自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

C.Humphrey 發表於 19-11-14 17:01
今日返工忙,未有時間打去。協會點講呀?我希望可以延期啦

https://www.hksmsa.org.hk/tc/?page_id=261

子爵府

hihisasa 發表於 19-11-14 17:18
https://www.hksmsa.org.hk/tc/?page_id=261

我剛想打去,但發覺已關門。所以send了email發表了意見。希望協會可以考慮下延期

男爵府

ChloeMa 發表於 19-11-14 16:59
佢預早同你講咪算好。 唔取消,繼續進行,你又要取捨去唔去。

其實到時如果唔安全, 當然唔會去.

預早同我地講當然好, 但係早成個星期取消, 好似早左D,

始終現在局勢日日有變化, 可能小朋友下星期又如常返學了,

所以太早決定取消, 好似有D可惜!

男爵府

C.Humphrey 發表於 19-11-14 17:01
今日返工忙,未有時間打去。協會點講呀?我希望可以延期啦

佢話會同上層反映, 暫時照舊,

其實都預左佢咁講架啦, 但希望多D人出聲反映, 佢地會再作安排啦!

所以盡力試下啦, 得唔得都叫盡左力了!

明天都星期五了, 星期六又唔開, 所以如果有時間, 明天都打去試下吧!

禁止發言

回覆樓主:

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lindia 發表於 19-11-14 12:26
社會動亂
場地又已經book左,評判又請左

x 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

人地的的確確有做野
要取消都控制唔到
咁樣唔可以話係呃錢

複式洋房

回覆 jjoannetsang 的帖子

無辦法啦... 相信佢哋都唔係想嘅

寶石宮

回覆樓主:

小朋友安全重要,都冇辦法,我女操田徑,學界田徑都取消咗

男爵府

hihisasa 發表於 19-11-14 17:19
我剛想打去,但發覺已關門。所以send了email發表了意見。希望協會可以考慮下延期
...

係, 佢地收5點.

係吖, Email 都得架, 不過我懶, 所以打電話講, 快D直接D!

子爵府

BBCoffee 發表於 19-11-14 14:30
冇錢米學人報啦! 咁都要開個post

佢潛左水喇

男爵府

KoneyB 發表於 19-11-14 17:36
人地的的確確有做野
要取消都控制唔到
咁樣唔可以話係呃錢

係吖, 其實大會都做晒野, 所以唔退錢都好明白.

子爵府

mama_fresh 發表於 19-11-14 12:39
其實退唔退款已經唔係最重要,

而係小朋友同大人都有努力付出過, 心機同時間都唔係用金錢能夠去衡量.

我覺得應該試下考慮改期好過取消, 場地同評判都未用, 應該傾下改期. 當然改期日期可能又吵, 不過小朋友可能用左大半年去準備, 取消真係好可惜. (再唔係學我公司做法, 改期, 改唔到, 場地未用, 機票酒店未用, 退錢, 行政費公司比(教育署比) - 我下半年改期及取消勁多會議, 場地, 機票同酒店, 都就來熟手技工, 現在一有嘢簽, 有會開, 今年全轉場去第度唔好煩.

子爵府

回覆樓主:

想問下其實比咗幾多錢?

大宅

你報名時有冇睇條款?冇就唔可以話人呃錢啦

男爵府

milktealai 發表於 19-11-14 17:38
小朋友安全重要,都冇辦法,我女操田徑,學界田徑都取消咗

同意, 小朋友安全最重要, 都唔關大會事, 係呢個時勢, 大家都無辦法!

只係小朋友用左咁多時間同心機練, 取消左好可惜!

希望大會聽到我地嘅反映, 可以延期, 或考慮其他方法去解決!

子爵府

2024年龍年勳章

其實我估大會都唔會想取消, 但形勢唔容許
試用同理心去想
如果比賽某一天有學生途中遇害或受傷
大家又會點唸?
到時咪又係追究為何不取消?
如果工作人員或評判發生意外,
大會又點處理? 大家個心會否安樂?
一百人有一百種想法, 大會怎能滿足所有人?
所以安全最重要
今年不能參加, 明年再來
機會一定會留給有準備的人

男爵府

tintinlam 發表於 19-11-14 18:10
我覺得應該試下考慮改期好過取消, 場地同評判都未用, 應該傾下改期. 當然改期日期可能又吵, 不過 ...

係吖, 試下改期總好過取消,

因為不論大會定小朋友, 大家都做左好多準備工夫, 取消好可惜!

伯爵府

好媽媽勳章

唔好話而家的小朋友自我,大人、家長根本就完美示範同身教如何自我中心。

完全唔會體諒,只見到自己的利益/損失,協會唔會預見局勢,如何可以等到下星期才決定係咪如期進行比賽,唔通星期二的比賽星期一先決定取消定繼續咩?如何通知所有場地和參賽者,在網上公布,有些家長無check 又會投訴。而家提早宣布取消其實係想將影響減到最低!

延期舉行牽涉場地、評判,場地未必book到,評判更加未必有期,現在取消四日,全港咁多場比賽唔通一啲可以延、一啲又唔可以延咩?

伯爵府

好媽媽勳章

知道受影響的學生、家長都好失望,作為家長咪同小朋友解釋囉,世事豈能盡如人意。 因為一些不能預算的情況而失去一次比賽的機會,有幾損失呀?朗誦協會辦了那麼多屆,話人呃錢真係好過份。

首頁
23456...9

尾頁

跳至