時事熱話

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

PatrickKong_FB 發表於 19-11-14 09:08
放心,解放軍嚟到,你都有份。

一直期待!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

obi069 發表於 19-11-14 11:21
點解呢度有人咁冷血?自己無仔女?

我個仔得兩歲幾,幼稚園一班幾個同學都腸胃問題病左。坑口邊有咩示威, ...

講幾廿八次都係唔明,無暴徒搞事何來警察?何來 tg?唔好乜都瀨落警察度。希望你對仔女早日康復!

D..D    發表於 19-11-16 00:40
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

伯爵府

PatrickKong_FB 發表於 19-11-14 09:00
有你哋啲幫兇,香港一定玩完。警察可恥,你哋更加可恥。

有你地班PK幫兇,香港已玩完,暴徒可恥,你哋班YC更加可恥兼無廉恥,無人性,無良知,與曱甴為伍,不配做人

伯爵府

myki 發表於 19-11-14 11:10
係。好多人怪警察放T G但係又唔鬧d暴徒出嚟攪事。冇暴徒放火堵路 警察點會放催淚彈,佢哋個腦都唔知用乜構 ...

就系。
YC=曱甴,所以羅輯一樣

男爵府

我個仔得兩歲幾,幼稚園一班幾個同學都腸胃問題病左。坑口邊有咩示威, ...

1. 我建議你買空氣清新機, 連甲醛都可以過濾的一種
2. 坑口有無示威, 有無人群聚集你可以打電話去就近警署查問一下, 可以釋除你的疑慮
3. 依家痴左線既唔係警察係暴徒, 點解要係二號橋掟物件落吐露港, 我們市民既生命依
家危在旦夕
4. 有仔女既人真係要保護好自己既子女, 生命無take 2, 唔好比黃老師利用

D..D    發表於 19-11-16 00:40

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

zhouzhouBB 發表於 19-11-14 09:10
你地最想解放軍到啦,否則點解唔收手,攪到香港咁,你班手足真可恥。

五大訴求,絕不可能

複式洋房

回覆 usbaby 的帖子

唔好倒轉講,明明六月開始全部和理非,但警察6.12照用大量催淚彈,慢慢縱容黑社會斬人撞人劏肚,仲扮黑衫放火!警察唔犯法亂打亂殺人,示威者點會出來抗議!
我忍左好耐!留係屋企都俾催淚彈搞,日日行過地鐘都俾警察搞!有良心既就唔會支持警察!

D..D    發表於 19-11-16 00:41

男爵府

未就係你地支持黑衣人既後果囉

複式洋房

我由六月到而家都跟貼各大直播新聞,唔會俾TVB同記者會呃,明明警察犯法濫權先搞咁多人出來示威!做人父母唔搞清楚事實,害人害己!

yk8ky    發表於 19-11-21 16:19
D..D    發表於 19-11-16 00:43

珍珠宮

obi069 發表於 19-11-14 12:10

唔好倒轉講,明明六月開始全部和理非,但警察6.12照用大量催淚彈,慢慢縱容黑社會斬人 ...

暴徒唔搞事警察唔會放tg,你有無見長洲大嶼山警察無故走去放tg?

D..D    發表於 19-11-16 00:44

複式洋房

回覆 littleyan 的帖子

我由七月已經唔會再打電話俾警察!每次打去當區警署同999,唔會唔聽電話就係cut線,同我講唔好出街,轉頭就樓下放催淚彈!
空氣清新機一早有,但而家用大陸製既,有二噁英呀!一級致癌物!會積存架!一早都叫人關冷氣!就係會儲入面!你地支持警察就隻開隻眼閉唔理市民死活!因為受害唔係你自己家人!而家未到下一次就係你哋!

無得返工同被警察隨街打,住中層都要受催淚彈邊個嚴重啲?

yk8ky    發表於 19-11-21 16:19
D..D    發表於 19-11-16 00:44

複式洋房

呢度既應該有仔女,點解會咁冷血支持警察殺人!?點樣家教?

複式洋房

我住坑口,之前樓下有個暴徒大叔斬人,兩個重傷,又唔見有警察放催淚彈?之前元朗白衫打人又無催淚彈?劏肚個單又無催淚彈?
係咪你鍾意就叫人暴徒然後殺人呀?

做父母唔係應該有良心既咩?點考牌呀?

男爵府

回覆 obi069 的帖子

係, 唔只呢度, 我都見識到香港人有幾冷血, 睇到心都寒, 心都灰, 咁又可以點? 又唔可以好似D暴徒咁, 生存唔洗諗後果.
我大半世人都唔知自己心裡面可以咁惡毒, 咁想某類人快D消失, 呢幾個月心裡面想&把口出嚟嘅粗口, 多過我當年反叛期...

咁其實你想點? 你又覺得香港警察應該點?

男爵府

冷血得過班暴徒,到處放火,燒人,掟死人,正一殺人犯⋯⋯
加賣國賊,
還撐暴徒的文宣的不得好死⋯⋯

支持警察
嚴正執法

D..D    發表於 19-11-16 00:45

複式洋房

而家上水又有一班暴徒攞鐵通周圍打人!又唔見有警察放催淚彈?

珍珠宮

obi069 發表於 19-11-14 12:23
呢度既應該有仔女,點解會咁冷血支持警察殺人!?點樣家教?

暴力私了、放火燒人、扔磚仲扔死人、堵路搞到全香港被罷工罷課、周街放火燒鋪搞大左救唔到火拍拍蘿友走人你唔講,唔好話我知你睇各大傳媒報導係警察做,又或者傳媒都無報過跟本係假,我反而替你對仔女可憐有個咁眼盲心盲既阿媽唔肯面對現實

複式洋房

回覆 yuenwaimami 的帖子

而家事實係警察亂咁犯法!
仲喬裝黑衫放火打人!

yk8ky    發表於 19-11-21 16:17

複式洋房

回覆 wspencer 的帖子

警察要停止用殺人武器,成立調查委員會先解決到

首頁
12345...14

尾頁