時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港人真係好奇怪,想止暴但又唔信政府,咁叫政府用咩心態去打這場仗?政府罷工某程度係市民做成的,日日都有post叫特首下台,係有分析力都知這個是陰謀啦,撐特首下台但又叫政府做野,同曱甴的妄想症一樣,「公司要炒你但叫你盡力為公司付出」真係唔知咩思維?香港人再係輸打贏要的心態真係無得救。唔齊心撐政府民意唔逆轉,政府好難做野,後果都是香港人自己食番。

melisa    發表於 19-11-15 07:05
eric246810    發表於 19-11-15 01:58
tammy_my    發表於 19-11-15 00:10
Somebody_knowss    發表於 19-11-14 23:46

琥珀宮

viviencwc 發表於 19-11-14 22:27

其實呢個主席真係幾好,自佢上任後,發覺大陸連意識唔好嘅電視劇都冇埋,咩宮鬥劇,明星帶仔女去旅行定生活之類嘅都唔比播,好似係嗰套爸爸去那兒,其實真係用心良苦

大宅

西瓜包 發表於 19-11-14 23:06
無錯,習總日日講止暴制亂,講幾萬次。

林鄭講譴責,譴責,再譴責...日日講有乜用啊,警察比佢都玩殘。講 ...

我夠膽講,如果落order公務員黃即炒
黃屍公務員即刻變愛國人士,甲甴咁自私自利,鐵飯碗喎,即刻變節啦

子爵府

習大大,救命呀

伯爵府

不滿的情緒/仇恨言論就係撕裂的開始⋯
講真,普通平民百姓可以做到咩?只有繼續支持政府,推動更有效的方法去逐一解決問題。雖然政府/特首俾人感覺慢幾拍,常令人感到失望。但我會體諒,政府內部應該隱藏不少黃人,收政府$又反政府,要實施/通過政策都困難重重⋯話約有100人調派做特警人員真心覺得人數好少⋯但又好冇奈,要求其他人加入又要佢地肯自願先得架,若強逼佢地加入到時又話暴政⋯唉,其實亂世中,決策人真的不容易。特首下台有用咩?又要浪費時間去選個新特首?仲要唔肯定比現有會更好?
香港人只要夠團結,香港先會有希望先會成功。不要受一時的衝動情緒影響判斷。

男爵府

414928 發表於 19-11-14 23:10
香港人真係好奇怪,想止暴但又唔信政府,咁叫政府用咩心態去打這場仗?政府罷工某程度係市民做成的,日日都 ...

無錯!支持警察又反政府!究竟係乜野 logic 。去到呢刻都未明!!但認真諗下!究竟有幾多人真係罷工?我家附近的店舖同返工位置基本無比打的舖、所有餐廳、店舖、洒樓都開!究竟D曱甴真心咁支持而去番工 。。做寫字樓曱甴都番工 (可惜係辦公室政治功力淺的都必死尤其黃c思想的人←呢D思维跟一世的)。。咁係吾係政府好清楚民意、好多人根本好需要同好想番工??返學相信政府也好無奈吧!因為有中、小、幼、即使藍絲父母也擔心、所以有忍痛決定。

續 ……、

公爵府

viviencwc 發表於 19-11-14 22:27

乜曱甴識聽人話架咩?!

公爵府

Appleching123 發表於 19-11-14 22:55
淨係借啲武警嚟,睇住個地鐵站都夠啦。

我都係咁話,至少香港仲有交通可用!

公爵府

牛年勳章

mandy952 發表於 19-11-14 23:11
其實呢個主席真係幾好,自佢上任後,發覺大陸連意識唔好嘅電視劇都冇埋,咩宮鬥劇,明星帶仔女去旅行定生 ...

宜家好似連玩手機遊戲都要實名制,18歲以下玩家會限制時間玩。唔俾設立遊戲機中心,麻將館,掃黃,以前唔明白點解有咁多限制,但宜家睇返,呢D嘢其實都係玩物喪志,禁止都係為左小朋友和老百姓好。

公爵府

其實呢個主席真係幾好,自佢上任後,發覺大陸連意識唔好嘅電視劇都冇埋,咩宮鬥劇,明星帶仔女去旅行定生 ...

可能佢可以做到李光耀第二架,如果佢係向住呢種路線,我一定支持到底!我嘅願望係係我有生之年見識到一位為國為民嘅強人!

tammy_my    發表於 19-11-15 00:16

男爵府

summerDDa 發表於 19-11-14 23:47
無錯!支持警察又反政府!究竟係乜野 logic 。去到呢刻都未明!!但認真諗下!究竟有幾多人真 ...

而黃的老母、當然不用理會、佢地D仔女都讀吾到同吾想讀。咁估下政府又有冇做到野!!因為相信民意 逆轉..連商舖、老闆也沒有說支持員工罷工!支持罷工的店那就隨他吧!政府也没阻止呢D商舖罷工 。。是嗎?所以政府是清楚、佢真正救是我們的下一代!!可惜他們還是不回頭!就連警察也是他們是捉暴徒!你和平示威無做犯法野佢吾會想拉你!警察同政府係救緊呢班人!!聽不明嗎?再這樣只有走上不歸路。。不要再做表面新聞同畫像呃D無知的人!

lovelovesing    發表於 19-11-15 07:48

男爵府

習大第一次親自公開講,止暴制亂,指日可待

csnkennis    發表於 19-11-15 15:18

男爵府

Appleching123 發表於 19-11-14 22:55
淨係借啲武警嚟,睇住個地鐵站都夠啦。

習大人可否借d兵來求下我地;
唔使殺曱甴
活捉都好

伯爵府

阿爺出聲都唔做,後果自負

男爵府

我見證四主席!我覺得習大大真是最強最好!有一樣做得很好、所以好成功(這是我內地做官的親戚講)。

別墅

ckygrace 發表於 19-11-14 23:56
習大第一次親自公開講,止暴制亂,指日可待

同感,真係好需要。

男爵府

李斯特 發表於 19-11-15 00:00
阿爺出聲都唔做,後果自負

咁阿爺出聲都是講止暴、以家警察吾努力止暴嗎??

子爵府

我們要相信中央背得有為我地做野,只是時機未到,大家忍耐

男爵府

回覆樓主:

現在真的只是看政府嗎?還有D支持暴徒者吧、還不收手、滿手鮮血了。。一起走上不歸路!

伯爵府

牛年勳章

其實已經不能再等落去。

首頁

尾頁

跳至