時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

bbkiki2011 發表於 19-11-15 22:32
咁熟架部 冇中廢生都冇人信啦 可能又想屈人啦

嗰個校長攬學生,攬到出汁,佢唔信中大啲學生係暴徒,但唯有自己人才能知道實驗室,宿舍等位置,

男爵府

ilovehuman 發表於 19-11-15 22:27
應該有啲學生吾想再跟班暴徒咁落去,可能洗濕個頭,可能有痛腳,可能為感情。。所以政府都要係呢方面幫吓佢 ...

有手有腳又唔係比外來黑衣人挾持,暴大人唔識死返屋企飲奶咩?非法集結、製造危險品,霸佔校會,攻擊警方,盜用校園財物⋯⋯夠料charge 未?留案底坐監啦

子爵府

回覆樓主:

引狼入室無得傾,個個蒙頭蒙面就當自己人叫手足,女仔更加要小心啲,呢啲無仇報,比人佔左便宜都唔出得聲。

子爵府

回覆樓主:

我FB啲黃友仲大聲疾呼唔割蓆,交通受阻唔在乎,好似好偉大,偏偏就係呢啲人將無知嘅人推入深淵。講一聲小朋友,你做得好好,辛苦晒,返屋企啦,淨低嘅野等我黎都唔肯講,真係令人心寒。

複式洋房

doris880 發表於 19-11-14 18:56
最近中大的情況好像頗嚴峻. 零碎的把校友的報告記錄如下:

有校友今天回中大, 入崇基門要搜袋,或出示學生 ...

...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

FB 有片非中大生前線曱甴爆佢地內訌! 之前係學生會叫佢地黎,非中大生真心諗食大茶飯搞大佢作戰到底,學生會要多D人先再作下步行動,但曱甴唔夠多人,加上監警會用11 個中大被捕學生特赦作為談判籌碼,叫佢哋撤退! 學生會似乎應丞。搞到班外來人被架空.... 似被出賣 唔知真定假! 再加上9大校長卸膊叫政府搞掂! 班無大學照嘅曱甴超嬲豬!

複式洋房

MKma 發表於 19-11-14 22:28
我都想知,究竟那班在製造汽油彈的,是不是中大學生。

黑衣夠膽死整咗個CU海關,曱甴共和國已 ...

台灣菜菜子應該最開心,又多左一個邦交國。估計正在準備互免簽證等事宜…

子爵府

caodi 發表於 19-11-16 06:30
台灣菜菜子應該最開心,又多左一個邦交國。估計正在準備互免簽證等事宜…
...

暴徒離開唔到自己的國土,怎樣去台灣?就由得佢哋留在中大坐監,不用怕,很多黃絲會供應佢哋

大宅

我覺得段xx都係暴徒,只是暗地裹幫。

伯爵府

回覆 satu 的帖子

我覺得個問題係個背後主腦係仗著佢地年輕,如果拉晒佢地坐監,出番來會帶著仇恨聯同其他人再搞更大破壞報仇,另外一個問題係做差人既年輕人有幾多呢,當班年輕人出監,而呢代既差人慢慢開始老化,到時情況會點呢我明白嚴正執法既重要,但犯案人大多。。所以除左要拉人之外亦要用方法將被洗腦既人由黃變普通。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

班廢柴大學生咪就係咁死蠢啦!個個帶面罩共處一個地方,連對方係邊個都未攪清楚就叫人手足,跟人攪破壞,玩大左,開始有分歧先嚟話唔知邊啲係自己人!呢啲蠢人真係唔死都冇用!

男爵府

BK Milk勳章

ilovehuman 發表於 19-11-16 08:04
回覆 satu 的帖子

我覺得個問題係個背後主腦係仗著佢地年輕,如果拉晒佢地坐監,出番來會帶著仇恨聯同其他 ...

比佢哋講中,真係要送晒去集中營思想教育。

男爵府

BK Milk勳章

yeesumyin 發表於 19-11-16 09:00
班廢柴大學生咪就係咁死蠢啦!個個帶面罩共處一個地方,連對方係邊個都未攪清楚就叫人手足,跟人攪破壞,玩 ...

一早都講咗個個包到實,根本就唔知大家係咩人,龍蛇混雜,特别係女仔的家長真係心痛死。

子爵府

Jameskey 發表於 19-11-16 00:14
引狼入室無得傾,個個蒙頭蒙面就當自己人叫手足,女仔更加要小心啲,呢啲無仇報,比人佔左便宜都唔出得聲。 ...

要洗白咩除晒d暴徒罩囉 帶住面罩係學校入面犯法 犯完法就話唔認係自己學生 都要有人信先得㗎 D人真係越嚟越眼盲心盲

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

依家俾佢地返晒屋企?仲捉唔捉得返佢哋?

大宅

玩完拍pat pat 走,垃圾都唔洗掉

子爵府

校方一定要全面檢查 宿舍、教學樓,天台等每個角落,浄化下!

男爵府

Jameskey 發表於 19-11-16 00:18
我FB啲黃友仲大聲疾呼唔割蓆,交通受阻唔在乎,好似好偉大,偏偏就係呢啲人將無知嘅人推入深淵。講一聲小朋 ...

恐怖

公爵府

doris880 發表於 19-11-16 09:44
一早都講咗個個包到實,根本就唔知大家係咩人,龍蛇混雜,特别係女仔的家長真係心痛死。
...

是啊,係未大學生都無人知,但全部入晒大學生數,又去破壞大學校園

首頁

尾頁

跳至