時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

因為毒媒偏頗報導,佢地以為自己好得民心掛

珍珠宮

回覆樓主:

高手在二樓系列

我都唔知佢地想點,亦無興趣知,宜家已經唔係理唔理解包唔包容問題了,係一場生死搏鬥,有你無我

侯爵府

longyiuma 發表於 19-11-14 22:44
叫左甘多次二百幻人 仲有邊一次成功過
二十萬人都出唔到黎

黃屍話有就有
只有佢哋嘅統計正確
其餘嘅都係報細數

男爵府

回覆 mcs74 的帖子

轉貼

廣大市民真心想知:

其實示威者/勇武真的不用四處縱火、堵路及打爛哂D嘢。整份計劃書嚟睇吓已經夠㗎喇。講清楚D,焦土完香港之後有乜計劃?可否透露吓你地的光復大計?俾你地奪咗權之後會點樣將香港搞得更美好?

不要齋嗌口號好嗎?分享吓你地的偉大理念得唔得?齋講都得㗎嘞,唔洗真係做得到。

好似五大訴求:

1.徹底徹回逃犯條例
已徹底徹回啦。香港犯法的人可繼續走佬去台灣、中國、澳門and vice versa. 我地有地方走佬嘞,將來唔小心殺咗人或放火之類犯上七年以上刑期嘅罪之後仲可以著草呀。好嘢👏🏻

2. 收回暴動定義
那麼,請給我重新的暴動定義。最新的定義是什麼?現在打爛哂人地D商舖,無被打爛的要落閘,咁同去搶都無乜分別。你們的新definition 是什麼?🤔

3. 撤回對所有反送中抗爭者的控罪
係咪特首一個人話事就得?正如耶穌可赦免所有人的罪一様?要否問問上帝先?洗唔洗問吓在此暴亂中受損失的人?仲要唔要法治?你地想點改條法例?

4. 成立獨立調查委員會追究警隊濫權情況
點成立?有乜人可加入呢個委員會可確保公平公正?在法官都難保公正的時勢,邊個夠資格去加入委員會?其實之前七警及朱經緯都俾人告入咗,即現有法律都能懲罰違規警員啦。委員會都應該可懲罰違規記者、議員、教協、記協、法官、律師、黑金......?

5. 立即實行雙真普選
先不説做事要循序漸進,同埋之前泛民推倒普選特首(本來我都可以揀吓曾俊華同林鄭)and 英國美國呢D民主大國都有篩選。咁香港呢個無篩選的普選會係點樣玩法?可否看看game rules? 任何人也可被提名嗎?18 歲有三粒星就得咩?

6. 解散警隊(好似呢個都係訴求)
係咪叫黑衣人維持治安?

你地心目中想邊個做特首?你地推舉一個讓我能折服的可以嗎?有無乜偉大政策同理念可推行令到香港再次繁榮安定?或繁榮安定不是你們的最終目標的話,咁講講你們的烏托邦是怎樣的?

光復後你地班人係諗住獨定唔獨,可否講聲?定係想騾美國英國日本殖民我地?定係想快D一國一制?我身為一個蟻民,我好想知。

支持呢班人既和理非,係咪能給我一個答案?你地咁撐,一定是知道D我唔知道嘅嘢。

最後,我想知.... 我們用什麼護照?

珍珠宮

hkpmama 發表於 19-11-14 22:49
暴徒並唔知自己神憎鬼厭,個個以義士自居,問你死未

但真係yc當佢哋係英雄,神咁拜㗎!

男爵府

devilray666 發表於 19-11-14 22:37
佢哋真係得呢兩個答案,1 問林鄭,2 二百幻人

仲有返大亞灣啦。同話人啱大陸落嚟㗎?加埋jm兩項,共4個標準答案

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 19-11-14 22:08
其實搞抗爭,搞示威,搞革命最緊要就係民心。點解宜家d暴徒選擇與民為敵?究竟咩原因?真心想黃絲回應我, ...
可能佢地諗住學習 67暴動的學生,等30年之後,就會獲頒榮譽勛章。

男爵府

patee 發表於 19-11-14 23:11
回覆 mcs74 的帖子

轉貼

Jm講得無懈可擊但黃畜(包括和理非)聽唔到㗎,直接放棄啦,醫返西藥費

珊瑚宮

香寶 發表於 19-11-14 22:54
真心答 :咁多浮屍出現, 全部冇可疑? 三萬警力 邊度足夠對付十八區開花? 過份使用暴力嘅速龍係乜嘢人呢 ...

咁多浮屍? 講問有幾多呢? 香港以往沒出現過浮屍嗎?
名不經傳, 殺佢有作用嗎?
就算殺, 要咁揚嗎?浮屍
應該用個腦諗吓, 唔好暴徒講就信

沒有暴徒, 警察要用武力嗎?
始作俑者是誰? 暴徒

記者? 肯定是記者? 還是暴徒呀?都講明有暴徒扮記者
仲有班黑記那一點不是暴徒呀

我都想睇吓黃c是點解話, 點自完其說
夜深, 黃c應該出場啦

侯爵府

都有唔同類原因
很多人支持,,以為真係好多bro,其實很多人網上亂吹,d天真傻就真係相信d人支持佢
以為為理想,,,仲天真,以為拯救萬民,為人民好,其實,,,同除三害周處同款
沒後果玩下大個沒事啦,,,醒目不過自私,玩心重,會叫埋d師弟妹一齊
搞越大件事講數越好得講,,,要政府讓路都要顯示實力,到時可以叫高價
收錢郁手,,,簡單直接,淨拿錢,其他唔理你

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Acaciacacia 發表於 19-11-14 23:12
但真係yc當佢哋係英雄,神咁拜㗎!

就係多得黃屍推波助瀾,暴徒更肆無忌憚,事件更由反政府變左反市民,方向錯哂,無腦人做無腦事

大宅

其實搞抗爭,搞示威,搞革命最緊要就係民心。點解宜家d暴徒選擇與民為敵?究竟咩原因?真心想黃絲回應我, ...

因為D民唔歸順佢哋嘛與民為敵囉

大宅

devilray666 發表於 19-11-14 22:37
佢哋真係得呢兩個答案,1 問林鄭,2 二百幻人

仲有一堆數字
我都記唔到

子爵府

佢哋會話所有衰嘢都係警察扮

大宅

真心答 :咁多浮屍出現, 全部冇可疑? 三萬警力 邊度足夠對付十八區開花? 過份使用暴力嘅速龍係乜嘢人呢 ...
你搭小巴經過,見唔到前因後果,你點知記者做過乜嘢,點可以斷定警察無理射tg?就係太多人只看一些片段就斷章取義,攪到紛爭沒完沒了。

ccysj01    發表於 19-11-15 08:53

琥珀宮

畀面勳章

Ytfc 發表於 19-11-14 22:56
我都唔明,炒哂嘅話但政府肯就範又有乜意思呢

佢地以為重建香港好易

子爵府

banbanmm 發表於 19-11-14 22:51
你反問佢哋嘛,咁暴大掟咗成晚汽油彈,係咪又係警察臥底做 ?咁即係中大學生會勾結警察?快啲私了中大學生 ...

大宅

其實而家網上已經好多看圖作文、媒體切頭切尾的剪輯片段,其實唔係清楚哂成個過程,撘車經過睇到嘅係咪事實全部

伯爵府

hkpmama 發表於 19-11-14 22:29
好快會有黃屍出黎叫你問林鄭

點解又唔叫佢地揾林奠

子爵府

banbanmm 發表於 19-11-14 22:51
你反問佢哋嘛,咁暴大掟咗成晚汽油彈,係咪又係警察臥底做 ?咁即係中大學生會勾結警察?快啲私了中大學生 ...

根據佢嘅所有野都係警察扮既思維. 即刻係中大入面練習射剪係警察?如果係學生的話,到時射剪傷左人就話係警察扮?咁即係學生or 警察

首頁
12345...7

尾頁

跳至