夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Macusmama 發表於 19-12-3 11:25
我CASE同你的好似,最終真有小三,仲係己有2年,己我唔知...佢有時會買野比我的,但以前唔會,甘可見,佢一定有野 ...

我老公一直都有買野比我囉...但之前無左二人溝通就真係出事,我比佢知佢有錯時,我都要反思自己有咩去改善,一隻手掌點都拍唔响嘅。

咁你最後點?

複式洋房

clcsandy 發表於 19-12-3 12:09

我覺得只要佢唔係無視你嘅存在,對你置之不理,咁就仲有得 ...

但係而家係佢有小三,係咪應該交返比佢去挽回,而唔係由你做主導?
我明佢仲係愛你既,但係分房瞓,少溝通呢啲,並唔係出軌既藉口,你肯原諒佢,希望佢會珍惜呢個機會!

別墅

clcsandy 發表於 19-12-3 12:09

我覺得只要佢唔係無視你嘅存在,對你置之不理,咁就仲有得 ...

我自問真係冇你咁大方,只要諗到佢鍾意個小三,曾經試過放低我,就冇辦法忍受

大宅

2019勳章

jessicacsm2002 發表於 19-12-3 12:18
但係而家係佢有小三,係咪應該交返比佢去挽回,而唔係由你做主導?
我明佢仲係愛你既,但係分房瞓,少溝通 ...

要引導佢囉,當然佢有做過啲乜去挽回番我安全感同對佢嘅信心,我喺呢度無講。佢應該知我嘅立場,我會繼續觀察。

大宅

2019勳章

積極的人 發表於 19-12-3 12:24
我自問真係冇你咁大方,只要諗到佢鍾意個小三,曾經試過放低我,就冇辦法忍受
...

各有各處理方法啦,每個人的背景及情況唔同,就好似睇醫生咁,一隻藥可以醫好全部人?答案唔係,你可以參考下人地點做,但都要思考下係咪啱你自己,當中係要有調較。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

clcsandy 發表於 19-12-3 12:12
我老公一直都有買野比我囉...但之前無左二人溝通就真係出事,我比佢知佢有錯時,我都要反思自己有咩去改善 ...
溝通係好緊要的,不過男人收得好好的...我也是擦覺到,不過揾唔到真實的証明...我也有好多野同佢講,大家有咩問題的...佢都有改進但只係好幾天...即係有D問題啦...
係時間,溝通上,同你有無行埋的行為,你會FEEL 到...最後好多野係電話出現...唔係我FOUND OUT,我同朋友講都話我神經質...但真係無估錯的...

我另有一個女同學,佢無小朋友..佢老公對佢態度好差,佢對佢D朋友也好差...但佢地成日旅行的...睇黎無咩野...
CASE有好多好似你的...後來,我朋友CHECK佢八達通同所有行程,始終都有問題都係FEEL到的,後來CHECK 電話同EMAIL等等,原來佢有同佢一個女同學來往...係真係有野的...即有上床個隻...所以我同學又唔想GIVE UP,不停呻...我都煩哂...我SUGGEST佢離開算啦,佢老公錢三無...仲欠債...不過我同學而家唔靚又有病令到佢URGLY了,所以佢驚第時無人再要佢...SO唔肯離開,一直忍....忍...
最後仲落佢老公降,不過唔知而家點啦...我唔再同佢CONTACT了,好煩又唔聽人講...分析了,重覆同一個問題...

大宅

2019勳章

Macusmama 發表於 19-12-3 14:26
溝通係好緊要的,不過男人收得好好的...我也是擦覺到,不過揾唔到真實的証明...我也有好多野同佢講,大家有咩 ...

好似比我複雜好多....其實我同我老公呢兩星期都好左好多,無論係心事定係日常閒談都多左,行埋都多左(分房訓時無,以前都一星期兩三次,近呢兩星期就三至四次,佢唔出差一番黎就有),應該係因為兩位小朋友自己訓番,我同老公真真正正可以兩個人睇下電視、傾下計。

大宅

2019勳章

clcsandy 發表於 19-12-3 14:57
好似比我複雜好多....其實我同我老公呢兩星期都好左好多,無論係心事定係日常閒談都多左,行埋都多左(分 ...

有一晚喺床上大家傾計,佢自己都話終於有番啲二人世界,下個月係我地結婚十週年,佢又提下到時點慶祝,跟住我又唔係好記得老公突然傾起我地點認識,初初拍拖到結婚前大家做過啲乜,佢點解娶我,一直以黎嘅感受,當然我都有分享番我嘅感受啦。嗰一晚真係有問題以黎最開心嘅一晚,好似以前感受番左黎,老公期間一直摟住我,錫左我好幾次。我信呢啲行為舉動一定唔係假。

我唔知最後係點,但我希望我嘅感覺無錯,一切回復正常。

侯爵府

好似比我複雜好多....其實我同我老公呢兩星期都好左好多,無論係心事定係日常閒談都多左,行埋都多左(分 ...
甘你KEEP住睇下先...有時係煙幕...同我個時都有同佢傾過,好一段時間...

大宅

2019勳章

Macusmama 發表於 19-12-3 15:11
甘你KEEP住睇下先...有時係煙幕...同我個時都有同佢傾過,好一段時間...

咁你現在同老公怎樣?好番了?

複式洋房

有機會係煙幕,有可能佢會開心老婆肯原諒佢,我發現老公有第二個,發完癲叫佢斬欖,佢話已經斬左,喺屋企冇任何蛛絲馬跡偷睇電話。我仲好積極改變自己,無論外型,變得對佢更加溫柔,大家訓前有討論。感覺佢已經回頭。佢對我亦都比以前關心。我8月尾發現佢有呀二。11 月中佢主動話去旅行重拾返大家二人世界。點知去完旅行幾日後我趁佢瞓覺偷睇左佢電話。原來PK仲有同條女contact , 嗰時佢都交足戲, 去邊都報到影相。前前後後到2 月,都發現佢哋仲有聯絡不過見面好少,中間我已經叫離婚幾次。

複式洋房

同埋我叫老公打過比個女人,我親自同佢講叫佢哋唔好再見面。我就係想講有時男人真係要逼到佢妻離子散佢哋先會斷。

複式洋房

C9唔易做 發表於 19-12-3 16:26
同埋我叫老公打過比個女人,我親自同佢講叫佢哋唔好再見面。我就係想講有時男人真係要逼到佢妻離子散佢哋先 ...

最pk 唔係佢哋同小三未斷, 而係佢唔同老婆離婚唔係為留戀個老婆, 係怕無晒d野, 怕冇左好男人形象, 係為仔女去跟老婆挽回。

複式洋房

syc7 發表於 19-12-3 22:35
最pk 唔係佢哋同小三未斷, 而係佢唔同老婆離婚唔係為留戀個老婆, 係怕無晒d野, 怕冇左好男人形象, 係 ...

係,為仔女,為面子多。 不過我無小朋友一早踢腳佢去大西洋

侯爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
C9唔易做 發表於 19-12-3 16:25
有機會係煙幕,有可能佢會開心老婆肯原諒佢,我發現老公有第二個,發完癲叫佢斬欖,佢話已經斬左,喺屋企冇 ...
個時我前夫也好像你的一樣,幾個月之後現形,那小三唔放手,仲好霸道添...我終於計畫好哂,之後攤派...

男人係唔想分野比你,所以一直唔會離婚...呢D男人係人渣,無得救,到而家佢同小三一起但D債多到不得了...叫佢同小三一齊還囉...

侯爵府

唔知點解睇完你打既野,我都信你老公
祝福你地

大宅

2019勳章

pollyly 發表於 19-12-4 14:14
唔知點解睇完你打既野,我都信你老公
祝福你地
...

我都信我老公。不過我都多謝各位叫我小心啲,不過老公份人係點我最清楚,對自己有信心,一定解決得到!

洋房

clcsandy 發表於 19-12-4 15:35
我都信我老公。不過我都多謝各位叫我小心啲,不過老公份人係點我最清楚,對自己有信心,一定解決得到!
...

如果我可以好似你咁叻就好,祝妳同老公以後都幸福快樂(emoji)

大宅

2019勳章

Katemok213 發表於 19-12-4 19:56
如果我可以好似你咁叻就好,祝妳同老公以後都幸福快樂(emoji)

多謝,我同老公都會努力(emoji)!

侯爵府

2019新春慶豚圓

發表於 前天 08:29 |顯示全部帖子

有一晚喺床上大家傾計,佢自己都話終於有番啲二人世界,下 ...
我覺得咁咪幾好。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
難題 ... 2 3 4
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊