0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

屋企樓下高危,家住8樓,係咪閂晒窗唔開冷氣就得?而家晚晚都好大壓力,好擔心...

洋房

bujulo 發表於 19-11-14 15:02
屋企樓下高危,家住8樓,係咪閂晒窗唔開冷氣就得?而家晚晚都好大壓力,好擔心...
...

係,加埋空氣清新機,噴AQ,我樓下成日放,我用呢個方法

複式洋房

回覆樓主:

我都好驚,我住1樓咋,我好驚關窗都頂唔住

複式洋房

2019勳章

little_cycle 發表於 19-11-14 16:28
係,加埋空氣清新機,噴AQ,我樓下成日放,我用呢個方法

咁係咪閂左窗都安全啦?洗唔洗用濕布再遮住...

複式洋房

2019勳章

vcsummer 發表於 19-11-14 17:10
我都好驚,我住1樓咋,我好驚關窗都頂唔住

依家晚晚訓唔著,成日望住樓下....就黎癲啦...

複式洋房

bujulo 發表於 19-11-14 17:52
依家晚晚訓唔著,成日望住樓下....就黎癲啦...

我就嚟精神衰弱,下星期我就要返工,得返我媽媽,工人同BB喺屋企,好驚下晝返咗工先嚟料,唔知趕唔趕得切返去救BB。同其他人講,佢地又話我過份緊張,但我一諗到BB好辛苦大喊個樣,我就好驚,我唔想事情發生。究竟點先可以禁止到popo放毒氣

洋房

bujulo 發表於 19-11-14 15:02
...

我bb依家一個月多d,屋企附近又係高危,今個星期已經中左兩次TG. 本身想搬返去我屋企人度住,但我屋企人住大埔,依家跟本返唔到大埔

複式洋房

bujulo 發表於 19-11-14 17:51
咁係咪閂左窗都安全啦?洗唔洗用濕布再遮住...

一定要用濕布封住所有門隙窗隙!
唔封住會一定會滲入嚟

複式洋房

2019勳章

Yeungchichi 發表於 19-11-14 19:02
我bb依家一個月多d,屋企附近又係高危,今個星期已經中左兩次TG. 本身想搬返去我屋企人度住,但我屋企人住 ...

咁bb有冇事呀?定係都冇吹到入屋?

複式洋房

回覆樓主:

我都好擔心,我又餵人奶,唔敢出街

洋房

bujulo 發表於 19-11-14 22:15
咁bb有冇事呀?定係都冇吹到入屋?

我一見唔叫對路,未放催淚彈之前已經關窗,再用濕毛巾圍窗邊,希望減少污染(emoji)

複式洋房

Yeungchichi 發表於 19-11-15 10:48
我一見唔叫對路,未放催淚彈之前已經關窗,再用濕毛巾圍窗邊,希望減少污染(emoji)
...

咁咪好焗? 其實區區都有,就算我住16 樓都聞到小小, 我B 而家先差唔多個半月。。。我都唔知點攪好

別墅

我屋企本身有部空氣清新機,但樓下一放完TG,屋企持續都問到味,有一晩D味仲要9點幾持續到12點幾訓覺間房仲有味。我都諗住買支AQ噴吓,唔知會吾會好D?

別墅

岩岩見到

https://ps.hket.com/article/2497679?r=mcsdfb2

大宅

vcsummer 發表於 19-11-14 18:18
我就嚟精神衰弱,下星期我就要返工,得返我媽媽,工人同BB喺屋企,好驚下晝返咗工先嚟料,唔知趕唔趕得切 ...

係咩?我一家(包括好多家庭)都比COCO(即係曱甴cockroach呀!)係社區不斷早到午夜分幾組輪班大聲播辱警粗口同歌, 全區無人瞓到覺呀!區內大人細路BB老人家個個精神崩潰添呀!多謝黑衣黃人咁樣折磨香港人、不斷滲透入同事家長等, 係社區以「普通市民」身份去宣傳催淚彈毒害市民(但絕口不提暴徒燒垃圾氣油彈等更毒!), 不斷散佈催淚彈有毒令大眾恐懼及仇警!好惡毒!全部有組織!冇暴徒黑衣就冇今日污煙瘴嘅「爛港」!警察早該改放子彈, 不需受傷不需被全世界防暴警察笑無膽殺暴徒!不需要被你以popo來侮辱!

複式洋房

回覆樓主:

我之前買左部專比BB用嘅空氣清新機,有個氣罩等啲污染物入唔到去,先可以安心啲。

複式洋房

treebear 發表於 19-11-20 00:30
係咩?我一家(包括好多家庭)都比COCO(即係曱甴cockroach呀!)係社區不斷早到午夜分幾組輪班大聲播辱警粗 ...

真係鄧你個小朋友擔心,因為佢個媽媽唔識分是非黑白。點解好端端一個普通市民要燒垃圾放汽油彈?就係因為政府無解決和平市民提出黎既訴求同所謂既警察亂放催淚彈傷害無辜市民!唔識分黑白是非之餘,亦天真相信催淚彈無毒!你有咁既邏輯思維真係要同你仔女講句good luck

大宅

jackjaimama 發表於 19-11-22 19:36
真係鄧你個小朋友擔心,因為佢個媽媽唔識分是非黑白。點解好端端一個普通市民要燒垃圾放汽油彈?就係因為 ...

我先替你個BB擔心, 個媽媽竟然有Police唔叫, 教BB叫popo. 黑衣親手冷血殺人、用火燒人、做大量氣油彈弓箭磚頭等致命武器主動襲擊他人, 個個兇殘嗜血, 明顯恐怖份子, 個個滿手鮮血,可怕黃人竟然可以叫佢哋「小朋友」。火燒活人嘅可怕一幕, 全部香港人都震驚、震怒!黃人冷血到心中除了自己及果班支持暴行的人係人命外, 其他人嘅命都係花草一樣係死物。黑衣黃人咁樣折磨香港人、係社區以「普通市民」身份去宣傳催淚彈毒害市民(但絕口不提暴徒燒垃圾氣油彈等更毒!), 不斷散佈催淚彈有毒令大眾恐懼及仇警!冇暴徒黑衣就冇今日污煙瘴氣嘅「爛港」!祝你BB唔會變成你一樣冷血兇殘無知!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

jackjaimama 發表於 19-11-22 19:36
真係鄧你個小朋友擔心,因為佢個媽媽唔識分是非黑白。點解好端端一個普通市民要燒垃圾放汽油彈?就係因為 ...

你配做母親嗎?你呢個媽媽先至唔識分是非黑白!你哋人性都無埋、俾你哋惡魔推倒政府後我哋香港人只係換左班不擇手段、焚城殺人嘅暴徒嚟「專制統治」, 咁仲係香港人要生活嘅香港?你問「點解好端端一個普通市民要燒垃圾放汽油彈?」,我都想問你呢種是非不分、為達政治目的而不擇手段嘅家長, 點解可以「恐怖地認同"只要幫你哋推翻你哋唔認同嘅政府, 就算係暴徒可以殺人、焚城、燒人、恐嚇、擲氣油彈、放箭、掟磚...利用中小學生參與政治鬥爭", 都在所不惜!」

複式洋房

treebear 發表於 19-11-23 16:42
你配做母親嗎?你呢個媽媽先至唔識分是非黑白!你哋人性都無埋、俾你哋惡魔推倒政府後我哋香港人只係換左 ...

就憑你呢d說話都睇得出你個人有幾膚淺同無文化,所以都無謂同你爭論,因為你一世都唔會明。同時相信中國係比較合適你移居的地方,個到好和平安全,絕對無你口中所講的暴徒!就由今日起,返中國住吧,香港很危險,不適合你!(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊