時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

無論有冇人睇,我都好多謝BK 有呢個平台俾我講
我認我細膽,有好多顧慮,只會係呢度匿名講
到我有一天鼓起勇氣,可能我就會係我FB 放返呢段說話俾我的朋友

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Snowman@HK    發表於 19-11-14 07:15

伯爵府

回覆 Chuchu816 的帖子

我都訓唔著,睇唒,心同感受
他們瘋癲了,再多既勸勉都是徒然...
他們只相信自己既圈子既意見...
他們先入為主得很嚴重...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

訓唔著早點起床去返工

男爵府

我陪你,我都訓唔著,訓唔著只有上BK才可找到慰藉

十分認同你最後的說法,現在社會充斥著仇恨和負面情緒,鼓吹暴力和破壞,這樣的未來是大家樂見的嗎?

我不祈求社會欣欣向榮,我只想人們減少對大家的怨恨,回歸和平理性

男爵府

回覆樓主:

相信真香港人好多都訓吾到!已第三晚!不能入睡!

伯爵府

回覆 lhy2014 的帖子

經過幾個月,發現雙方對和平理性既定義及理解存在好大分別..
仲有「良知」,「小朋友」,「起義」等等既詞語...

男爵府

lhy2014 發表於 19-11-14 04:16
我陪你,我都訓唔著,訓唔著只有上BK才可找到慰藉

十分認同你最後的說法,現在社會充斥著仇恨和負面情緒, ...

以家暴徒行為升級到一個點!昵刻係吾會放低到怨恨。如果班煽動者肯收手與暴力割席!根本不會這樣!
YC : 不惜一切破壞、為求達到目的、連做人基本的良知都無。破壞、攻擊、圍毆、放火、殺人。
BC : 默默不發聲!被迫騎劫、影響日常生活及生計!你爭取自己想要、吾好拖埋吾想的人落水!你爭取係你自己的野、來影響我自己想得到的人!!我想得到的野'無去破壞過社會安寧!

仇恨從他們而來!因為他們最 擅長煽動仇恨。。加上太多人有被害妄想症!

子爵府

回覆 Chuchu816 的帖子

謝分享,特別同意世界上冇一個地方係完美嘅!失眠揮手,一直唸我地有咩做到可以令我們家園回覆平静…………

珍珠宮

ewater 發表於 19-11-14 04:14
訓唔著早點起床去返工

飲杯咖啡提下晨

大宅

育兒性格勳章

回覆樓主:

謝分享
有時睇完fb, 一面倒的仇警, 都會懷疑自己係咪錯既。。。
過嚟碌下bk, 就會清醒返。你並不孤單,仲有好多人同你同一立場,不過費時在fb同人嘈啦。

大宅

回覆樓主:

你們不孤單。
香港人應該就快醒。

伯爵府

jam321 發表於 19-11-14 05:38
謝分享
過嚟碌下bk, 就會清醒返。你並不孤單,仲有 ...

男爵府

jam321 發表於 19-11-14 05:38
謝分享
過嚟碌下bk, 就會清醒返。你並不孤單,仲有 ...

難怪內地禁FB,這個社交媒體很有問題。

珍珠宮

BK Milk勳章

小玲 發表於 19-11-14 06:43
難怪內地禁FB,這個社交媒體很有問題。

係呀,佢會篩選,有嘢想比你睇就推

子爵府

回覆樓主:

明白,我都试過嬲到瞓唔着時侯,點解會咁?

明知可為而為,我才疏學浅,只貝有班儲心積累,煽風點火, 再加上賤種和理飛,慫恿學生,利用年青人做違法既事。

什麼良知,只是美化工具。

害人者必有報應

'
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

珍珠宮

Chuchu816 發表於 19-11-14 03:00
無論有冇人睇,我都好多謝BK 有呢個平台俾我講
我認我細膽,有好多顧慮,只會係呢度匿名講
到我有一天鼓起 ...

講得好好,只係想講獨立調查係唔會解决到件事

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

每個香港人現在都活喺惶恐不安之中,很悲哀。我每晚都好驚訓醒後會見到政變或死人等新聞,但唔去訓亦於事無補。

各位要好好休息調整吓心情,養好精神才能明辨是非。嘗試整杯龍眼杞子茶飲或用熱水浸下腳,都會幫助睡眠的。

複式洋房

回覆樓主:

謝分享!寫得太好,講中心聲

子爵府

我們只係為今時的事痛心"訓吾到"

但黃屍暴徒會為自己今時的暴行所作所為一世都"訓吾到"

首頁

尾頁

跳至