時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Akeung 發表於 19-11-15 01:04
伯伯係比啲藍人掟中架,原本佢哋想掟班青年,誤中伯伯,又唔好乜都賴人,績下口得啦!
...

有晒片你都可以老屈,真係唔怕有報應喎你。

珍珠宮

回覆 michellehaha 的帖子

正常嘅市民已經好尊重佢哋嘅喇。但係佢哋從來冇尊重過我哋啲平民百姓。我哋冇工開冇飯食。生活喺惶恐之中你叫我點尊重啊。呢啲假道德嘅嘢我唔想再聽。你要人尊重你你先要尊重別人。而家佢哋做緊乜呀你睇唔睇到呀。佢就算係死都係自己攞嚟。!

榮盛    發表於 19-11-15 07:31
bettylovingbb    發表於 19-11-15 04:39

珍珠宮

回覆 幸福花 的帖子

仲要周圍搵磚掟人。放火燒人。噉你個親人俾人放火燒你會點呀。佢地死一萬次都唔夠!

逸逸不敗    發表於 19-11-15 02:49

大宅

鴨鴨比 發表於 19-11-15 01:19
口德係積既吾係業績
你要顛倒是非係口業

珍珠宮

回覆 幸福花 的帖子

五個月喇,我哋冇曬自由!|。!而家連返工上學都唔得乜世界啊佢哋惡曬呀。惡果早就應該啦係咪呀阻住地球轉。

大宅

幸福花 發表於 19-11-15 01:28

正常嘅市民已經好尊重佢哋嘅喇。但係佢哋從來冇尊重過我哋啲平民百姓。我哋冇工 ...

認同

男爵府

2019勳章

Take左野都唔奇

子爵府

桃多多 發表於 19-11-15 01:00
淨係希望呢件事快d 完結,身為土生土長嘅香港人雖然唔知可以點幫到手解決, 唯有係少出聲講d 無謂說話加重 ...

一開始就係大家少出聲,被有居心之人大力發聲,造就出今日的黑暴、曱甴,四出私了、放火、火燒活人、堵路、兵工廠......真香港人忍無可忍了,還不出來大聲喝醒鬧醒呢班無恥之徒?!唔好懶係正義、懶係保護小朋友,守護孩子啦,根本就係呢班人推佢地去死

榮盛    發表於 19-11-15 07:31

男爵府

2019勳章

伯伯係比啲藍人掟中架,原本佢哋想掟班青年,誤中伯伯,又唔好乜都賴人,績下口得啦!
...

Now同有線出晒新聞啦有晒片係黑衣人個邊掉過去架,連登自己都知乃野即刻搵文宣做野呃你地咋,咪咁天真啦,一係你去投訴now同有線做假啦下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

幸福花 發表於 19-11-15 01:28

正常嘅市民已經好尊重佢哋嘅喇。但係佢哋從來冇尊重過我哋啲平民百姓。我哋冇工 ...

我地忍到顛左,學佢地既logic, 我地聽過佢地訴求,又答應撒回條例,鬧又鬧過,打又打過,佢地都冇理我地,行動仲更加升級,係黑衣人迫我地出惡言,知唔知呀?我地d 平民成為人質呀,超過幾十萬人被罷工罷課,佢地都冇回應過我地訴求呀

珍珠宮

2019勳章

幸福花 發表於 19-11-15 00:37
我覺得幾個月青年自殺都唔小!仲死得好奇怪!臨死前好似中邪咁!未死嘅眼神都好空洞! ...
我都覺呀,好似奇奇怪怪咁,我唔想再見到任何人死,邊個都唔好

男爵府

nc2000 發表於 19-11-15 01:37
一開始就係大家少出聲,被有居心之人大力發聲,造就出今日的黑暴、曱甴,四出私了、放火、火燒活人、堵路 ...

講得好

子爵府

...

係啦,比暴徒淋易燃火燒活人係特技片,火燒港鐵係警察扮暴徒燒既,私了市只民都係黑警所為...真係唔知邊個屈邊個,打開雙眼、打開良心去睇清楚究竟發生咩事啦,唔好再睇毒果果d所謂真相

大宅

幸福花 發表於 19-11-15 01:30
回覆 幸福花 的帖子

仲要周圍搵磚掟人。放火燒人。噉你個親人俾人放火燒你會點呀。佢地死一萬次都唔夠! ...

我好同意你,我連買餸都比d黑衣人擋路,搞到要去第二區買日日係屋企唔敢出街!老公要番工我係屋企擔驚受怕!由c6出門開始就keep住睇新聞驚有乜事,日頭擔心緊張得濟夜晚又訓唔到!完全影響生活。不過我始終認為冇人死係應該 !我只係表達我意見,拎我親人黎講做乜

大宅

joycehang41010 發表於 19-11-15 01:41
我都覺呀,好似奇奇怪怪咁,我唔想再見到任何人死,邊個都唔好

我都係

子爵府

2019新春慶豚圓

...
黃屍最叻係老屈果然冇錯,希望jm你回頭是岸,為自己小朋友積返吓陰德,善哉,善哉!

珍珠宮

我唔係話你話你親人!而係而家講呢啲已經無義意!佢地一定要受到應有懲罰。才明白什麽是尊重社會!要承擔返自己嘅後果。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 BK Milk勳章

桃多多 發表於 19-11-15 00:37
希望唔好再有同類事件發生, 其實兩邊都希望唔好有傷亡個案,呢d 事大家都唔想, 除非有黑心mj 講「死曱x ...

大人大姐、人哋講乜你控制唔到、唔鍾意可以自動過濾、或者選擇反駁!正如我見到有口賤jm左一句poo poo、右一句黑警、我會出聲閙……假惺惺既語言偽術我真係唔得咯

珍珠宮

幸福花 發表於 19-11-15 00:37
我覺得幾個月青年自殺都唔小!仲死得好奇怪!臨死前好似中邪咁!未死嘅眼神都好空洞! ...

我也覺得!中邪咁
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

回覆 幸福花 的帖子

佢哋就係利用我哋嘅善良佢欺負我哋。仲有乜好講。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊