時事熱話

跳至

首頁
23456...14

尾頁

複式洋房

回覆 usbaby 的帖子

你講大話!六月警察已放催淚彈!
我睇TVB,NOW,有線,睇直播!你無睇咩?

伯爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:45
回覆 zhouzhouBB 的帖子

警察日日打人講粗口你唔講?

咁你叫你班天使女,勇武仔,黑記 唔好日日帶住人地阿爸阿媽出街先啦!

伯爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:49

舉晒旗,唔走,仲開雨傘擋住,叫左咁多次唔走,一定放彈

複式洋房

回覆 shobi 的帖子

知道事實始末到而家就唔會再支持警察!
邊一次黑社會出來打人警察有放催淚彈?
係咪你哋做父母支持黑社會斬人殺人?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

obi069 發表於 19-11-14 12:49

你問我 7 月我咪回應你 7 月宜家又講 6 月究竟你想講乜呀?
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

伯爵府

shobi 發表於 19-11-14 12:48
全港又唔係得你一個人有仔女,普通市民全部都是呢場運動嘅受害者,大家都知始末,如果你發現某區無黑衣人, ...

無錯,你唔見杏花村無端端有放過,曱甴入都入唔到去,因為未入到去已被真街坊趕走米攪事喇,點解將軍澳同太子系放彈地方,因為太多黄屍曱甴出黎盲撐呀!

男爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:41

你話個掟磚伯?

最初, 我以為你真係想講下遭遇!

好失望, 原來你只係一個文宣! 重點係你太快露底,
先以自家小孩唔舒服搏我同情, 然後開始表達你既
仇警言論! 你這樣既鋪排只會顯露此地無銀三百両.

我懇求你唔再散播仇恨既種子!

複式洋房

記者播到警察犯法你就話人黑記,你唔鍾意就叫人做天使,是非不分!

複式洋房

回覆 littleyan 的帖子

我講事實!催淚彈有幾毒資料上哂網,我以為有仔女會明白,知道警察幾過份!唔支持警察就係仇警?警察唔啱就要講,唔係盲撐!

yk8ky    發表於 19-11-21 16:20

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

obi069 發表於 19-11-14 07:59
上星期班警察唔知為咩凌晨放催淚彈,我個仔就嘔左三日,然後星期六去醫院排急症三個鐘,凌晨三點入院! ...

凌晨放催淚彈, 你仔女吸入要人急症...但你自己無不良反應?

為何三更半夜樓主同子女仍在街上?

半夜在街上參加”活動”,預左有TG.
大人有豬咀,
但不要唔買俾細路呀!!

複式洋房

唔好賴!催淚彈有幾毒連警察自己中左都叫救命!點可以係民居放!你哋係咪自己住山頂獨立屋唔知事實?

yk8ky    發表於 19-11-21 16:20

複式洋房

回覆 Jasmine-4711 的帖子

睇內容呀!我一早講左我住中層無落樓!
我仔入左將軍澳醫院後一日我都嘔左一日請左一日病假!

你哋唔睇上文就亂咁估?

男爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:52
回覆 shobi 的帖子

知道事實始末到而家就唔會再支持警察!
1. 黑社會當然要拉, 最好拉晒!
2. 警察放催淚彈時應該只會看到一片黑海 (黑社會+黑衣人)

所以, 在我角度裡黑社會=黑衣人, 都是破壞社會安寧既入, 都要嚴正執法!

男爵府

usbaby 發表於 19-11-14 12:47
和平示威無人搞事警察唔會開槍,你有無睇清楚來龍去脈,還是睇蘋果立場呢類黃媒 d cut 頭 cut 尾新聞就以 ...

好明顯佢日日睇假新聞,無腦嘅人最容易被毒媒洗腦。

D..D    發表於 19-11-16 00:50

禁止訪問

男爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:59

我講事實!催淚彈有幾毒資料上哂網,我以為有仔女會明白,知道警察幾過份!唔支持 ...
1. 我係支持警察嚴正執法, 拘捕犯佐法既入, 呢d叫正常,唔係盲撐!
2. 我點解話你仇警, 因為你淨係話警察, 無話過暴徒

因為我有子女, 更加明白d黃老師推d細路出去死(最新被補只有9歲), 相比之下你認為邊個既毒害更深?

如果有意請文宣, 不如請我! 唔該

D..D    發表於 19-11-16 00:51

複式洋房

犯法既拉我支持呀!但點解拉左會入警署被人打同性侵?扣左手扣仲打唔會為左洩憤咩?
如果警察執法係嚴正跟警例,我大大力支持,但而家係知法犯法!仲不斷亂放催淚彈害平民!

yk8ky    發表於 19-11-21 16:21

複式洋房

你有證據係所謂黃教師推學生出去?有既呢度放證據!
網上警察亂打人放火就大把證據!

複式洋房

七月元朗恐襲之後,警察不斷同黑社會拍膊頭,斬人撞人劏肚都唔檢控!
你根本就選擇性睇新聞

伯爵府

obi069 發表於 19-11-14 13:01

唔好賴!催淚彈有幾毒連警察自己中左都叫救命!點可以係民居放!你哋係咪自己住山 ...

你有本事就叫班暴徒收手, 我覺得警方嚴正執法系無問題的。

無暴徒 警察唔會放TG彈
無警察 都會有汽油彈食
無警察 商鋪都會被催毀
無警察 隧道馬路會被堵

五大訴求,絕不可能!

首頁
23456...14

尾頁

跳至