親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

neednicole 發表於 19-11-17 22:16
我對早餐要求唔高 淨係想交通方便,咁就最好 三溫暖係咩嚟㗎?
...

大浴場, 乾蒸, 濕蒸

咁你識唔識踩單車? 康橋有免費單車出租

大宅

TMC3012 發表於 19-11-18 00:08
大浴場, 乾蒸, 濕蒸

咁你識唔識踩單車? 康橋有免費單車出租

未試過大浴場,有機會要試下先。單車好少踩,唔知仲識唔識踩

複式洋房

台北係有D悶,我同你差唔多心態,之後我揀揀左台中,月尾去,去完話你知
你會唔會想去體驗溫泉?宜蘭溫泉
台北陽明山溫泉
你都可以參考下,比多個選擇自己

大宅

mandyleung0307 發表於 19-11-18 21:17
台北係有D悶,我同你差唔多心態,之後我揀揀左台中,月尾去,去完話你知
你會唔會想去體驗溫泉 ...

好呀,唔該你
溫泉我都想呀,不過驚遠交通唔方便,咁你住台中邊個位置呀?我都唔知台中住邊度方便

複式洋房

回覆 neednicole 的帖子

我有朋友教我住台中一中個邊,個到交通比較方便,同買airbnb都好平

大宅

mandyleung0307 發表於 19-11-18 21:25

我有朋友教我住台中一中個邊,個到交通比較方便,同買airbnb都好平 ...

我都諗住租bnb 呀 諗緊溫泉使唔使住一晚溫泉

複式洋房

住啦,唔係好chur,台中airbnb我同老公,一間房有WC,再減bnb旅行基金之後$100一個人bnb有referral 基金好抵玩

大宅

mandyleung0307 發表於 19-11-18 21:36

住啦,唔係好chur,台中airbnb我同老公,一間房有WC,再減bnb旅行基金之後$100一 ...

嘩~100蚊一個人平得太誇張,我都未開始睇,諗住搞掂機票先 你坐邊間公司去?去台中好似冇咩航空公司選擇,諗住去都係坐華航

複式洋房

係個到in average 一間房都係幾百蚊,好平,我之前係買左hk express,740 per one

大宅

mandyleung0307 發表於 19-11-18 22:13

係個到in average 一間房都係幾百蚊,好平,我之前係買左hk express,740 per one ...

哈~好勁呀,你買所有野都好平咁 Express 我都有望過下,但一日得一班機,唔係咁啱

複式洋房

之前hkexpress 減價,不過你可以留意下星期3有冇平D,我有朋友做travel ,佢有教過我

大宅

mandyleung0307 發表於 19-11-18 22:38

之前hkexpress 減價,不過你可以留意下星期3有冇平D,我有朋友做travel ,佢有教 ...

我成日睇Express 都好貴嘅 未試過平買到,我都放棄了

複式洋房

haha, 我今次都係第一次平買到

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

neednicole 發表於 19-11-18 21:22
好呀,唔該你
溫泉我都想呀,不過驚遠交通唔方便,咁你住台中邊個位置呀?我都唔知台中住邊度方 ...
你只去過台北,又想交通方便,都係高雄比較適合你,因為有捷運。沿捷運的景點已經可以玩4,5日。

如果唔包車的話,其他地方,你要夾好巴士時間,但巴士真係好少,的士主要在火車站搵到,可能去到景點,就無車回頭。

大宅

wmkcnw 發表於 19-11-20 15:02
你只去過台北,又想交通方便,都係高雄比較適合你,因為有捷運。沿捷運的景點已經可以玩4,5日。

如果唔包 ...

本來我都好似你咁諗,但我又想去清境農場 都唔知點好,如果去台中諗住一日跟一日團,一日跟半日團,唔知咁樣可唔可行

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

neednicole 發表於 19-11-20 15:19
本來我都好似你咁諗,但我又想去清境農場 都唔知點好,如果去台中諗住一日跟一日團,一日跟半日 ...
台中旅遊區好分散,日月潭,清境,埔里,九族,都在郊區包車玩才好玩。

巿區無乜野特色,係行誠品,所以你個plan ,預左只能悶在台中巿。

我上次4個人淡季跟旅行團,每人2千幾玩足4日。

大宅

neednicole 發表於 19-11-17 22:16
我對早餐要求唔高 淨係想交通方便,咁就最好 三溫暖係咩嚟㗎?
...

可以住赤崁樓附近,好方便

複式洋房

neednicole 發表於 19-11-13 20:22
台灣只去過台北,嚟緊諗緊去邊玩好,去高雄,台中定台南好玩?只夠時間去一個地方。我唔玩水上活動。想收集 ...

浸溫泉其實去台北北投都唔錯 行程唔洗咁趕

大宅

wmkcnw 發表於 19-11-21 00:06
台中旅遊區好分散,日月潭,清境,埔里,九族,都在郊區包車玩才好玩。

巿區無乜野特色,係行誠品,所以你 ...

我得兩個人,日日包車真係好貴,或者一日跟一日團,一日包車
我都唔係話要去曬d景點,淨係諗到清境好想去,其他嘅睇吓d一日團有咩選擇咁

大宅

cheunghalan 發表於 19-11-21 10:56
浸溫泉其實去台北北投都唔錯 行程唔洗咁趕

北投都唔錯喎 真係唔醒起,等我做吓功課先

首頁

尾頁

跳至