論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Szesze0507 發表於 19-11-14 22:14
背景:中介(以前的舊同事,以前係老師,重做左6-7年朋友)黃**老師推介(垃圾到不得了,為賺錢乜都做,厄朋 ...

有無俾time table佢

大宅

回覆 ddbb0099 的帖子

有時間表,菲姐無跟,我都唔想再理佢,菲姐今日重 鎖左門,我用鎖匙都開唔到門,企門口等左幾分鐘,先黎開門,之後佢開門俾我,佢話大小朋友都瞓左,所以鎖門,痴架,我係屋主都入唔到屋,有無攪錯!佢自己想偷賴就真,好嬲,如果有乜事點算。

大宅

Szesze0507 發表於 19-11-15 21:35
回覆 anperbaby 的帖子

我忍到自己就黎痴線了,因為佢有人質在手,我女要佢照顧,我同老公都要返工,近期 ...

呢個老公主真係不知所謂!如果覺得唔要就千祈唔好留佢係度~ 我個frd就係唔想補一個月即掃,要公主留多一個月,之後就攋曬嘢!

其實對工人真係唔需要一開始就咁好,先小人 後君子,頭幾個月一定要佢嚴守家規。一開始太好,佢會當正老奉,認為呢個係standard,你以後只要有少少唔順佢意,佢就會黑面搞事

大宅

回覆 Szesze0507 的帖子

事實上,真的有媽媽受騙,本来我都唔想係群組度講黃**老師的不是,純呻同唔想其他人再被騙,宜家黃**老師知道了(有家長send)俾佢,黃**叫我刪post同出律師信告我,本來分享自己經歷,想大家小心,點知宜家不單俾黃鬧,重要俾人告,明眼人自己睇,如果將心比己,你屋企攪成咁,宜你中介又咁回應(前顧主的事,黃係知悉),不是厄,是欺騙?還是隱瞞?
如果你們覺得不可信,可以不理會我的經歷,繼續相信黃**,我相信害人終害己的。

另外,我所說的句句實言,有相有證據,律師眼睛也是雪亮的。在黃**鬧完我後的十分鐘,突然向我道歉,又話願意退回一半佣金,連前顧主也收到黃**訊息願意退回一半佣金,會否太遲,前顧主(1月已即炒菲公主),事隔十個月先講退一半,是否太遲(可能見我post俾大家知),或者突然自己做錯?

我老公叫我删post,説阻人揾食,所以我不會再update 了

大宅

今天已炒了菲姐,今天斷約,大家要小心了,她的名字(如你們想知就pm我,我亦不想有其他媽媽中伏),我本着將心比心,亦唔想你們家落得同我一樣。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Szesze0507 發表於 19-11-21 20:08

事實上,真的有媽媽受騙,本来我都唔想係群組度講黃**老師的不是,純呻同唔想其他 ...

有唔少媽媽係經黃老師請姐姐而且評價好好,妳有咁嘅經歷真係慘,take care,希望盡快搵到個姐姐幫妳手

複式洋房

Szesze0507 發表於 19-11-21 20:15

今天已炒了菲姐,今天斷約,大家要小心了,她的名字(如你們想知就pm我,我亦不想 ...

佢真係唔識個喎我睇到冇皮芝士腸同整5人份量意粉已經笑咗出聲再追加50粒瑤柱煲湯!

其實佢要做嘅嘢一D都唔難吖,你真係好有耐性,真係算係咁Anyways 恭喜你踢走公主

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊