懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仲苦惱緊到底係私家生好定係政府生好。醫生收幾多我就知,不過真係好驚醫院嗰到個數會突然間變到好貴⋯ 其實醫院嗰到大概個range 係幾多?法國,仁安,浸會或荃灣港安都得

別墅

mayling912 發表於 19-11-13 15:37
我仲苦惱緊到底係私家生好定係政府生好。醫生收幾多我就知,不過真係好驚醫院嗰到個數會突然間變到好貴⋯ ...

浸會順產 住3日 bb乜事都無 但有做聽力同代謝篩查 埋單15000

大宅

MommyPanel勳章

mayling912 發表於 19-11-13 15:37
我仲苦惱緊到底係私家生好定係政府生好。醫生收幾多我就知,不過真係好驚醫院嗰到個數會突然間變到好貴⋯ ...

仁安寫哂package價錢出嚟,加埋醫生費,同幾千雜費就出院,開刀就加埋麻醉師費,通常係醫生費1/3左右啦,所以全部野埋單6-7萬

複式洋房

咁個package係咪一定要join 㗎?

大宅

cync0823 發表於 19-11-13 16:29
浸會順產 住3日 bb乜事都無 但有做聽力同代謝篩查 埋單15000

請問15000 係所有野加埋咁平?

已刪除用户

大宅

回覆樓主:

醫院同醫生分開價錢,有啲唔同醫生唔同價,好似港安果啲,過左辦公時間加xx%,要預多小小。
我當年醫生遲到就加左30%

複式洋房

我6月仁安順產,打無痛分娩,住院4日,最後要吸bb出黎,4萬幾蚊。
bb住多一日醫院照燈剩剩,收多一萬幾

大宅

cync0823 發表於 19-11-13 16:29

打少左0?萬五蚊?定你係職員?

別墅

Nagomi 發表於 19-11-13 19:10
請問15000 係所有野加埋咁平?

我睇錯咗以為淨講bb個part
bb費用15000 全單埋單就55000啊~
順產 催生 有打止痛針 訓3晚

別墅

CHOWCHOWWW 發表於 19-11-13 22:25
打少左0?萬五蚊?定你係職員?

睇錯咗以為淨講bb個part

大宅

cync0823 發表於 19-11-13 22:28
我睇錯咗以為淨講bb個part
bb費用15000 全單埋單就55000啊~
順產 催生 有打止痛針 訓3晚

我睇到15000都嚇親呀
請問打止痛針係唔係無痛分娩吖?

別墅

Nagomi 發表於 19-11-13 22:30
我睇到15000都嚇親呀
請問打止痛針係唔係無痛分娩吖?
...

唔係啊~~無痛應該要收多萬幾

大宅

cync0823 發表於 19-11-13 22:31
唔係啊~~無痛應該要收多萬幾

咁請問打無痛針係唔係開始陣痛時打?還是準備入產房時先打?無痛針有用嗎,thanks

大宅

flb_cyk 發表於 19-11-13 22:20
我6月仁安順產,打無痛分娩,住院4日,最後要吸bb出黎,4萬幾蚊。
bb住多一日醫院照燈剩剩,收多一萬幾
...

如果仁安打埋無痛分娩都係4萬幾,咁又ok喎 , 即係埋單大約6萬,

別墅

Nagomi 發表於 19-11-13 22:34
咁請問打無痛針係唔係開始陣痛時打?還是準備入產房時先打?無痛針有用嗎,thanks
...

陣痛到5分個陣幫我打~因為我血壓keep住都高 唔知係咪因為痛得濟 姑娘話打咗會無咁痛同穩定到個血壓喎~打完成個人會好攰想睡 加埋笑氣就迷迷糊糊咁去到大痛

大宅

cync0823 發表於 19-11-13 22:38
陣痛到5分個陣幫我打~因為我血壓keep住都高 唔知係咪因為痛得濟 姑娘話打咗會無咁痛同穩定到個血壓喎~打 ...

咁即係都要血壓高先有得打 , 我好驚到時如果順產,唔知會痛到點同痛幾耐

別墅

Nagomi 發表於 19-11-13 22:42
咁即係都要血壓高先有得打 , 我好驚到時如果順產,唔知會痛到點同痛幾耐 :laugh2c ...

唔係嫁~您可以自己申請打 只不過我個case 姑娘係強烈建議我打加油

大宅

cync0823 發表於 19-11-13 22:48
唔係嫁~您可以自己申請打 只不過我個case 姑娘係強烈建議我打加油
...

我剛剛search 浸會package話包埋止痛針藥,請問支針係唔係唔駛另外比錢架 , thanks

別墅

Nagomi 發表於 19-11-13 22:52
我剛剛search 浸會package話包埋止痛針藥,請問支針係唔係唔駛另外比錢架 , thanks :fortunat ...

我無join package啊 所以應該係另外比錢

首頁

尾頁

跳至